DECIZII. PSD vrea să elimine obligaţia de a purta mască. „Vrem să evităm abuzurile”. Social-democrații vor vota starea de alertă

Redactor:
Gândul
DECIZII. PSD vrea să elimine obligaţia de a purta mască. „Vrem să evităm abuzurile”. Social-democrații vor vota starea de alertă
DECIZII. PSD vrea să elimine obligaţia de a purta mască. „Vrem să evităm abuzurile”. Parlamentul aprobă miercuri starea de alertă

Parlamentul se va reuni miercuri pentru a aproba starea de alertă impusă de Guvern. PSD va vota în Parlament hotărârea privitoare la starea de alertă, a declarat, marţi, purtătorul de cuvânt al social-democraţilor, Lucian Romaşcanu, adăugând că Guvernul trebuie să asigure măşti gratuite pentru persoanele care sunt în situaţii financiare limită.

PSD vrea să elimine obligaţia de a purta mască

„Vom vota starea de alertă, este un gest de responsabilitate, firesc, dar există în acest moment în comisii propuneri de diferite amendamente. Sigur, fondul legii este important, oamenii trebuie să înţeleagă că distanţarea şi măsurile de autoprotecţie sunt cele mai importante, în schimb vrem să evităm abuzurile. Unul dintre ele – portul măştii. Nu a fost obligatoriu în starea de urgenţă, este obligatoriu în starea de alertă, dar plecând de la necesitatea portului măştii sperăm ca Guvernul să şi asigure disponibilitatea acestora şi, de asemenea, gratuitatea lor pentru persoanele care sunt în situaţii financiare limită. (…) Este evident că măştile trebuie purtate ca mijloc de protecţie a celorlalţi. Din studiile pe care le-au făcut diverse instituţii, spitale, universităţi din lume s-a dovedit că portul măştii limitează transmiterea din partea unui potenţial purtător al virusului şi, atunci, în spaţii închise şi în mijloacele de transport în comun ele cred că sunt necesare. Nu trebuie totuşi să fie impuse copiilor, pentru că, tot aceleaşi studii spun, că ele le fac mai mult rău decât bine”, a explicat Romaşcanu, într-o conferinţă de presă, la finalul şedinţei Biroului Permanent Naţional al PSD, citat de Agerpres.ro.

El a adăugat că, în situaţia în care autorităţile competente certifică faptul că anumite categorii de persoane cu afecţiuni care ţin de aparatul respirator nu ar trebui să fie obligate să poarte mască, acestea ar trebui să fie exceptate de la lege.

Întrebat dacă preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, are astfel de probleme de sănătate, Romaşcnu a spus:

„Domnul Ciolacu, ca şi mine, dispune de o deviaţie de sept care îţi face respiraţia câteodată mai grea. Nu ştiu dacă acesta trebuie să fie neapărat un motiv. Vă spun un lucru, spaţiul închis poate fi de mai multe feluri. Parlamentul României are mii de metri cubi, sala de plen a Camerei Deputaţilor este extrem de mare, este un spaţiu public închis, dar, în acelaşi timp, este un spaţiu public extrem de generos. Sigur că legea trebuie respectată, dar, în acelaşi timp, lucrurile trebuie privite cu ..”.

Marcel Ciolacu, întrebat de ce nu a purtat mască

Marcel Ciolacu, presedintele interimar al PSD, a comentat criticile primite pentru ca nu a purtat masca de protectie, luni, in Parlament. Ciolacu a adăugat că a vrut să transmită că are cu adevarat „o suferință la nas”.

„Sub o formă de glumă, am vrut să transmit (n.r luni, în Parlament) faptul că am o suferință la nas! Am o deviație de sept, depistată cu adevărat, în urma unui control medical efectuat cu ocazia leșinului”, a precizat Marcel Ciolacu, potrivit Antena 3.

 

BOMBĂ în televiziune! Dan Capatos, scos de pe Antena 1! Chiar prezentatorul a făcut anunțul
FOTO. Cele mai fierbinţi imagini cu Andra! Lipsită de inhibiţii, ea şi-a lăsat formele la...
Mia Khalifa și-a găsit job. Cum s-a pozat de data aceasta actrița XXX și ce...
Armata a ieșit în stradă. Numărul infectaților a crescut alarmant
FOTO. Cele mai fierbinţi imagini cu Andra! Lipsită de inhibiţii, ea şi-a lăsat formele la...
ASTA a fost cea mai mare slăbiciune a lui Ceaușescu! Se întâmpla într-o cameră capitonată...
Demisie în Cehia pe fondul creşterii cazurilor de coronavirus. „Este obosit, dezgustat de politică şi...
BOMBĂ în televiziune! Dan Capatos, scos de pe Antena 1! Chiar prezentatorul a făcut anunțul
O bătrânică a găsit în propria curte un dop de sticlă. Când a aflat ce...
A ridicat DRONA să cerceteze o zonă. Când s-a uitat pe filmare a rămas PERPLEX
Ce e pe cale să se întâmple cu pensiile românilor. Decizie importantă, azi, în Parlament
ANM îi avertizează pe români! Va fi prăpăd în următoarele zile
Nelu Tătaru anunţă când vom scăpa de coronavirus
Alimentul-minune care „repară” ficatul bolnav. TOP 13 alimente în dieta pentru un ficat sănătos
Descoperă România cum nu ai mai văzut-o. Destinaţii de vacanţă magice la doi paşi de...
Compania care schimbă toată piaţa auto. Cum arată maşina creată de ei, care sperie toţi...
Inchide