EXCLUSIV. În timp ce Prințul Paul este dat în urmărire internațională, Prințesa caută soluții la București pentru a ”răsturna” condamnarea! Lia s-a sfătuit la o cafea cu un ”abonat” al procurorilor!

Redactor:
Adrian Nicolae

Dispariția Prințului Paul, după condamnarea primită de acesta în celebrul dosar ”Ferma Băneasa”, a ținut capul de afiș al publicațiilor din România în ultima perioadă. În timp ce soțul ei – condamnat la 3 ani și 4 luni de închisoare – este dat în urmărire internațională, existând date că s-ar ascunde în Portugalia, prințesa Lia încearcă de la București să ”răstoarne” decizia în favoarea Prințului fugar.

Dosarul a fost legat de retrocedările ilegale a zeci de hectare de la “Ferma Băneasa”, în vizorul procurorilor DNA aflându-se mai mulți oameni de afaceri, iar prejudiciul stabilit se ridică la suma de 145 de milioane €.

Potrivit procurorilor, afacerea ilegală a constat în revendicarea fostei ferme regale Băneasa de către Prințul Paul al României, cu sprijinul celorlalți inculpați. Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) i-a recunoscut lui Paul Lambrino calitatea de nepot al regelui Carol al II-lea şi drepturile ce decurg de aici în ceea ce priveşte averea regelui exilat.

Prințesa Lia nu a comentat ”dispariția” lui Paul al României

Paul al României și Prințesa Lia – Lia Georgia Triff – sunt căsătoriți din luna septembrie a anului 1996 și au împreună un copil, Carol Ferdinand. Condamnarea soțului a adus, firește, nori negri deasupra familiei, însă Prințesa Lia nu a făcut declarații, deocamdată, adoptând o poziție discretă în legătură cu acest dosar și, mai ales, cu ”dispariția” Prințului. Cu toate acestea, Prințesa Lia nu poate fi indiferentă în fața unei asemenea situații.

Astfel, reporterii GÂNDUL.RO au surprins-o pe soția lui Paul al României la o întâlnire cu un (fost) avocat, Florin Ghiulbenghian. Acesta ”păstorește” și o fundație care se ocupă de prevenirea corupției, dar trecutul nu-i este deloc ”limpede”. Prințesa Lia pare să-și agațe acum speranțele de el. Presa a dezvăluit, în trecut, că Ghiulbenghian a apărut ca denunțător în mai multe dosare DNA, el fiind, totodată, condamnat pentru înșelăciune. Prințesa a înțeles că el ar putea fi salvator, așa încât s-a întâlnit cu acesta la o cafenea celebră din Capitală.

Prințesa Lia și Florin Ghiulbenghian, întâlnire la un celebru local din capitală

Acolo, cei doi au rămas aproximativ o oră, discutând, cum altfel, despre dosarul Prințului Paul și despre cum s-ar putea ”întoarce” decizia de condamnare. Legal, soluții n-ar mai prea exista, întrucât hotărârea este definitivă. Însă, probabil, că Ghiulbenghian caută ”căi de scăpare”.

Recunoscută pentru eleganța sa, indiferent de situație, Lia nu a infirmat, nici de această dată, ”eticheta” care i-a fost fixată, purtând – în condițiile pandemiei de coronavirus – și o mască medicală.

Prințesa Lia trece prin momente dificile după condamnarea lui Paul al României, însă rămâne la fel de elegantă ca întotdeauna

La capătul întâlnirii, Florin Ghiulbenghian a condus-o, apoi, către casă pe soția lui Paul al României, aceasta așezându-se – așa cum cere protocolul – pe bancheta din spate a mașinii.

Florin Ghiulbenghian a condus-o până acasă pe Prințesa Lia

Ajunși la destinație, cei doi s-au mai întreținut câteva minute, iar apoi s-au despărțit.

Câteva cuvinte înainte de despărțire

Născută în SUA, dintr-o mamă româncă și un tată american

Prințesa Lia s-a născut pe data de 23 februarie 1949, la Naval Station Great Lakes, în Statele Unite, dintr-o mamă româncă și un tată american. Pe numele său de fată Lia Georgia Triff, a devenit prinţesă după căsătoria cu Prinţul Paul Lambrino, cununia având loc la Mânăstirea Caşin din Bucureşti și fiind oficiată de părintele Galeriu.

S-a căsătorit, la vârsta de 25 de ani, cu un cunoscut avocat american – Melvin Belli – iar mariajul a durat 16 ani. Ulterior, a intervenit divorțul, iar Lia Georgia Triff l-a cunoscut pe Paul Lambrino la o gală UNICEF care se desfășura la Londra.

S-au căsătorit în România – chiar Prințesa Lia fiind cea care a insistat asupra acestui aspect, după cum a declarat chiar ea, la un moment dat – și, în 2010, au devenit părinții unui băiat, Carol Ferdinand, care a fost botezat în religia ortodoxă.

