O nouă rundă de negocieri între partide pentru noul guvern. Liberalii, nemulțumiți de împărțirea ministerelor

O nouă rundă de negocieri între partide pentru noul guvern. Liberalii, nemulțumiți de împărțirea ministerelor
O nouă rundă de negocieri între partide pentru noul guvern. Liberalii, nemulțumiți de împărțirea ministerelor EDUARD VINATORU / MEDIAFAX FOTO
Publicat: 20/12/2020, 12:16
Actualizat: 20/12/2020, 12:32

După ce au căzut de acord să îl susțină pe Florin Cîțu pentru funcția de premier, liderii PNL, USR-PLUS și UDMR continuă și duminică negocierile.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat duminică, înainte de începerea unei noi runde de negocieri cu USR PLUS şi UDMR, că liberalii își vor desemna miniștrii din Guvernul Cîțu după terminarea negocierilor pe programul de guvernare.

Așa cum GÂNDUL.RO a scris în exclusivitate(DETALII AICI), mai mulți lideri PNL, membri în Biroul Politic Național (BPN), printre care și puternicii lideri locali din Ardeal, ar fi fost de acord cu convocarea unei ședințe în care să îl confrunte pe fostul premier Ludovic Orban. Liberalii sunt nemulțumiți de rezultatul negocierilor de vineri cu USR-PLUS și UDMR, deoarece fostul premier a cedat cele trei ministere râvnite de partid – Dezvoltarea, Transporturilor și Fondurile Europene.

Ce portofolii ar urma să gestioneze liberalii

Portofoliile pe care le va gestiona PNL sunt: Ministerul Apărării, Ministerul de Externe, Ministerul Finanţelor Publice, Ministerul de Interne, Ministerul Educaţiei, Ministerul Energiei, rezultat din împărţirea Ministerului Economiei în două structuri distincte, în care Ministerul Energiei va fi condus de un reprezentant PNL, Ministerul Agriculturii, Ministerul Culturii şi Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale.

La Apărare şi Externe ar urma să rămână actualii miniştri, Nicolae Ciucă şi Bogdan Aurescu. La Finanţe, nume precum Lucian Ovidiu Heiuş / Bogdan Huşucă / Sebastian Burduja, la Interne – ar putea rămâne ministrul Marcel Vela, dar au fost vehiculate şi numele lui Rareş Bogdan şi Laurenţiu Leoreanu.

Liderul PNL, Ludovic Orban, a vorbit, sâmbătă seară la Digi 24, despre nemulțumirile din partid privind distribuția unor importante portofolii din viitorul guvern, subliniind că “niciodată nu pot fi toți mulțumiți”.

Niciodată nu pot fi toți mulțumiți. N-am finalizat negocierile. În acel moment, toate candidaturile la funcție de demnitate publică vor fi analizate în forurile statutare ale BPN și vom decide cei mai buni candidați ai partidului pentru protofoliile pe care le deținem.Am respectat mandatul biroului politic întru totul.Nu trebuie să existe nicio problemă în faptul că un portofoliu este deținut de o altă formațiune politică din coaliție. Suntem parteneri”, a declarat Ludovic Orban la Digi 24.

O nouă rundă de negocieri între partide pentru noul guvern

Cred că dacă există bunăvoinţă prevederile regulamentare permit, dar să vedem cum se va aşeza Parlamentul. În ceea ce ne priveşte, ne vom face temele, vom munci până vom avea gata programul de guvernare, lista Guvernului şi toate celelalte, protocolul de coaliţie şi celelalte elemente de negociere. (…) Listele de miniştri le vom stabili după finalizarea negocierilor”, a declarat Ludovic Orban.

Șeful PNL a spus că în acest moment este prioritară constituirea Camerelor Parlamentului, astfel încât să se poată demara consultările de la Cotroceni în vederea alcătuirii noului Guvern. „Acum prioritară este constituirea Camerelor, astfel încât să se poată demara consultările de la Cotroceni declanşate de preşedintele României”, a afirmat Orban.

Liderii PNL, USR PLUS și UDMR s-au reunit duminică dimineață la Vila Lac din București pentru o nouă rundă de discuții privind programul de guvernare.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Peste 100 de prizonieri au evadat dintr-o închisoare afectată de inundații