EXCLUSIV. Serviciul Furturi Auto va deveni birou, iar Serviciul de Poliție Centrul Vechi se transformă în secție din cauza infracționalității crescute. Aflați aici cum și de unde vor fi ridicate avizele pentru port-armă, case de schimb valutar etc

Senior editor:
Adina Anghelescu-Stancu
Redactor:
Adrian Nicolae
EXCLUSIV. Serviciul Furturi Auto va deveni birou, iar Serviciul de Poliție Centrul Vechi se transformă în secție din cauza infracționalității crescute. Aflați aici cum și de unde vor fi ridicate avizele pentru port-armă, case de schimb valutar etc

În interiorul Poliției Capitalei au loc discuții peste discuții pentru reorganizarea acestei structuri. Conform unor informații de ultimă oră, aflate de jurnaliștii de la GÂNDUL.RO, consultările interne vizează transformarea Serviciului de Poliție Centrul Vechi în secție de poliție, cu un număr sporit de polițiști, dat fiind faptul că în această zonă infracționalitatea a crescut în ultima vreme.

De asemenea, pe viitor se dorește ca Serviciul Furturi Auto să devină birou, adică schema să fie micșorată, motivul principal fiind acela că acest serviciu format din 50 de polițiști a ajuns să aibă foarte puține sesizări, doar câteva pe an, ceea ce – spun sursele GÂNDUL.RO – nu ar mai justifica o asemenea dimensiune de resursă umană care ar putea fi folosită pentru alte activități unde fenomenul infracționalității a crescut.

Aceleași consultări interne se canalizează și pe Serviciul Omoruri, așa cum GÂNDUL.RO a mai arătat recent. Sursele noastre judiciare afirmă că Biroul Agresiuni sexuale din cadrul acestui serviciu (care se ocupă de multă vreme doar de agresiunile cu autor necunoscut) se va dezvolta, urmând a fi lărgită aria de competență pe toate tipurile de agresiuni sexuale.

O altă mișcare vizată de conducerea Poliției Capitalei este formarea unui GHIȘEU UNIC cu program de dimineața până seara, care să aibă în competență preluarea tuturor solicitărilor de avize (pentru detectivii particulari, casele de schimb valutar, detectare metale, permise port-armă etc), iar solicitanții să poată ridica de la acest ghișeu acest avize fără a mai apela la ghișeele care se ocupă acum de aceste activități și care sunt răspândite în tot Bucureștiul. Motivul l-ar constitui, în primul rând, eliminarea oricărui tip de posibilă vulnerabilitate a angajaților de la ghișeele existente.

Deocamdată, toate aceste transformări sunt discutate cu șefii structurilor interne din Poliția Capitalei, urmând ca ele să fie cuprinse la final într-o propunere care să fie dezbătută și aprobată la nivelul conducerii Ministerului Afacerilor Interne.

FOTO EXCLUSIV | Imagini şocante cu blana ursului Arthur, împuşcat de Emanuel de Liechtenstein
De ce a murit, de fapt, Ioan Danciu! Ce au găsit medicii în trupul său...
FOTO. Imaginile momentului cu logodnica lui Ion Ion Țiriac! S-a pozat așa și fanii au...
Mirela Vaida, în stare de șoc! O nouă lovitură din partea atacatoarei! A fost surprinsă...
Asta o va lovi în orgoliu pe Simona Halep! Șanse mari ca antrenorul înlăturat de...
Părerea lui Gigi Becali despre George Simion. Surprinzător ce a putut spune despre liderul AUR
Vasile Firanda şi-a omorât partenerul de cină supărat că nu vorbea româneşte. Un deceniu de...
BANCUL ZILEI – Jocuri erotice cu tipe agățate în bar
Fotografia care a stârnit controverse pe Facebook: „Cine a spus că în Poliția Română sunt...
De ce a murit, de fapt, Ioan Danciu! Ce au găsit medicii în trupul său...
Cele patru TEHNICI prin care femeile pot simți mai multă PLĂCERE. Sunt extrem de simple...
Cum și-a vopsit Porsche-ul un tânăr din Târgu-Jiu. Și-a pus și Dubai la număr, ca...
Monica Pop, acuzații GRAVE despre ultima măsură impusă de autorități: ”Categoric, este o discriminare!”
Top 10 gafe, care ţi-au scăpat, din filme celebre. Eroarea din „Braveheart” care nu mai...
A MURIT! Vestea ȘOC a momentului în România
Cea mai periculoasă băutură alcoolică pentru ficat. Un român consumă 85 de litri anual
Marele exod din România. Eurostat avertizează: România va înregistra una din cele mai abrupte reduceri...
Ideile de afaceri vin în moduri diferite şi câteodată sunt şi mai ciudate. Cum a...
Inchide