VIDEO. Imaginile așteptate de o lume întreagă: sute de mii de doze de vaccin anti-COVID ies de pe linia de producție

VIDEO. Imaginile așteptate de o lume întreagă: sute de mii de doze de vaccin anti-COVID ies de pe linia de producție
Publicat: 19/10/2020, 11:03

Noul vaccin anti-COVID al companiei Pfizer este deja în faza de producție, arată imaginile filmate de  Daily Mail în fabrica din Belgia a gigantului farmaceutic. Pfizer a anunțat deja că ar putea cere aprobare pentru vaccinul său în noiembrie.

Imaginile așteptate de o lume întreagă

Potrivit imaginilor publicate de Daily Mail, se pot observa mii de sticluţe mici pe o linie de producţie din Belgia. Este vorba despre vaccinul anti-Covid produs de compania farmaceutică Pfizer. Câteva sute de mii de doze au fost deja produse la fabrica dinPuurs, Belgia, scrie Daily Mail .

Compania trece, astfel, în pole position în cursa pentru lansarea pe piaţă a vaccinului anti Covid.

A fost minunat să vedem cum vine primul flacon pe linia de fabricaţie. Am zâmbit larg când am văzut că toată munca noastră are ca rezultat de fapt un produs”, spun Ben Osborn, directorul Pfizer din Marea Britanie.

Primele doze de vaccin

Ben Osborn mai precizează că experţii care lucrează în laboratoarele Pfizer din Sandwich, Kent, au descoperit şi alte medicamente care ar putea fi pe viitor un potential tratament pentru Covid 19.

Acestea sunt în curs de stocare pentru a fi gata să plece în toată lumea, în cazul în care studiile clinice avansate vor fi un succes şi dacă autorităţile de reglementare din domeniu vor consideracă vaccinul este sigur şi eficient.

Gigantul american va scoate pe piaţă în acest an 100 de milioane de doze de vaccin, dintre care 40 de milioane sunt destinate Regatului Unit.
Fiecare persoană care primeşte vaccinul va avea nevoie de două doze.