EXCLUSIV. Prima reacție a ministrului Justiției, Cătălin Predoiu, după dezvăluirile GÂNDUL.RO: ”Am solicitat în mod repetat omologilor inițierea unor discuții…”

Director editorial:
Adrian Artene
Cristian Lisandru

După ce a fost condamnat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – în decembrie 2017 – la 4 ani şi 8 luni de închisoare cu executare într-un dosar în care a fost găsit vinovat de trafic de influenţă, spălare de bani şi influenţarea declaraţiilor, ex-deputatul PSD Cristian Rizea a reușit să fugă din România și să se stabilească în Republica Moldova.

GÂNDUL.RO a prezentat, ÎN EXCLUSIVITATE, toate detaliile legate de modul în care fostul deputat PSD Cristian Rizea a reușit să părăsească România și să ajungă în Republica Moldova, pe data de 1 februarie 2019, acolo unde a declanșat, rapid, demersuri pentru a obține cetățenia moldovenească și unde duce o viață reconfortantă, lipsită de grijile financiare.

Bucurându-se de libertate, Cristian Rizea deține un apartament în cea mai luxoasă zonă a Chișinăului – în complexul Crown Plaza Park, de pe str. București 96/1 -, conduce o mașină de lux, și-a înscris copilul la o școală privată, reușind să întrețină o soție casnică și… o amantă.

Cătălin Predoiu, ministrul Justiției: ”Răspunsul a fost… tăcere”

În urma dezvăluirilor senzaționale făcute de GÂNDUL.RO, ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, ne-a transmis, ÎN EXCLUSIVITATE, că – din păcate – încă nu există un tratat de extrădare cu Republica Moldova, cu toate că Ministerul Justiției a solicitat omologilor, în repetate rânduri, demararea unor discuții pentru realizarea tratatului.

”România nu are, deocamdată, tratat de extrădare cu Republica Moldova. Am solicitat în mod repetat omologilor inițierea unor discuții pentru realizarea unui asemenea tratat, dar răspunsul momentan a fost… tăcere”, precizează ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, în exclusivitate pentru GÂNDUL.RO.

Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu

Cristian Rizea nu putea obține actele fără implicarea directă a funcţionarilor publici moldoveni afiliaţi PDM și PSRM

Politicianul-fugar nu ar fi putut obține actele – în vederea obținerii cetățeniei moldovenești – fără implicarea directă a unor funcţionari publici moldoveni afiliaţi PDM și PSRM, și în special a celor care erau responsabili de pregătirea și semnarea decretelor de acordare a cetățeniei.

Cu alte cuvinte, acțiunea a fost declanșată direct din cabinetul Președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon.

Potrivit surselor GÂNDUL.RO, solicitarea de urgentare a acordării cetățeniei a venit din partea lui Artur Gumeniuc. La momentul respectiv, acesta deținea funcţia de consilier al Președintelui Republicii Moldova pe domeniul apărării și securității naționale (Secretar al Consiliului Suprem de Securitate).

La Chișinău, Rizea conduce un bolid de lux înmatriculat pe numele lui Valentin Vizant, om de afaceri apropiat de politicieni din anturajul fostului președinte comunist Vladimir Voronin

În astfel de condiții… privilegiate, familia Rizea a putut ateriza liniștită la Chișinău, în Republica Moldova, pe 1 februarie 2019. Pe lângă relația deja consolidată cu Serviciul de Securitate moldovean – prin prisma legăturii cu Gumeniuc, devenit adjunct -, pentru a-și crea necesarele legături locale, Rizea a mai primit sprijinul unui fost coleg din PSD.

Printre susținătorii locali se regăsesc oameni de afaceri influenți precum Silvia Radu, candidată la funcția de președinte al Republicii Moldova în 2016 și Valentin Vizant, om de afaceri apropiat de politicieni din Chișinău din anturajul fostului președinte comunist Vladimir Voronin, precum și Vladimir Plahotniuc.

De altfel, pe numele lui Vizant este înmatriculat bolidul de lux cu care circulă Rizea nestingherit în Chișinău.

