Alexandra Nechita, ”Micuța Picasso”, care a cucerit America cu picturile sale: „Într-o zi o să am un atelier și în București”

Redactor:
Maria Stoica

”CU GÂNDUL LA ROMÂNIA” vă prezintă, în fiecare zi, oameni remarcabili care au cunoscut excelența în diferite domenii precum educație, cercetare, cinematografie, teatru, muzică, afaceri, informatică, administrație sau sport.

”CU GÂNDUL LA ROMÂNIA” se dorește a fi, cotidian, o întâlnire motivantă cu adevărate personalități ale țării. În cuprinsul acestei rubrici cu totul speciale veți face cunoștință cu oameni pentru care locul întâi al unui podium – fie el și metaforic – se transformă, de fiecare dată, într-o realitate palpabilă. Oameni pentru care un microscop devine o a doua natură, iar camera de luat vederi o prelungire, firească, a gândului și a sufletului.

”CU GÂNDUL LA ROMÂNIA” nu este doar un laitmotiv jurnalistic, ci o întreagă lume adusă mai aproape și descifrată sub ochii cititorului, o ”scenă” unde ”actorii” își prezintă realizările extraordinare. În același timp, ei și sunt oamenii deciși să își îndeplinească visele și să își transforme propriile speranțe în certitudini, oamenii care impresionează, de altfel, și dincolo de granițele României.

O cheamă Alexandra Nechita, însă e cunoscută în întreaga lume drept „micuţa Picasso”. Când avea doar opt ani, copilul Alexandra Nechita uimea cu talentul său artistic întreg mapamondul, iar lucrările sale erau deja expuse la Biblioteca Municipală din Los Angeles, în 1993. Lucrările ei au fost comparate încă de atunci cu cele ale lui Picasso și Matisse.

Alexandra Nechita s-a născut la 27 august 1985, la Vaslui. A început să deseneze la vârsta de doi ani, iar la şapte ani deja picta pe pânză, în ulei şi acrilic. Plecată din ţară când avea mai puţin de doi ani, s-a stabilit, împreună cu părinţii, în SUA. Prima ei expoziţie a avut loc într-o sală special amenajată, în Los Angeles, când avea opt ani, potrivit site-ului www.alexandranechita.com.

Tablourile „Micuței Picasso” se regăsesc în sute de muzee importante din lume, printre care colecția de artă a Vaticanului, cea mai scumpă pictură fiind vândută cu 400.000 de dolari.

Inspirația mea vine din locuri personale și momente intime, tocmai de aceea nu avea sens să-mi pun studioul undeva departe de casă, de familie, pentru că de aici pornește toată povestea mea. Studioul meu e locul meu favorit în care pot să fiu, nu există un loc în care să mă regăsesc mai mult. Mi-aș dori să am un studio și în România. Eu mă simt atât de confortabil, atât de eu când sunt în România încât ar fi ciudat dacă nu aș avea impulsul acesta să creez acolo, povestea tânara artistă într-un interviu pentru Antena 3.

Anul trecut, într-o discuţie cu jurnalistul Marius Tucă, la Marius Tucă Show, Micutza Picasso mărturisea că unul dintre visele sale: ”într-o zi o să am un atelier şi în Bucureşti… într-o bună zi”, a spus artista.

Pasiunea primelor lucrări pe sticlă

”Am început să lucrez în sticlă cu mai mulţi ani în urmă. Mi s-a părut că e o traducere bună a ideilor mele. Îmi plac foarte mult lucrările lui Ioan Nemţoi. Ne-am întâlnit acum câţiva ani şi acum, în zilele următoare, voi ajunge şi la atelierul său”, a explicat artista la Marius Tucă Show.

La doar 11 ani, Alexandra dădea deja interviuri pentru Oprah. Era anul 1996. „Nici măcar nu știam cine e Picasso. Doar făceam ce-mi plăcea mie și am început să pictez în acest fel pentru că voiam să fiu diferită, spune tânăra pe atunci.

Tablourile au început să se vândă pe sume colosale de 50.000-100.000 de dolari, ajungându-se chiar la suma de 400.000 de dolari pentru o singură lucrare!

Lucrările se regăsesc în sute de muzee din lume, de la colecția de artă a Vaticanului, până la colecții particulare deținute de celebrități precum Oprah Winfrey, Calvin Klein, Whoppi Goldberg sau David Letterman.

În 2000, pictorița a fost selectată de ONU pentru a conduce un proiect în domeniul artei care s-a derulat în peste 100 de țări.

În 2016, în cadrul unui interviu la  ”The Oprah Winfrey Show”, mărturisea că pasiunea ei pentru artă a făcut să fie adesea exclusă din lumea copiilor de vârsta ei. „Dacă am făcut sacrificii? Dacă am făcut alegeri clare și am pus întotdeauna cariera înaintea unui joc de fotbal, a unei seri de dans sau a unei petreceri aniversare? Absolut! Dacă regret asta? Nu!”

Loredana Groza, BEATA MANGĂ la ieșirea din club. S-a luat la trântă cu băutura și...
FOTO. Anna Lesko, fără lenjerie intimă pe sub rochie! Cum a apărut blonda pe stradă
Eva Măruță a obtinut primul ei job! Fiica Andrei castiga cat altii intr-un an
Prognoza ANM 1 octombrie 2020. VINE PRĂPĂDUL. Zonele afectate
Dezvăluiri incredibile la peste 30 de ani de la Revoluție: 'Am căutat sacii cu cadavrele...
Exclusiv: Cum se desfășoară cursurile la Academia de Poliție. Schimbările impuse de pandemie
Toate secţiile de ATI din Capitală sunt pline. Autorităţile caută soluţii
Dominic Fritz: Circul doar cu bicicleta. Am carnet, dar nu mi-am luat mașină. Ce spune...
Loredana Groza, BEATA MANGĂ la ieșirea din club. S-a luat la trântă cu băutura și...
Eva Măruță a obtinut primul ei job! Fiica Andrei castiga cat altii intr-un an
Proiectul ȘOCANT la care chinezii au lucrat în mare SECRET în ultimele luni a ieșit...
Restaurantele și cafenelele, din nou închise? Când și cum se va lua această decizie
Prima demisie de la Primăria Capitalei! Cine e directorul care câștiga lunar 25.466 de lei...
Papagali de la ZOO, despărțiți pentru că înjurau prea mult: „Când un papagal îți spune...
Sari peste răceală sezonul acesta! 7 alimente de consumat zilnic pentru a evita gripa
Descoperă România cum nu ai mai văzut-o. Destinaţii de vacanţă magice la doi paşi de...
Povestea „ultimului dictator din Europa”. Şi cine sunt „minigarhii” care îl ajută să facă miliarde...
Inchide