VIDEO. Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, surprins fără mască pe holurile Parlamentului

VIDEO. Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, surprins fără mască pe holurile Parlamentului
VIDEO. Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, surprins fără mască pe holurile Parlamentului Sursă foto: captură video Știrile PRO TV
Publicat: 29/03/2021, 14:19
Actualizat: 29/03/2021, 14:37

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a fost fotografiat, luni, fără mască de protecție pe holurile Parlamentului. Imaginile cu ministrul Sănătății au fost surprinse de reporterii Știrilor PRO TV în timp ce se aflau în Parlament.

Vlad Voiculescu, fotografiat fără mască pe holurile Parlamentului

Ministrul Sănătății, unul dintre personajele-cheie în plină pandemie COVID-19, a fost surprins timp de aproximativ 20 de minute fără mască de protecție. În acest timp, ministrul a vorbit la telefon și s-a salutat cu doi colegi.

Potrivit unor imagini video, publicate de Știrile PRO TV, Voiculescu s-a ridicat de pe scaun, și-a pus masca, însă a refuzat să vorbească cu reporterul.

„Nicio măsură nu poate fi exclusă atât timp cât e vorba de sănătatea oamenilor, dar nu este vorba de carantinare în zilele următoare. Vor exista câteva măsuri pe care le discutăm la Ministerul Sănătății cu experți de la INSP, măsuri care vor fi anunțate azi și care ar putea să însemne inclusiv restricții suplimentare”, spune ministrul în urmă cu câteva zile.

Cei care au ”spart gheața” pe scena politică la capitolul fără mască au fost parlamentarii AUR. În luna decembrie, Diana Șoșoacă, fostă membră AUR, a participat la prima ședință a forului legislativ fără mască de procție. Senatoarea preciza la acel moment că dispune de o adeverință medicală care îi dă dreptul să nu poarte mască.

Ce spunea legea

Din 15 mai, când starea de urgență a fost înlocuită cu starea de alertă, purtarea măștii de protecție a devenit obligatorie în România, în spațiile din interior.

Potrivit unor recomandări ale Ministerului Sănătății privind conduita socială responsabilă în prevenirea răspândirii coronavirus (COVID-19), ”pe perioada stării de alertă, masca de protecție trebuie purtată în orice spațiu public închis, spații comerciale, mijloace de transport în comun și la locul de muncă, pe toată durata prezenței în oricare din spațiile închise ale incintei,în conformitate cu condițiile impuse de Ordinul Comun MS-MAI nr. 874/81/2020 privind instituirea obligativității purtării măștii de protecție, a triajului epidemiologic și dezinfectarea obligatorie a mâinilor pentru prevenirea contaminării cu virusul SARS-CoV-2 pe durata stării de alertă.