Virgil Popescu, „liber” de COVID-19, apel la respectarea măsurilor de protecție: „Trecem printr-o perioadă dificilă, neobișnuită, care ne testează pe fiecare în parte”

Virgil Popescu, „liber” de COVID-19, apel la respectarea măsurilor de protecție: „Trecem printr-o perioadă dificilă, neobișnuită, care ne testează pe fiecare în parte”
Virgil Popescu explică cum va suporta în acest an frigul din locuință/ Sursa: Facebook - Virgil Popescu
Publicat: 14/11/2020, 17:45

Virgil Popescu, ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, a transmis, sâmbătă, că este „liber” de COVID-19, după ce a urmat tratamentul recomandat de medici.

Printr-o postare pe contul de Facebook, Virgil Popescu, care a intrat în izolare la momentul confirmării bolii, a împărtășit experiența sa cu noul coronavirus și i-a îndemnat pe urmăritori să respecte măsurile de protecție sanitară.

Ministrul a fost confirmat cu COVID-19 la începutul lunii, după ce avusese simptome similare gripei, chiar înaintea unui vizite oficiale în Israel, la care urma să participe împreună cu premierul Ludovic Orban, și după două alte vizite oficiale, în SUA și Franța.

„Am avut gust, miros”

„M-am numărat printre cei norocoși, neavând simptome grave, ci o formă mai ușoară a bolii. Am stat în izolare, acasă, și mi-am monitorizat atent evoluția bolii. Am avut gust, miros. Deci este posibil, ca după aceste 2 săptămâni, să mă fi ales cu câteva ”grame în plus” ? Am considerat că este important să mă hrănesc sănătos, consistent, pentru a ajuta corpul să lupte cu acest virus”, a scris ministrul Economiei, după ce a mulțumit celor care l-au susținut în această perioadă.

„Pentru că au fost și alte voci, circumspecte, voi încerca să răspund la o serie de ”curiozități”. Da, continui să vă încurajez, din toată inima, să purtați masca și să respectați regulile de igienă. Eu am purtat-o. Da, am contactat virusul, dar faptul că am purtat masca mi-a oferit ocazia să nu îi îmbolnăvesc pe cei din jurul meu. Iar asta mi se pare o victorie! Cei dragi, colegii mei și cei cu care am interacționat au fost bine. De asta este bine să avem grijă, să ne protejăm noi, dar și pe ceilalți”, a subliniat Virgil Popescu.

Ministrul a spus că nu știe exact unde s-a îmbolnăvit, dar a făcut un apel la respectarea distanței fizice: „Unde m-am îmbolnăvit? Aș vrea să pot spune cu o precizie de 100% unde, dar nu am cum să o fac. Revin. Aveți grijă de voi. Evitați să participați la acțiuni cu o prezență fizică ridicată. Știu că nu ne este ușor, să stăm departe unii de alții, dar acum este nevoie de asta pentru ne ține în afara riscului. P.S. Este nevoie de distanțare fizică, nu emoțională! Poate e o bună perioadă să vorbim mai mult unii cu alții, să ne susținem reciproc prin vorbe bune!”

„Să nu ne lăsăm conduși de îndoieli, de frică”

În ceea ce privește tratamentul pe cate l-a urmat, ministrul a spus că a fost cel recomandat de medici, clasic, fără a face publică schema propriu-zisă. „Am urmat un tratament recomandat de medici. Vreau să le mulțumesc, pe această cale, tuturor eroilor, care fac eforturi pentru cei bolnavi. Am ales să nu fac publică schema de tratament, nu pentru că ar fi un mare secret sau că ar fi vorba de un „tratament destinat privilegiaților”, însă fiecare corp reacționează diferit și cred că medicii sunt cei mai în măsură să decidă pentru fiecare caz în parte. Schema de tratament a fost una „clasică”, pe care cred că mulți dintre cei care au fost bolnavi au primit-o pentru a se trata”, a scris Virgil Popescu.

„După această experiență, înțeleg și mai mult că trecem printr-o perioadă dificilă, neobișnuită, care ne testează pe fiecare în parte. Ne stârnește frici și temeri, pe care nu bănuiam că vom ajunge să le trăim. Dar am încredere că vom trece și peste asta. Să nu ne lăsăm conduși de îndoieli, de frică, ci să apelăm la partea rațională, la „instinctul de supraviețuire”, să respectăm măsurile care au fost luate pentru a ne proteja. Pentru că da, sănătatea este importantă!  P.S.2. Purtați mască! Spălați-vă des pe mâini! Folosiți dezinfectant! Păstrați distanța!”, a conchis ministrul.

Până sâmbătă, 14 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 353.185 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus, dintre care 239.051 de pacienți au fost declarați vindecați, conform raportării Grupului de Comunicare Strategică. În ultimele 24 de ore au fost confirmate 9.460 de noi cazuri de infecție cu COVID-19.

Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Filiera prin care baronul 'Mocro Maffia' livra tone de cocaină în România! 'Scarface' a pierdut...
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Programul marilor Magazine de Paște 2024: Zilele în care supermarketurile din România vor avea închis
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Noul Renault Captur, disponibil în România. SUV-ul de oraș bate DUSTER?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Devine interzis prin lege în mod definitiv. Noul ordin UE trebuie aplicat imediat în România
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
”Fratele meu s-a stins din viață la 34 de ani, din cauza depresiei” Drama care...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
O nouă metodă de fraudă face ravagii: Infractorii se prefac angajați bancari