EXCLUSIV | Mărturia bărbatului care a văzut accidentul provocat de polițist și a stat alături de fetița supraviețuitoare: „A ridicat-o în aer și a mers cu ea pe capotă. Stăteam în fața ei, ca să nu-și vadă prietena întinsă pe asfalt”

EXCLUSIV | Mărturia bărbatului care a văzut accidentul provocat de polițist și a stat alături de fetița supraviețuitoare: „A ridicat-o în aer și a mers cu ea pe capotă. Stăteam în fața ei, ca să nu-și vadă prietena întinsă pe asfalt”
Publicat: 14/01/2022, 19:23
Actualizat: 14/01/2022, 19:55

Mircea M., unul dintre martorii tragediei de pe strada Laminatorului din București, a vorbit, în exclusivitate pentru Gândul, despre momentul în care polițistul a intrat cu mașina în cele două fete. Bărbatul a fost unul dintre cei care au apelat 112, imediat ce a văzut accidentul, dar și cel care a stat alături de Marina, fetița care a supraviețuit.

Când voiam să intru în curte, am întors din instinct capul și, pe trecerea de pietoni, le-am văzut pe cele două fete traversând normal. Câteva secunde mai târziu, am văzut mașina de poliție care le-a lovit. Pe una a ridicat-o în aer și a proiectat-o pe asfalt, însă înainte a mai mers cu ea aproximativ 50 de metri pe capotă. Dacă se oprea din timp, fata ajungea pe asfalt, dar mașina nu a avut nicio intenție de frânare sau să evite impactul. Fetița care a fost cu un pas mai în spate față de cealaltă a căzut lângă trecerea de pietoni și avea piciorul rupt”, mărturisește bărbatul.

„Vopseaua de pe trecere este ștearsă 80%”

Bărbatul a fost chemat, vineri, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, pentru a da declarații în calitate de martor.

Mircea spune că alături de el mai era o femeie, care a sunat-o pe mama fetiței rănite, dar și pe părinții Raisei, fetița de 13 ani care a murit.

Era foarte speriată și voia să vină mama ei. Mai întâi, am sunat cu doamna aceea la 112, apoi familiile fetelor. Stăteam în fața ei ca să nu o vadă pe prietena ei întinsă pe asfalt. Astăzi, le-am spus și anchetatorilor aceleași lucruri, dar și faptul că șoferul avea viteză și că vopseaua care marca trecea de pietoni era ștearsă aproape 80%”, a povestit bărbatul.

Mircea spune că mașina de Poliție avea în funcțiune semnalele luminoase, însă nu și pe cele acustice.

Fotografii, flori și lumânări, la locul tragediei de pe strada Laminatorului, unde Raisa a murit după ce a fost lovită de o mașină a Poliției

Filmul uciderii fetiței pe trecerea de pietoni

Momentul în care cele două fetițe au fost călcate de mașina de poliție, pe strada Laminorului, din Sectorul 1, a fost surprins de o cameră de supraveghere din zonă. Conform imaginilor, după ce a fost lovită de polițist, Raisa a fost aruncată pe capota mașinii și purtată circa 50 de metri, până când mașina s-a oprit.

În imaginile obținute de GÂNDUL se vede cum fetele se asigură înainte de a traversa strada, iar după câteva secunde Raisa o prinde de mână pe prietena ei și aleargă pentru a ajunge pe trotuar. Nu a mai apucat, însă, pentru că a fost acroșată de mașina de poliție care circula cu viteză foarte mare.

Fetița care a murit în urma impactului a ajuns pe capota mașinii și a fost purtată circa 50 de metri, până când polișistul aflat la volan a oprit.

Imediat după ce a oprit, polițistul a coborât din mașină și s-a îndreptat spre fetiță, ținând telefonul la ureche. Apoi, el s-a aplecat asupra ei.

Pe trecerea de pietoni unde au fost lovite, cea de-a doua fetiță era cu doar un pas în spatele Raisei, motiv pentru care a fost călcată pe picior. În imagini se vede că, imediat după accident, ea face eforturi să se ridice și să rămână în picioare, dar cade de două ori la pământ. De altfel, ea a suferit o fractură la gambă și este internată la Spitalul de Copii ”Grigore Alexandrescu”.


Citește și

EXCLUSIV| Polițistul care a omorât o fetiță când traversa strada a aprins semnalele luminoase după accident – SURSE

VIDEO| Două fetițe, spulberate de o maşină de Poliţie în București. Una dintre ele a murit

În ce stare se află fetița care a supraviețuit accidentului groaznic în care două copile au fost lovite în plin de o mașină de poliție

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Ina Stoica
Este absolventă a Facultății de Litere-Limbi și Literaturi Străine din București. Are un masterat în domeniul jurnalismului și cel al comunicării mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Ministrul Muncii a anunțat datele exacte la care vor fi virate pensiile pe luna mai
Familia Regală a Marii Britanii, lovită de o nouă tragedie. A fost găsit mort, în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
Céline Dion, de nerecunoscut din cauza BOLII! S-a transformat total în ultima perioadă. Boala teribilă...
Datele exacte când vor intra pensiile pe luna mai, pe card şi prin Poştă. Anunţul...
Ramona s-a aruncat de la etaj după ce a născut! Dezvăluiri! "Dumnezeu s-o ierte"
Angajații români vor beneficia de trei noi tipuri de vouchere: Simona Bucura Oprescu „România e...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Interdicție pentru cei care stau la BLOC. Legea care i-a revoltat pe proprietari și chiriași:...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Secretele neștiute ale NASA: De la inovații medicale la cultivarea plantelor în spațiu
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Prea multă mâncare nesănătoasă provoacă probleme de durată în creier