Vaccinul antituberculoză ar putea stimula imunitatea împotriva COVID-19: „Am putea salva vieți prin administrarea sau completarea acestei vaccinări ușor disponibile și rentabile”

Redactor:
Alexandra Mortu
Vaccinul antituberculoză ar putea stimula imunitatea împotriva COVID-19: „Am putea salva vieți prin administrarea sau completarea acestei vaccinări ușor disponibile și rentabile”
Vaccinul antituberculoză ar putea stimula imunitatea împotriva COVID-19: „Am putea salva vieți prin administrarea sau completarea acestei vaccinări ușor disponibile și rentabile” / Sursă FOTO: Shutterstock

Vaccinul împpotriva Bacillus Calmette-Guerin crește imunitatea într-un mod generalizat, ceea ce poate oferi o anumită protecție împotriva pandemiei, susțin experții.

Un vaccin împotriva tuberculozei (TBC) administrat la mai mult de 100 de milioane de copii în fiecare an ar putea ajuta adulții să lupte împotriva coronavirusului, au susținut experții în sănătate, după ce studiile au arătat că stimulează sistemul imunitar, notează Sky News.

Studiu: Sistemul imunitar, stimulat de vaccinul TBC

Aproximativ 10.000 de oameni din Marea Britanie vor fi recrutați pentru a participa la un studiu clinic în care se investighează dacă vaccinul Bacillus Calmette-Guerin (BCG) i-ar putea ajuta pe oameni să lupte împotriva coronavirusului până când se vor găsi vaccinuri mai eficiente.

Australia, Olanda, Spania și Brazilia sunt implicate în program, și este condus de Universitatea din Exeter.

Profesorul John Campbell, de la școala de medicină a universității, a declarat: „S-a demonstrat că TBC crește imunitatea într-un mod generalizat, ceea ce poate oferi o anumită protecție împotriva COVID-19”.

Cercetătorii speră, a mai susținut acesta, să confirme dacă vaccinul TBC ar putea ajuta la protejarea persoanelor cu risc de COVID-19.

„În caz contrar, am putea salva vieți prin administrarea sau completarea acestei vaccinări ușor disponibile și rentabile”, a adăugat el.

Oricine va participa va primi fie vaccinul TBC, care este administrat în prezent mai mult de 100 de milioane de bebeluși în întreaga lume în fiecare an pentru a le oferi protecție împotriva tuberculozei, fie o injecție placebo.

TBC reduce susceptibilitatea la o serie de boli cauzate de viruși.

Vaccinarea de rutină TBC, care a început în Marea Britanie în 1953, a fost oprită în 2005 din cauza ratelor scăzute de TBC în populația generală. Anterior se demonstarse că vaccinul TBC reduce susceptibilitatea la o serie de boli cauzate de viruși.

Vaccinul antrenează sistemul imunitar să lucreze mai mult împotriva altor infecții, iar cercetătorii vor să afle de ce.

Acesta va fi testat asupra celor care lucrează la „linia întâi împotriva COVID-19, cum ar fi lucrătorii din domeniul sănătății și lucrătorii la domiciliu”, a adăugat prof. Campbell.

„Până în prezent, lucrătorii de îngrijire la domiciliu au fost uitați de majoritatea cercetărilor. Procesul ne oferă o mare oportunitate de a oferi un potențial ajutor acestui important grup de persoane care oferă asistență medicală unora dintre cei mai vulnerabili cetățeni ai noștri, în cadrul unei comunități importante”, a mai adăugat expertul.

Bill și Melinda Gates au contribuit cu peste 10 milioane de dolari (7,6 milioane de lire sterline) la proces, numit BRACE, care este coordonat de Murdoch Children’s Research Institute (MCRI) din Australia.

Aproximativ 10 milioane de persoane s-au îmbolnăvit de TBC în 2018 la nivel global și 1,5 milioane au murit, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății.

ŞOC! Vedeta, pe site-urile de adulţi în ipostaze intime. Nu va mai apărea la TV,...
'Îți dau 1.000 de lei dacă..' Ce i-a cerut un japonez unei prostituate din Centrul...
FOTO. Sandra Izbașa, în costum de baie! Imagini hot cu fosta gimnastă: arată fabulos la...
FOTO. Sandra Izbașa, în costum de baie! Imagini hot cu fosta gimnastă: arată fabulos la...
ȘOCANT! Mihai Malaimare, la un pas de a-și pierde viața! Cum era să moară îndrăgitul...
Povestea lui Maradona: Drogurile, Mâna lui Dumnezeu şi Golul secolului. De la limita sărăciei, pe...
Peste 1 milion de euro, ascunși de angajații Permise și RAR Suceava, găsiți în găleți,...
'Îți dau 1.000 de lei dacă..' Ce i-a cerut un japonez unei prostituate din Centrul...
Ce a spus Diego Maradona înainte de a muri. Au fost ultimele cuvinte
Momentul ȘOCANT în care un pilot este ASPIRAT prin fereastră în timpul aterizării
ULTIMA ORĂ! Veste tragică despre Gheorghe Visu. Fanii sunt îngroziți
Mutarea genială a lui Mirel Radoi în scandalul momentului: 'Am luat o decizie...
Schimbări de ultimă oră pentru România! Iohannis a semnat decretul. Se aplică de ASTĂZI!
Simptomul înșelător al COVID-19, pe care pacienții nu-l observă. Semnalul de alarmă tras de medicul...
Industria care explodează în pandemie. Posibilităţile de creştere sunt uriaşe
Oraşul din România care explodează total şi pregăteşte o dezvoltare fabuloasă. Primăria are în plan...
Andreea Raicu a trecut printr-o dramă: ”Am țipat și am plâns până n-am mai putut”
Inchide