Cartea ”Spovedania lui Rizea” induce ideea că România este o țară coruptă, cu o democrație în disoluție

În cuprinsul cărții ”Spovedania lui Rizea”, fostul deputat PSD lansează atacuri la adresa tuturor celor care – la diferite intervale de timp – l-au ”supărat” pe autor, dar tema principală pe care o abordează politicianul-fugar este un atac permanent la adresa Secretarului General Adjunct al NATO, Mircea Geoană, cât și inducerea ideii că România este o țară coruptă, în care democrația și autoritatea statală sunt în disoluție.

Evident, o astfel de abordare duce la o concluzie fermă. Igor Dodon și Serviciile de Informații ale Federației Ruse au demarat o serie de atacuri la adresa țării noastre prin intermediul fugarului Cristian Rizea – ”Mihai Cristian”, campanie de denigrare a clasei politice din România și de calomniere la adresa anumitor persoane.

Zilele acestea, ”Mihai Cristian” se prezintă, în Chișinău, ca fiind ”director general al stației TV Realitatea din Moldova”, post de televiziune derivat din postul românesc Realitatea TV, controlat de Maricel Păcuraru. De altfel, tocmai acest post i-a oferit sprijin prin publicitate gratuită în campania electorală a președintelui Igor Dodon, ceea ce reprezintă încă un semn că legăturile fugarului duc chiar la ”vârful de putere” al Republicii Moldova (DOVADA ESTE AICI!).

”În perioada septembrie – decembrie 2009, inculpatul Rizea Cristian a pretins în mod direct, pentru sine, de la inculpatul Colţea Lucian, om de afaceri cu cetăţenie americană, suma de 300.000 euro disimulată sub forma a două contracte de împrumut fictive, în schimbul promisiunii, îndeplinite ulterior, că va interveni la nivelul a două autorităţi, Regia Autonomă – Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat (RAPPS) şi primăria comunei Chiajna, astfel încât să fie rezolvate anumite interese personale pe care omul de afaceri le avea la nivelul celor două autorităţi”, precizau procurorii DNA într-un comunicat de presă  transmis în martie 2016.

Cristian Rizea a mai fost acuzat că în decembrie 2015, după declanşarea anchetei penale, i-a contactat pe doi dintre martori şi le-a cerut să nu spună adevărul organelor de urmărire penală. El le-a promis celor doi că – dacă va deveni primar al Sectorului 5 al Capitalei – ”le va oferi gratis un spaţiu comercial în zona Cotroceni, pentru deschiderea unei noi clinici”.

Un nou TUN financiar dat de Gigi Becali în plină criză de coronavirus. Patronul de...
România, lovită năprasnic de un ciclon! Va fi prăpăd. Vin ninsorile
FOTO. Daniela Crudu, imaginile pe care le-ar vrea șterse: cum arăta fără operații estetice! Nu...
FOTO. Sandra Izbașa, în costum de baie! Imagini hot cu fosta gimnastă: arată fabulos la...
Ce salarii sunt în Poliție – cât câștigă lunar un subofițer și cât primește un...
Începe „Rabla pentru electrocasnice”. Iata valoarea voucherului pentru fiecare dintre echipamente finanţate
Guvernul danez, somat să exhumeze milioanele de nurci din gropile comune. Cazul provoacă noi tensiuni...
România, lovită năprasnic de un ciclon! Va fi prăpăd. Vin ninsorile
Tatăl Ralucăi Pastramă și-a ieșit din minți după ce a aflat că fiica sa a...
REGINA care nu se putea abţine să FACĂ sex. După ce PRINDEA un bărbat...
ȘOCANT! Mihai Malaimare, la un pas de a-și pierde viața! Cum era să moară îndrăgitul...
Anunțul lui Nelu Tătaru în noapte pentru milioane de români. Cum vine vaccinul
Nu China, ci altă țară este sursa coronavirusului care a bulversat planeta. Noile dovezi
Simptomul înșelător al COVID-19, pe care pacienții nu-l observă. Semnalul de alarmă tras de medicul...
Industria care explodează în pandemie. Posibilităţile de creştere sunt uriaşe
Viaţa tumultoasă a unuia dintre cei mai bogaţi oameni din lume. A crescut în orfelinat,...
Ai probleme cu acneea? Atunci ar trebui să consumi mai des aceste ceaiuri
Inchide