Detalii exclusive despre capturarea Alinei Bica! Fosta șefă DIICOT a fost reținută în timp ce se afla într-un taxi, în Bari! UPDATE: Arestare la domiciliu stabilită de judecătorii italieni (SURSE)

Redactor:
Adrian Nicolae
Detalii exclusive despre capturarea Alinei Bica! Fosta șefă DIICOT a fost reținută în timp ce se afla într-un taxi, în Bari! UPDATE: Arestare la domiciliu stabilită de judecătorii italieni (SURSE)
Detalii exclusive despre capturarea Alinei Bica! Fosta șefă DIICOT a fost capturată în timp ce se afla într-un taxi, în Bari! Azi, se judecă cererea de extrădare (SURSE)

Alina Bica, fosta șefă DIICOT, se află în custodia poliției italiene după ce a fost reținută vineri seara, iar GÂNDUL.RO a aflat detalii de ultimă oră despre aceasta. Ea era urmărită internațional de la sfârșitul lunii noiembrie a anului trecut, când instanța supremă din România i-a respins apelul, iar Alina Bica a primit o pedeapsă de 4 ani de închisoare.

UPDATE: Potrivit surselor GANDUL.RO, instanța italiană a luat în urmă cu puțin timp măsura arestării la domiciliu în privința Alinei Bica!

GÂNDUL.RO a intrat în posesia unor informații exclusive despre reținerea Alinei Bica. Fosta șefă a DIICOT se afla în localitatea Bari, într-un taxi, atunci când polițiștii i-au cerut să se legitimeze.

După ce a fost reținută, Alina Bica a fost dusă în centrul de reținere, și potrivit informațiilor obținute de GÂNDUL.RO, astăzi se va judeca punerea ei în libertate. Judecătorii italieni au trei variante:

  • pot să îi prelungească arestul
  • pot să o elibereze pe cauțiune
  • o pot consemna la domiciliu

Alina Bica este reprezentată de un avocat local, iar GÂNDUL.RO, vă va ține la curent cu desfășurarea evenimentelor.

Alina Bica, urmărită internațional

Fosta șefă a DIICOT este urmărită internațional cu mandat european pentru infracțiunea de favorizarea infactorilor a fost prinșă vineri de polițiștii din Italia, urmând a fi adusă în țară. Alina Bica a fost dată în urmărire la sfârșitul lunii noiembrie a anului trecut, după ce instanța supremă i-a respins apelul, iar aceasta a rămas cu pedeapsa de 4 ani de închisoare cu executare. Judecată în mai multe dosare, fosta șefă DIICOT a părăsit România în 2018, înainte ca procesele sale să se încheie.

Inițial, Bica a mers în Costa Rica, unde a fost fotografiată în compania Elenei Udrea. Împreună cu Elena Udrea, Alina Bica a fost, de altfel, reținută în Costa Rica, însă ulterior a fost eliberată.

Eliberată din penitenciarul din Costa Rica în luna decembrie 2018

Alina Bica este acuzată de săvârșirea infracțiunii de favorizarea făptuitorului și a fost condamnată la 4 ani de închisoare. Bica se sustrage punerii în aplicare a mandatului de executarea pedepsei închisorii.

Alina Bica a fost eliberată din penitenciarul din Costa Rica în luna decembrie 2018, după ce a formulat contestație față de formarea completurilor de 5 judecători. Instanța supremă a decis – la acea vreme – suspendarea executării pedepsei de 4 ani de închisoare până la soluționarea dosarului (rejudecat).

În cauză, Alina Bica a fost condamnată pentru favorizarea făptuitorului, după ce i-a ridicat sechestrul asigurator asupra acțiunilor lui Adriean Videanu. Sechestrul asupra acțiunilor fusese dispus în dosarul Romgaz-Interagro.

Oroare! Celebra prezentatoare TV a ţării, abuzată sexual în scara blocului. Atacatorul i-a pus cuţitul...
Doliu uriaș în România! Este prima vedetă mare ucisă de COVID
FOTO. Imagini incendiare cu celebra gimnastă a României! Fără lenjerie intimă, pe rețelele de socializare
FOTO. Imagini incendiare cu celebra gimnastă a României! Fără lenjerie intimă, pe rețelele de socializare
Tratamentul secret pe care îl iau medicii pentru a se imuniza. Medicamentele banale pe care...
Sistem imunitar vs. Coronavirus: Cât timp durează imunitatea după COVID-19? Studii efectuate şi clarificări OMS
Preotul Francisc Doboș, după ce Papa Francisc a declarat că susține căsătoriile gay: „A răspuns...
Ultimul mesaj al cântărețului român aflat la Terapie Intensivă, în stare gravă: 'În cele din...
Are 72 de ani, dar e cuplat cu o studentă. Declarații din dormitorul lor: Să...
Mărturisirile INCENDIARE ale adevăratei Liudmila Ignatenko, femeia care a SUPRAVIEŢUIT Cernobîlului. ''Este o ÎNŞELĂTORIE''
Organul din gât care ar putea să vindece cancerul. Descoperirea istorică, făcută din greșeală
Cuvintele lui Iisus, descoperirea care zguduie creștinismul. A fost însurat sau nu mântuitorul?
Sărbătoare mare vineri în calendarul ortodox: Ce nu ai voie să faci pe 23 octombrie...
Când simți „un gâdilici” în gât virusul și-a croit deja calea în organism. Remediul care...
O experienţă străină în mijlocul Capitalei: Stilul de viaţă francez, în inima Bucureştiului.
Locul superb aflat la câteva minute de Braşov, dar care nu este o staţiune de...
Inchide