Vaccinul Pfizer, cauza principală pentru scăderea infectărilor cu noul coronavirus! În ce țară a avut loc cel mai mare studiu de până acum

Vaccinul Pfizer, cauza principală pentru scăderea infectărilor cu noul coronavirus! În ce țară a avut loc cel mai mare studiu de până acum
Vaccinul Pfizer, cauza principală pentru scăderea infectărilor cu noul coronavirus! În ce țară a avut loc cel mai mare studiu de până acum / Sursa FOTO: wikimedia.org
Publicat: 06/05/2021, 15:58

Scăderea numărului de cazuri Covid-19 are legătură cu imunizarea cu vaccinul Pfizer. Cel mai mare studiu din lume efectuat până acum a fost realizat în Israel și arată că serul produs de corporația Pfizer-BioNTech joacă un rol decisiv în eradicarea maladiei.

Totuși, autorii studiului insistă că vaccinul Pfizer este eficient într-un procent de peste 95% doar dacă o persoană ambele doze. În cazul în care se imunizează o singură dată, atunci eficacitatea vaccinului Pfizer scade.

De ce s-a făcut studiul în Israel

Prestigioasa publicație The Lancet  arată că acest studiu a evidenţiat „beneficiile pentru sănătatea publică ale unui program naţional de vaccinare”. Cercetarea a fost realizată în Israel, campioana țărilor care derulează campanii de vaccinare. La el au participat virusologi de la Pfizer şi reprezentanţi ai guvernului israelian.

Autorii studiului precizează că în Israel acest program de imunizare, care a folosit vaccinul Pfizer, „a fost motorul principal al declinului infecţiilor de Covid-19”. Totuşi, specialiştii rămân prudenţi și nu generalizează concluziile trase în Israel, mai cu seamă că viteza campaniilor de vaccinare şi evoluţia pandemiei diferă de la o ţară la alta.

  • Cercetarea din Israel s-a bazat pe datele medicale colectate între 24 ianuarie şi 3 aprilie. În această perioadă, 72% dintre israelienii de peste 16 ani (cca. 5 milioane de persoane) şi 90% dintre persoanele de peste 65 de ani au primit ambele doze ale vaccinului Pfizer-BioNTech.

Analiza a vizat în principal eficacitatea vaccinului împotriva variantei britanice (denumită B.1.1.7), devenită dominantă în această ţară.

Concluzii: vaccinul Pfizer, protecție de 95,3%!

Studiul arată că „vaccinul Pfizer are o eficacitate înaltă” la persoanele de peste 16 ani. După şapte zile de la administrarea rapelului, el asigură o protecţie de 95,3% împotriva infecţiilor, de 97,2% împotriva spitalizărilor şi de 96,7% împotriva deceselor! Toate aceste niveluri de protecţie rămân similare şi la persoanele trecute de 85 de ani. Nu aceleași cifre sunt obținute și în cazul persoanelor vaccinate doar cu prima dintre cele două doze ale serului. Protecţie de 57,7% împotriva infecţiilor, de 75,7% împotriva spitalizărilor şi de 77% împotriva deceselor în rândul persoanelor de peste 16 ani!

„Studiul demonstrează importanţa unei vaccinări complete în rândul adulţilor, cu două doze”, transmit autorii cercetării. Potrivit lor, o doză unică ar putea să ofere o protecţie mai puţin îndelungată, în special din cauza apariţiei unor variante virale mai rezistente la vaccin.

În timpul studiului, au existat în Israel 232.268 de infecţii confirmate de Covid-19 şi aproape 95% dintre eşantioanele testate aveau la bază varianta britanică a coronavirusului. Cercetătorii mai arată și că nu au putut testa eficacitatea vaccinului Pfizer împotriva variantei sud-africane, depistată şi ea în Israel.

Inventatorul vaccinului anti-COVID a murit în condiţii misterioase! Descoperire frapantă despre vaccin
Anamaria Prodan a dat-o pe amanta lui Reghe pe mâna interlopilor! IREAL ce a vrut...
FOTO. Cât de mult a slăbit Oana Roman! Acum vrea să apeleze la operații estetice...
Ce se întâmplă dacă iei antiinflamatoare prea des. Ai putea ajunge să ai nevoie de...
O mai știi pe Irina de la A.S.I.A? Uite cum arată la 42 de ani,...
Gigi Becali și-a mărit averea în pandemie! `A fost de cinci ori mai bine`. Câte...
Adresa de domiciliu ar putea dispărea de pe buletinele românilor. Explicația dată de USR-PLUS
Israelul îşi ameninţă adversarii. Ce a transmis premierul Naftali Bennett inamicilor statului
BANCUL ZILEI – Amor nebun cu vecina, din răzbunare!
Premierul care consideră că femeile sunt violate din cauza hainelor pe care le poartă: „Dacă...
Anamaria Prodan a dat-o pe amanta lui Reghe pe mâna interlopilor! IREAL ce a vrut...
Ce declanşează la FEMEI dorinţa de a FACE sex? Răspunsul cercetătorilor este neaşteptat
Modificarea pe care românii o așteptau de mult timp la Dacia. Ce s-a văzut în...
EXCLUSIV: Ce se întâmplă acum cu Adriana Iliescu și fiica ei. Detaliul rușinos care a...
Vă amintiți de momentul „Basic Instinct”? S-a întâmplat din nou, în direct la TV, iar...
Vestea care cutremură lumea muzicii românești: Celebrul artist a murit la doar 49 de ani
SE DAU 2.500 de lei de persoană! Klaus Iohannis A SEMNAT decretul, chiar acum
Veste istorică! Medicamentul care învinge COVID. Scapă bolnavii de la moarte
S-a prăbuşit City Insurance, cea mai mare companie de RCA! Tot managementul este suspendat, Fondul...
Povestea tânărului din România care şi-a deschis prima afacere căutând-o pe Google. Acum face milioane...