REACȚIE. Social-democrații lovesc din nou! Două moțiuni simple într-o singură zi: Ministrul Muncii și ministrul Dezvoltării, vizați

REACȚIE. Social-democrații lovesc din nou! Două moțiuni simple într-o singură zi: Ministrul Muncii și ministrul Dezvoltării, vizați
Social-democrații lovesc din nou! Două moțiuni simple într-o singură zi: Ministrul Muncii și ministrul Dezvoltării, vizați
Publicat: 03/06/2020, 13:20
Actualizat: 04/06/2020, 12:13

PSD a depus, miercuri, în plenul Camerei Deputaţilor, o moţiune simplă împotriva ministrului Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei, Ion Ştefan, dar și una împotriva ministrului Muncii, Violeta Alexandru. 

„Vă înaintăm moţiunea simplă intitulată Guvernul PNL după grindă se cunoaşte, iniţiată de deputaţii grupului parlamentar al PSD. Sper ca durerile de şale ale domnului ministru să nu îl împiedice, săptămâna viitoare, să fie prezent aici”, a spus, în plenul Camerei, viceliderul grupului deputaţilor PSD, Daniel Suciu.

Cosmin Radu Preda, liderul senatorilor PSD, a anunțat, miercuri, în plenul Senatului, că social-democrații au depus o moţiunea simplă împotriva ministrului Muncii, Violeta Alexandru. Moţiunea simplă este intitulată „Opriţi-o pe doamna în negru de la Ministerul Şomajului şi Prăbuşirii Sociale”.

În urma discuțiilor liderilor de grup din Senat, s-a stabilit data de 9 iunie, ora 16:00, pentru dezbaterea moțiunii simple, a anunțat Robert Cazanciuc, noul preşedinte interimar al Senatului. Social-democrații au mai deus de curând moțiuni simple împotriva ministrului Educației Monica Anisie, dar și împotriva lui Marcel Vela, ministrul Afacerilor Interne. Moţiunea simplă intitulată „Democraţia românească în derivă. Cu Vela ruptă, în timp de pandemie”, depusă de parlamentarii social-democraţi împotriva ministrului de Interne, Marcel Vela, a fost adoptată de Senat.

Senatorii au votat 65 „pentru”, 25 „împotriva”. Din punct de vedere juridic, adoptarea Moțiunii simple nu obligă Executivul să ia măsuri – este doar un vor de blam dat de Senat la adresa ministrului și activității lui. Premierul poate decide propunerea revocării sale din funcție, dar îi poate cere și să își continue activitatea.

Moțiunea simplă împotriva lui Marcel Vela

„Departe de mine acest gând, deși în vremuri de luptă aprigă fiecare secundă contează pentru a bloca impactul negativ și pentru a fi alături de cetățeni, prin acțiuni concrete. Am primit cu un profund sentiment – încă nu îmi dau seama cum să îl definesc – titlul acestei moțiuni semnate de dumneavoastră. «Democrația românească în derivă. Cu Vela ruptă în timp de pandemie». Spun semnată, și nu scrisă de dumneavoastră, pentru că am auzit ca tabelele de susținere le-ați semnat în alb pentru toate moțiunile simple la adresa miniștrilor liberali”, a declarat Marcel Vela.

De asemenea, Ministerul Educației, Monica Anisie, a declarat în timpul dezbaterii moțiunii simple depusă împotriva sa, că sistemul nu a fost pregătit pentru trecerea imediată la învățarea online, dar că nu poate fi acuzată ea de acest lucru.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Au apărut primele căpşuni româneşti în pieţe. Cu cât se vinde un kilogram 
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Cum s-a îmbogățit peste noapte un cuplu de britanici! Cei doi au găsit un vas...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Putin cutremură omenirea. Ordin ISTORIC dat la Moscova: Totul s-a rezolvat
Semnele care prevestesc sfârșitul. Când moartea se apropie
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Mesajul postat de Oana Roman de ziua de naștere a Mioarei Roman, care ar fi...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Sateliții lui Elon Musk ar putea distruge câmpul magnetic al Pământului