Valeriu Gheorghiță: Vaccinarea profesorilor începe săptămâna aceasta, cu sprijinul echipelor mobile

Valeriu Gheorghiță: Vaccinarea profesorilor începe săptămâna aceasta, cu sprijinul echipelor mobile
Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-Covid / Sursa foto: MEDIAFAX FOTO
Publicat: 23/02/2021, 00:25
Actualizat: 23/02/2021, 00:28

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-Covid, colonelul dr. Valeriu Gheorghiță, a declarat luni seară, la Antena 3, că vaccinarea cu prioritate a persoanelor din învățământul preuniversitar și universitar începe săptămâna aceasta, cu sprijinul echipelor mobile de vaccinare în centrele de vaccinare deja existente în județe.

Medicul militar a mai precizat că până în prezent au fost imunizate aproximativ 42.000 de persoane din sistemul de educație, jumătate dintre ele primind și rapelul, în timp de alți 128.000 de profesori sunt deja programați.

În cursul acestei săptămâni vom demara vaccinarea cu prioritate a persoanelor atât din sistemul de învățământ preuniversitar, cât și universitar, prin sprijinul echipelor mobile de vaccinare în spațiile puse la dispoziție în mare parte de Ministerul Educației, respectiv în centrele de vaccinare existente la nivelul fiecărui județ, separat pe cele două tipuri de vaccinuri: vaccinul de la AstraZeneca, respectiv vaccinul de la Pfizer”, a spus dr. Valeriu Gheorghiță.

Valeriu Gheorghiță a anunțat și că ia în calcul deschiderea de noi cabinete de vaccinare, în luna martie, cu posibilitatea începerii programărilor chiar de la începutul lunii martie.

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare este de părere că, astfel, o să se ajungă în curând la un milion de persoane vaccinate și dacă ritmul se va menține 10 milioane de români vor putea fi vaccinați până în luna septembrie.

România a primit, luni, peste 200.000 de doze de vaccin de la Pfizer

România a mai primit luni, 22 februarie, un lot de aproximativ 201.000 doze de vaccin de la Pfizer, aceasta fiind cea mai mare tranșă de până la acest moment.

Acest transport va asigura vaccinarea persoanelor deja programate pentru prima doză, cât și doza a doua și, de asemenea, permite accelerarea campaniei de vaccinare și, respectiv, vaccinarea cu prioritate a personalului din învățământ, a persoanelor internate în centrele rezidențiale care nu au fost vaccinate, dar și a persoanelor care sunt, în momentul de față, în imposibilitatea de a se deplasa la un centru de vaccinare.

Aproape 30.000 de români au fost vaccinați împotriva COVID-19, în ultimele 24 de ore

Aproape 30.000 de persoane au fost vaccinate la nivel național împotriva COVID-19 în ultimele 24 de ore, potrivit datelor furnizate de către Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV). Mai exact, în ultimele 24 de ore au fost vaccinate 29.865 de persoane.

Au fost înregistrate 181 de reacții adverse, dintre care 35 la persoane vaccinate cu Pfizer-BioNTech, 57 la persoane vaccinate cu Moderna și 89 la persoane vaccinate cu serul AstraZeneca.

Dintre cele 29.865 de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore, 16.350 au primit prima doză de vaccin (6.419 – Pfizer, 144 – Moderna și 9.787 – AstraZeneca), iar 13.515 au primit rapelul. Numărul persoanelor vaccinate a ajuns la 819.447. În total, au fost 4.365 de reacții adverse: 3.362 la Pfizer, 251 la Moderna și 752 la AstraZeneca.

Când a început vaccinarea cu serul AstraZeneca

În România, vaccinarea cu serul de la AstraZeneca a început luni, 15 februarie. Astfel, în perioada 15 februarie-6 martie sunt programate 107.144 de persoane care vor fi imunizate cu serul dezvoltat de compania anglo-suedeză.

De la data de 15 februarie, în România, a început imunizarea populației cu vaccinul AstraZeneca. Astfel, la nivel național, pentru buna desfășurare a procesului de vaccinare cu AstraZeneca, au fost deschise 180 de cabinete noi de vaccinare. Cele 180 de cabinete destinate vaccinării cu AstraZeneca sunt distribuite după cum urmează:

București (22), Alba (3), Arad (4), Argeș (5), Bacău (5), Bihor (5), Bistrița Năsăud (2), Botoșani (3), Brăila (2), Brașov (5), Buzău (3), Călărași (2), Caraș-Severin (2), Cluj (10), Constanța (6), Covasna (2), Dâmbovița (4), Dolj (6), Galați (4), Giurgiu (2), Gorj (3), Harghita (3), Hunedoara (3), Ialomița (2), Iași (8), Ilfov (2), Maramureș (4), Mehedinți (2), Mureș (5), Neamț (4), Olt (3), Prahova (6), Sălaj (2), Satu Mare (3), Sibiu (4), Suceava (5), Teleorman (3), Timiș (10), Tulcea (2), Vâlcea (3), Vaslui (3), Vrancea (3). Acestea vor fi grupate în centrele de vaccinare noi deschise la nivelul fiecărui județ.

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Furie și indignare după ce fotografia cu teroriștii Hamas defilând cu trupul gol și mutilat...
Mirel din Timişoara, renegat de familie după crima oribilă! Gestul făcut de fiecare membru în...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Avertismentul lui Donald Tusk. „Ştiu că sună devastator, dar a început o nouă eră: era...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
15 județe, sub avertizare cod galben de vreme severă până diseară. Meteorologii anunță vânt puternic...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Autoritățile au decis. Cine va avea custodia Ritei, fiica regretatei Rona Hartner: ,,Tatăl are rolul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Metodă „DRONA” folosită pe autostradă. Care sunt șoferi vizați? - VIDEO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
Sprijin de 330 LEI LUNAR în România. Decizia oficială anunțată azi, 29 martie
Surpriză pentru fanii Survivor. Cine este Alba Renai, noua prezentatoare
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului: "Nu...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
"Nu-mi pare rău că sunt la închisoare". Mirel Dragomir nu are remușcări după fapta comisă....
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
Oamenii transmit mai multe virusuri animalelor decât invers