Medicul Valeriu Gheorghiță, anunț despre vaccinul anti-COVID: „Cele peste 140.000 de doze de marți reprezintă ultima tranșă din acest an” / Când vor veni următoarele doze

Medicul Valeriu Gheorghiță, anunț despre vaccinul anti-COVID: „Cele peste 140.000 de doze de marți reprezintă ultima tranșă din acest an” / Când vor veni următoarele doze
Valeriu Gheorghiță: „Cele peste 140.000 de doze de marți reprezintă ultima tranșă din acest an” / Când vor veni următoarele doze
Publicat: 29/12/2020, 09:49
Actualizat: 29/12/2020, 09:49

România primește marți 140.400 de doze din vaccinul anti-COVID-19 produs de Pfizer și BioNTech, iar medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, a spus că transportul de azi reprezintă ultima tranșă din 2020 și că următoarea va sosi în prima săptămână din ianuarie.

„Ca dată estimată se preconizează 4 ianuarie, însă vom avea o confirmare cu una, două zile înainte”, a anunțat medicul militar, pentru B1 TV.

„Da. Este ultima tranșă într-adevăr. Următoarea ar trebui să vină în prima săptămână din ianuarie. Ca dată estimată se preconizează 4 ianuarie, însă vom avea o confirmare cu una, două zile înainte”, a confirmat dr. Gheorghiță.

„În centrele mari ajung în cursul zilei de astăzi, la centrele de stocare, la centrele regionale și în toate centrele de vaccinare care sunt pregătite și care vor să înceapă activitatea de vaccinare noi putem, din data de 31, să livrăm dozele pentru a se începe vaccinarea personalului. În București, foarte probabil că de mâine, dar astăzi analizăm această opțiune de a începe de mâine livrarea dozelor pentru centrele din București”, a mai precizat acesta.

A doua tranșă de vaccinuri anti-COVID a sosit marți la București. Cum vor fi distribuite cele 140.000 de doze

O parte din a doua tranșă de vaccinuri anti- coronavirus produse de Pfizer și BioNTech a ajuns în marți dimineață în România.

Este vorba despre dozele care vor merge spre Institutul Cantacuzino din București și la centrele regionale din Brașov, Craiova, Constanța și Iași, informează Digi24.

O primă aeronavă cu vaccinuri a ajuns marți dimineața la București, la ora programată (07:50), pe aeroportul Otopeni.

În orele următoare vor mai veni două transporturi aeriene la Timișoara, respectiv Cluj-Napoca, transmite sursa citată.

„Din informaţiile furnizate de firma producătoare, 140.400 de doze de vaccin de la Pfizer BioNTech vor sosi mâine, 29 decembrie, în ţară, pe cale aeriană, pe aeroporturile din Otopeni, Timişoara şi Cluj-Napoca”, a transmis, luni seară, Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV).

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă are o experiență de 14 ani, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2006. Între 2007-2009 a lucrat la revista și site-ul „4TuningRo”, ambele produse dedicateciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase