Inginer din Deva, premiat cu aur la Salonul Internațional de Invenții de la Geneva. Juriul a considerat că invenția românului este importantă pentru reducerea poluării 

Redactor:
Andrei Dumitrescu

„CU GÂNDUL LA ROMÂNIA” vă prezintă, în fiecare zi, oameni remarcabili care au cunoscut excelența în diferite domenii precum educație, cercetare, cinematografie, teatru, muzică, afaceri, informatică, administrație sau sport.

„CU GÂNDUL LA ROMÂNIA” se dorește a fi, cotidian, o întâlnire motivantă cu adevărate personalități ale țării. În cuprinsul acestei rubrici cu totul speciale veți face cunoștință cu oameni pentru care locul întâi al unui podium – fie el și metaforic – se transformă, de fiecare dată, într-o realitate palpabilă. Oameni pentru care un microscop devine o a doua natură, iar camera de luat vederi o prelungire, firească, a gândului și a sufletului.

„CU GÂNDUL LA ROMÂNIA” nu este doar un laitmotiv jurnalistic, ci o întreagă lume adusă mai aproape și descifrată sub ochii cititorului, o ”scenă” unde ”actorii” își prezintă realizările extraordinare. În același timp, ei și sunt oamenii deciși să își îndeplinească visele și să își transforme propriile speranțe în certitudini, oamenii care impresionează, de altfel, și dincolo de granițele României.

Un inventator din Deva a fost medaliat cu aur la Salonul Internațional de Invenții de la Geneva, după ce a realizat un dispozitiv ingenios cu ajutorul căruia șoferii își pot alimenta mașinile cu lichid de parbriz și care ar putea fi montat atât în benzinării, cât și în parcările de pe autostradă.

Este vorba despre inventatorul Corneliu Birtok Băneasa, care, după ce a primit medalia de aur a explicat că, în ce privește invenția lui, juriul de la Geneva a apreciat că unul din principalele beneficii ale invenției sale este unul de natură ecologică.

Concret, juriul a considerat că, odată pusă în practică invenția românului va conduce la eliminarea clasicelor bidoane din plastic, pe care foarte puțini șoferi le reciclează.

Băneasa, premiat și de Iran dar și de Republica Moldova

În același timp, specialiștii de la Geneva au remarcat și faptul că dispozitivul intitulat „Good Fill” permite o alimentare precisă, aspect foarte important pentru șoferii care, de obicei, varsă pe lângă gura recipientului care trebuie umplut.

Pe lângă medalia de aur acordată de juriu, inventatorul din Deva a primit și premiul pentru „Cea mai bună invenție” din partea delegației Iranului, precum și premiul special acordat de delegația Republicii Moldova.

Dispozitivul are forma unei picături, aproximativ doi metri înălțime și este dotat cu mai multe pompe în funcție de tipul de lichid de parbriz ales de șoferi.

„Good Fill” nu este singura invenție pentru care inginerul devean Corneliu Birtok Băneasa a câștigat premii la diferite concursuri internaționale. De-a lungul anilor, acesta a mai fost medaliat la saloanele de inventică de la Geneva, la Moscova, dar și în Kuwait.

Primul și unul dintre cele mai importante premii a fost medalia de aur, obținută în aprilie 2010, tot la Geneva, pentru un dispozitiv dinamic de transfer al aerului care scade consumul de carburant și emisiile poluante.

Odată montat filtrul respectiv, puterea motorului crește cu 8-10 la sută, iar consumul de carburant se reduce cu 10-15 la sută.

Vestea care zguduie scena politică! Președintele ar fi divorțat în mare secret de soția lui
FOTO. Cum arată acum fosta soţie a lui Mădălin Ionescu! Îşi înnebuneşte admiratorii cu imagini...
A vrut să facă o glumă și a intrat la duș peste soția lui cu...
Fosta soție a lui Mădălin Ionescu face senzație pe internet. Fotografiile care șochează
Mama lui Gigi Becali s-a infectat cu coronavirus! Ce a făcut patronul lui FCSB, după...
România, amenințată direct de Moscova! Rușii se pregătesc de RĂZBOI în Marea Neagră
Ţară care anunţă oficial că se confruntă cu al treilea val al pandemiei de coronavirus:...
Vestea care zguduie scena politică! Președintele ar fi divorțat în mare secret de soția lui
A vrut să facă o glumă și a intrat la duș peste soția lui cu...
Supriză de PROPORȚII după ce a fost reconstruită fața unui CĂLUGĂR medieval. „Seamănă mult prea...
EXCLUSIV: Ce i se întâmplă acum primarului PNL, după ce și-a filmat fiica dezbrăcată, în...
Cea mai mare companie de taxi acuzată de focar de COVID19
Prima țară lovită de al treilea val al pandemiei de coronavirus. "Va fi o catastrofă"
Alimentul care îți otrăvește ficatul. TOP 15 mâncăruri de evitat dacă ai ficatul gras
Descoperă România cum nu ai mai văzut-o. Destinaţii de vacanţă magice la doi paşi de...
Este oficial: Românii pot lua 50.000 de euro gratis de la stat pentru a-şi deschide...
Inchide