Vaccinul anti-COVID, livrat la Spitalul din Slobozia în cutii de pizza. Cum a reacționat Valeriu Gheorghiță

Vaccinul anti-COVID, livrat la Spitalul din Slobozia în cutii de pizza. Cum a reacționat Valeriu Gheorghiță
Vaccinul anti-COVID, livrat la Spitalul din Slobozia în cutii de pizza. Cum a reacționat Valeriu Gheorghiță / Sursa foto: independentonline.ro
Publicat: 05/01/2021, 17:46

Vaccinul anti-COVID-19 a fost livrat la Spitalul din Slobozia în cutii de pizza, iar coordonatorul campaniei de vaccinare, dr. Valeriu Gheorghiţă spune că nu a ştiut acest aspect, însă, din punctul său de vedere este important să se respecte lanţul de frig.

Dr. Valeriu Gheorghiţă a fost întrebat, marţi, în conferinţă de presă, despre situaţia de la Spitalul din Slobozia, unde vaccinul a fost livrat în cutii de pizza. Gheorghiţă a spus iniţial că „doar seamănă” cu acele cutii de pizza.

Nu ştiu despre această situaţie. Cutiile care sunt livrate de producător sunt asemănătoare unei cutii de pizza, într-adevăr, dar conţin cele 195 de flacoane. Este doar o întâmplare să semene foarte mult cu o cutie de pizza. Aşa sunt ele livrate. Un pachet conţine 5 astfel de cutii, ceea ce înseamnă aproximativ 5.000 de doze”, a răspuns Gheorghiţă.

La insistenţele jurnaliştilor, care i-au spus că pe cutiile care au ajuns la spital chiar scrie „pizza”, Valeriu Gheorghiţă a spus că important este să se respecte lanţul de frig.

„Vă cred. Nu ştiam acest aspect. Însă cred că acest aspect nu are legătură cu siguranţa cu care sunt transportate, este doar o modalitate în care sunt separate acele doze din pachetul iniţial. Important este să se respecte lanţul de frig pentru că ele nu sunt transportate efectiv în cutii de carton, ci sunt în cutii frigorifice care monitorizează în permanenţă temperatura. Acest lucru se poate proba în orice moment pentru că este datoria noastră de a asigura condiţiile lanţului de frig”, a spus coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19.

Sursă foto: independentonline.ro

VIDEO. Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale, a fost vaccinat anti-COVID: „E timpul să limităm tragediile și pierderile”

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare anti-COVID, Valeriu Gheorghiță, s-a vaccinat marți dimineață, la ora 9.00, la Centrul din cadrul Ambulatoriului Integrat al Spitalului Universitar de Urgență Militar Central „Carol Davila” București. Medicul a mai rămas încă 15 minute într-un salon pentru a vedea dacă are reacții adverse.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase