„Cu gândul la animale”, campania prin care dorim să transformăm România într-un loc mai bun pentru necuvântătoare

Redactor:
Adrian Popa
Un adolescent din Oradea și-a filmat, în primăvară, câinele în timp ce ucidea o pisică. Am fi tentați să credem că a fost gestul nefericit al unui minor care nu a fost bine educat, care nu a știut ce face. Dar, cruzimea față de animale este un fenomen generalizat în România, de care se fac vinovate persoane de toate vârstele.

La începutul verii, un cuplu de bătrâni din Bacău a ucis un cățeluș cu securea, chiar în curtea proprietarului, iar în această lună un tânăr din Covasna a fost filmat în timp ce lovea un cal cu furca. Aceste cazuri sunt, din păcate, frecvente, deoarece respectul față de animale nu este cultivat în România, iar autoritățile alocă puțin timp și resurse pentru combaterea fenomenului.

Gândul își propune să schimbe această situație cu ajutorul dumneavoastră și să ajute la transformarea României într-un loc mai sigur pentru necuvântătoare. De aceea, am lansat campania „Cu gândul la animale„, prin care aducem aceste cazuri în prim plan și încurajăm autoritățile să îi pedepsească pe cei vinovați.

Să nu uităm că trebuie să le facem loc pe această planetă – care nu ne aparține nouă, oamenilor – și celorlalte specii. 

Dacă ați fost martori la cazuri de abuzuri comise față de animale, nu ezitați să ne trimiteți imagini sau clipuri video la adresa [email protected]. Vă mulțumim anticipat!

Foto: 123RF

Inchide