Pianista Alexandra Dăriescu concertează la Ateneul Român de ziua Regelui Mihai

Pianista Alexandra Dăriescu concertează la Ateneul Român de ziua Regelui Mihai
Publicat: 23/10/2014, 12:29

Pianista Alexandra Dăriescu și orchestra Fundației Principesa Margareta a României, sub bagheta dirijorului Tiberiu Soare, concertează pe scena Ateneului Român sâmbătă, de ziua Regelui Mihai I, pentru susținerea programului „Tinere Talente”, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

Evenimentul, care se va desfășura sâmbătă, de la ora 18.00, se află la cea de-a VII-a ediție și va avea loc în prezența Familiei regale a României.

Programul muzical al serii include Concertul nr. 1 în si bemol minor pentru pian și orchestră, op. 23 de Piotr Ilici Ceaikovski.

Desemnată de revista Forbes ca membră a generației „30 sub 30”, Alexandra Dăriescu este considerată o excepțională ambasadoare a muzicii clasice. Ea este câștigătoarea premiului „Woman of the Future” și prima pianistă de origine română care a susținut un concert pe scena londoneză Royal Albert Hall, alături de Orchestra Filarmonicii Regale.

„Mă reîntorc cu drag acasă, cu bucuria și emoția de a cânta pentru prima oară pe scena Ateneului Român alături de Orchestra Tinerelor Talente a Fundației Principesa Margareta a României și dirijorul Tiberiu Soare. Sunt onorată să concertez pentru o cauză nobilă și frumoasă, alături de acești tineri talentați, să îi susțin și să împărtășesc cu ei pe scenă și în masterclass din ceea ce am învățat de-a lungul celor 20 de ani de carieră artistică”, a declarat Alexandra Dăriescu.

Orchestra de la concertul regal a fost fondată la începutul anului 2014, la inițiativa Fundației Principesa Margareta a României, rolul principal în selecția și pregătirea acesteia avându-l Tiberiu Soare, unul dintre cei mai valoroși și cunoscuți dirijori din tânăra generație.

„Constituirea unei noi orchestre trebuie considerată întotdeauna un lucru extraordinar, mai ales dacă acea orchestră este formată din muzicieni tineri. Simt, cumva, că ne asigurăm din timp de continuitatea unei superbe tradiții muzicale românești”, a declarat Tiberiu Soare, dirijor principal al Orchestrelor și Corurilor Radio România.

Scopul înființării orchestrei Fundației Principesa Margareta a României este de a oferi posibilitatea tinerilor români să ia contact cu stilul de lucru și repertoriul abordat la nivelul unei orchestre profesioniste și de a interacționa cu muzicieni consacrați. De asemenea, inițiativa are obiectivul de a-i promova pe cei mai talentați tineri muzicieni în fața publicului român.

În debutul concertului regal, trei „Tinere Talente” – soprana Diana Alexe, mezzosoprana Cosmina Stancu și tenorul George Vîrban – vor urca pe scena Ateneului Român pentru a interpreta arii din opere cunoscute precum „La Traviata”, „Carmen” și „Linda di Chamounix”.

Fondurile strânse la ediția din acest an a concertului vor sprijini programul național „Tinere Talente” – ediția 2015.

Cei mai promițători tineri artiști români din domeniul muzicii clasice și al artelor plastice, aflați la început de carieră și în imposibilitatea de a se dezvolta pe viitor din motive financiare, vor primi burse de studiu, mentorat și oportunități de promovare. În ultimii ani, peste 170 de tineri artiști plastici și muzicieni au reușit performanțe extraordinare cu susținerea fundației.

Radio România Muzical va transmite evenimentul, în direct, de la orele 18.00. TVR 1 este coproducător al evenimentului.

Fundația Principesa Margareta a României (FPMR) a fost înființată în 1990 de principesa Margareta împreună cu tatăl său, Regele Mihai I al României. Prin programele dezvoltate, fundația urmărește să stimuleze voluntariatul și să inspire spiritul comunitar, specificul proiectelor sale fiind dat de caracterul lor intergenerațional.

Fundația Principesa Margareta a României a fost desemnată de români drept cea mai onestă organizație neguvernamentală, în studiul Envero Brand Trust Index.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai...
S-a aflat motivul pentru care a murit Gabriela, micuța de 4 ani cu chip de...
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cronica unui 'blat' anunțat. Motivul real pentru care Zanni a fost eliminat și adus înapoi...
Actrița celebră, la un pas de PARALIZIE! A descoperit că are o TUMORĂ pe măduvă
EXPERIMENT. Pască plină de mucegai, drob cu probleme şi cozonac fără lapte. Analizele de laborator...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Există români care nu și-au primit pensiile înainte de Paște: „Mi-am făcut niște calcule. Mă...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
China a lansat o sondă pentru a colecta eşantioane de pe faţa ascunsă a Lunii
Descoperire ULUITOARE la polii Pământului! Se întâmplă chiar acum
Devine obligatoriu în toată România. Decizia UE impune un permis unic
Vârsta de pensionare ar putea crește în România. Datele care ar duce la o decizie...
I-a cerut soțului o fotografie cu bebelușul celui mai bun prieten al său, dar a...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Zeci de experţi în Inteligenţă Artificială de la Google, recrutați de Apple