Gândul
  • Publicat:
Coronavirus

VESTE PROASTĂ pentru șoferi. Ce se întâmplă dacă îți expiră ITP-ul în perioada următoare

VESTE PROASTĂ pentru șoferi. Ce se întâmplă dacă îți expiră ITP-ul în perioada următoare
Șoferii nu scapă de testarea ITP

Registrul Auto Român a anunțat ce se întâmplă cu valabilitatea ITP în condițiile restricțiilor de circulație impuse din cauza epidemiei de coronavirus.

Potrivit reprezentanților RAR, șoferii sunt obligați ca și până acum să aibă ITP valabil, iar pentru efectuarea acestuia trebuie să se prezinte cu mașina la o stație de ITP sau reprezentanță RAR.

„Deoarece am primit mai multe întrebări în acest sens, facem precizarea că, până în acest moment, autoritățile competente nu au luat nicio decizie care să schimbe în vreun fel legislația în vigoare cu privire la valabilitatea inspecției tehnice periodice (ITP). Orice decizie care privește activitatea RAR în acest sens va fi comunicată cu celeritate pe toate canalele oficiale!”, se precizează într-un mesaj publicat de RAR pe Facebook.

Cei care erau programați la ITP (Inspecția tehnică Periodică) în această perioadă sunt puși în fața unei dificultăți fiindcă prelungirea ITP-ului mașinii nu figurează printre cele zece motive din declarația ce trebuie completată de oricine vrea să părăsească domiciliul.

Astfel, cei care merg la programarea făcută la RAR sau la un atelier autorizat riscă să fie amendați, iar autoritățile NU au anunțat prelungirea valabilității ITP-ului, cum s-a făcut pentru alte documente, relatează Hotnews. Cei de la Registrul Auto Român spun că toate reprezentanțele din țară funcționează după programul normal.

Inchide