 

 

Prințul Paul al României și Prințesa Lia

Paul Lambrino s-a judecat cu Casa Regală a României pentru a fi recunoscut drept prinţ moştenitor

Paul Lambrino s-a născut în 13 august 1948, la Paris și este cunoscut ca Paul-Philippe de Hohenzollern sau Prințul Paul al României. Trebuie menționat, totuși, că el nu este recunoscut ca membru al Casei Nobiliare de Hohenzollern-Sigmaringen și nici al Casei Regale a României. Paul Lambrino este fiul lui Mircea Grigore Carol Lambrino (cunoscut drept Mircea Grigore Carol de Hohenzollern, decedat în anul 2006, fiu al prințului Carol al României. Mama lui Paul este Helene Nagavitzine, prima soție a lui Mircea Grigore Carol.

Paul susține că el este adevăratul succesor la tronul României, deși mariajul morganatic al lui Carol al II-lea cu Zizi Lambrino – mariaj care a dus la nașterea tatălui său în ianuarie 1920 – a fost anulat de  Tribunalul Ilfov în ianuarie 1919. Ulterior, această hotărâre a fost contestată în tribunalele internaționale – din Portugalia și Franța -, acolo unde Paul al României a câștigat recunoașterea faptului că tatăl său este fiul legitim al lui Carol al II-lea.

Paul Lambrino s-a judecat cu Casa Regală a României pentru a fi recunoscut drept prinţ moştenitor şi pentru a dobândi o parte din averea Casei Regale. În luna februarie a anului 2012, Instanţa Supremă a recunoscut sentinţa din 1955 a unei instanţe din Lisabona prin care tatăl lui Paul, Carol Mircea Grigore, era recunoscut ca fiu al regelui Carol al II-lea.

Paul Lambrino s-a judecat cu Casa Regală a României pentru a fi recunoscut drept prinţ moştenitor şi pentru a dobândi o parte din averea Casei Regale

În ceea ce privește dosarul ”Ferma Băneasa”, Paul al României a fost acuzat că a doeit să ascundă ”proveniența ilicită” a unor bunucuri care urmau să fie retrocedate.

”Ulterior, ca urmare a contractului de cesiune, inculpatul Al României Paul Philipe a semnat alte înscrisuri/contracte prin care s-a urmărit ascunderea provenienţei ilicite a unor bunuri ce urmau a fi retrocedate, între care actele adiţionale la acesta din datele de 20.03.2007, (vizând respectiv 12 bunuri imobile, între care şi Palatul Peleş), 04.04.2007 (vizând bunurile imobile care compun domeniul regal Balcic), 04.10.2007 (vizând 11 bunuri imobile, terenuri agricole, forestiere precum şi clădiri în Sinaia şi Bucureşti), precum şi antecontracte de vânzare -cumpărare, înţelegeri”, s-a precizat într-un comunicat transmis de DNA.

Medicul care a prezis pandemia de COVID-19 în 2017 anunţă un nou dezastru! Ce se...
Poveste demnă de Dosarele X, la Cluj! Femeia A MURIT, dar soţul a readus-o la...
FOTO. Nicoleta Luciu, senzuală ca pe vremea când poza în Playboy! Cum s-a fotografiat vedeta
SCANDAL între Nea Marin și Liviu Vârciu! „Dacă nu își bagă mințile în cap…”
Simona Halep, virală în toată lumea! Ce a putut spune despre Donald Trump
BOMBA MOMENTULUI! Cine este noul iubit al lui Teo Trandafir? Este de necrezut
Horoscop INEDIT. Care e cea mai favorizată zodie. Ei sunt Regii Zilei
Magyarosaurus dacus: Sit al dinozaurilor din România, redescoperit după ce i s-a pierdut urma în...
BANCUL ZILEI – Răpit si violat cu sălbăticie de 10 prostituate
FOTO. Cine sunt victimele criminalului din Onești: „A fost crescut cu multă dragoste doar de...
IREAL! Femeia care a ucis două fetiţe în Andronache a fost iertată de anchetatori
Un băiețel a venit într-o zi cu o piatră acasă, iar după 10 ani familia...
Scanarea cu INFRAROȘU a celui mai scump tablou din lume a dezvăluit o SUPRIZĂ uriașă....
Telefonul cu o funcție minune. Ce face, de fapt, butonul de pe spatele iPhone
Horoscop 3 martie 2021. Zodia care se va bucura din plin
A invitat-o pe soacra ei să-i viziteze, dar a uitat ceva pe masa de cafea....
Tatăl uneia dintre fetele ucise pe trotuar, mărturii cutremurătoare: „Au vrut să se omoare”. Ce...
Jennifer Lopez și-a impresionat fanii cu o fotografie în costum de baie. Cum arată la...
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
Povestea femeii care a transformat un site din România într-o adevărată putere. De ce a...
Veste ȘOC despre Sebi, copilul de 7 ani dispărut de ȘASE SĂPTĂMÂNI. Ce s-a întâmplat,...
Inchide