EXCLUSIV | Mărturia bărbatului care a văzut accidentul provocat de polițist și a stat alături de fetița supraviețuitoare: „A ridicat-o în aer și a mers cu ea pe capotă. Stăteam în fața ei, ca să nu-și vadă prietena întinsă pe asfalt”

EXCLUSIV | Mărturia bărbatului care a văzut accidentul provocat de polițist și a stat alături de fetița supraviețuitoare: „A ridicat-o în aer și a mers cu ea pe capotă. Stăteam în fața ei, ca să nu-și vadă prietena întinsă pe asfalt”
Publicat: 14/01/2022, 19:23
Actualizat: 14/01/2022, 19:55

Mircea M., unul dintre martorii tragediei de pe strada Laminatorului din București, a vorbit, în exclusivitate pentru Gândul, despre momentul în care polițistul a intrat cu mașina în cele două fete. Bărbatul a fost unul dintre cei care au apelat 112, imediat ce a văzut accidentul, dar și cel care a stat alături de Marina, fetița care a supraviețuit.

Când voiam să intru în curte, am întors din instinct capul și, pe trecerea de pietoni, le-am văzut pe cele două fete traversând normal. Câteva secunde mai târziu, am văzut mașina de poliție care le-a lovit. Pe una a ridicat-o în aer și a proiectat-o pe asfalt, însă înainte a mai mers cu ea aproximativ 50 de metri pe capotă. Dacă se oprea din timp, fata ajungea pe asfalt, dar mașina nu a avut nicio intenție de frânare sau să evite impactul. Fetița care a fost cu un pas mai în spate față de cealaltă a căzut lângă trecerea de pietoni și avea piciorul rupt”, mărturisește bărbatul.

„Vopseaua de pe trecere este ștearsă 80%”

Bărbatul a fost chemat, vineri, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, pentru a da declarații în calitate de martor.

Mircea spune că alături de el mai era o femeie, care a sunat-o pe mama fetiței rănite, dar și pe părinții Raisei, fetița de 13 ani care a murit.

Era foarte speriată și voia să vină mama ei. Mai întâi, am sunat cu doamna aceea la 112, apoi familiile fetelor. Stăteam în fața ei ca să nu o vadă pe prietena ei întinsă pe asfalt. Astăzi, le-am spus și anchetatorilor aceleași lucruri, dar și faptul că șoferul avea viteză și că vopseaua care marca trecea de pietoni era ștearsă aproape 80%”, a povestit bărbatul.

Mircea spune că mașina de Poliție avea în funcțiune semnalele luminoase, însă nu și pe cele acustice.

Fotografii, flori și lumânări, la locul tragediei de pe strada Laminatorului, unde Raisa a murit după ce a fost lovită de o mașină a Poliției

Filmul uciderii fetiței pe trecerea de pietoni

Momentul în care cele două fetițe au fost călcate de mașina de poliție, pe strada Laminorului, din Sectorul 1, a fost surprins de o cameră de supraveghere din zonă. Conform imaginilor, după ce a fost lovită de polițist, Raisa a fost aruncată pe capota mașinii și purtată circa 50 de metri, până când mașina s-a oprit.

În imaginile obținute de GÂNDUL se vede cum fetele se asigură înainte de a traversa strada, iar după câteva secunde Raisa o prinde de mână pe prietena ei și aleargă pentru a ajunge pe trotuar. Nu a mai apucat, însă, pentru că a fost acroșată de mașina de poliție care circula cu viteză foarte mare.

Fetița care a murit în urma impactului a ajuns pe capota mașinii și a fost purtată circa 50 de metri, până când polișistul aflat la volan a oprit.

Imediat după ce a oprit, polițistul a coborât din mașină și s-a îndreptat spre fetiță, ținând telefonul la ureche. Apoi, el s-a aplecat asupra ei.

Pe trecerea de pietoni unde au fost lovite, cea de-a doua fetiță era cu doar un pas în spatele Raisei, motiv pentru care a fost călcată pe picior. În imagini se vede că, imediat după accident, ea face eforturi să se ridice și să rămână în picioare, dar cade de două ori la pământ. De altfel, ea a suferit o fractură la gambă și este internată la Spitalul de Copii ”Grigore Alexandrescu”.


Citește și

EXCLUSIV| Polițistul care a omorât o fetiță când traversa strada a aprins semnalele luminoase după accident – SURSE

VIDEO| Două fetițe, spulberate de o maşină de Poliţie în București. Una dintre ele a murit

În ce stare se află fetița care a supraviețuit accidentului groaznic în care două copile au fost lovite în plin de o mașină de poliție

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate armele subordonate acestuia, în special Poliția Capitalei și Inspectoratul General al Poliției citeste mai mult
Ina Stoica
Este absolventă a Facultății de Litere-Limbi și Literaturi Străine din București. Are un masterat în domeniul jurnalismului și cel al comunicării obținut în urma studiilor urmate la FJSC și Université Lumière Lyon 2. A lucrat în trustul citeste mai mult