Fost luptător în cușca de MMA, acuzat că a înșelat zeci de români din Marea Britanie. „Este protejat de clanul Cordunenilor!” (EXCLUSIV)

Fost luptător în cușca de MMA, acuzat că a înșelat zeci de români din Marea Britanie. „Este protejat de clanul Cordunenilor!” (EXCLUSIV)
Fostul luptător în cușcă este acuzat de sute de înșelăciuni pe care le-ar fi comis pe teritoriul Marii Britanii/Sursa/Facebook
Publicat: 28/02/2021, 18:53

Un fost sportiv originar din Iași este acuzat că a comis o mulțime de înșelăciuni pe teritoriul Marii Britanii. Victimele preferate ale acestuia ar fi tot cetățeni români, rezidenți în Anglia. Un reprezentant al diasporei românești a dezvăluit, pentru GÂNDUL.RO, că bărbatul nu ezită să-și amenințe victimele, fiind susținut de clanul Corduneanu. De altfel, sursa citată a explicat faptul că legislația britanică a făcut din această țară destinația preferată a infractorilor români.

Plecat din Iași în urmă cu aproximativ 15 ani, ieșeanul Marius Ariton s-a stabilit în Marea Britanie, unde și-a schimbat numele în John Smith după ce ar fi avut unele probleme legate de încasarea unor credite neachitate. Practicant al sporturilor de contact, acesta și-a construit imaginea unui campion în cușca de MMA, dar, în paralel, a derulat o serie de afaceri care i-ar fi adus sume importante de bani.

Claudiu Grigoraș, unul dintre liderii diasporei românești și proprietar al unui post online de televiziune care deservește interesele românilor stabiliți dincolo de granițele țării, a declarat, pentru GÂNDUL.RO, că luptătorul John Smith ar fi înșelat o mulțime de cetățeni români și străini.

„Acest John Smith, fost Ariton, deține un service auto, frecventat în special de cetățeni români. Oamenii s-au plâns că au achitat sume mari, care ajung și la 6.500 de lire sterline, pentru reparații, însă, în realitate, și-au luat mașinile așa cum le-au adus. De fapt, erau mințiți că piesele defecte au fost înlocuite, iar chitanțe primeau doar după lungi insistențe. Clienții aflau că au fost trași pe sfoară abia după ce apelau la alte service-uri”, a spus Grigoraș.

Claudiu Grigoraș a mai afirmat că, deși victimele au mers la Poliție, unde au reclamat înșelăciunile, autoritățile londoneze le-ar fi răspuns că nu pot interveni pentru rezolvarea unor conflicte de natură comercială, motivând că aceste litigii sunt de competența exclusivă a instanțelor de judecată.

„M-au sunat toți frații Corduneanu”

Jurnalistul a mai spus că, după ce a mediatizat zece dintre aceste cazuri, prin intermediul televiziunii online „Diaspora Online Tv”, a început să aibă necazuri atât cu John Smith cât și cu frații Corduneanu, liderii lumii interlope din Iași.

„Inițial, m-a sunat John Smith, care a recurs inclusiv la amenințări voalate. Mi-a spus că mă ascund în spatele monitorului și că o să văd eu când mă întâlnesc cu el”. Ulterior, spune românul, au început să sune pe rând și frații Costel, Adrian (Beleaua) și Vasile Corduneanu.

Aceștia i-au pus în vedere să-l lase în pace pe John Smith, care este cumătru cu Costel, pe motiv că „este al lor”, iar scandalul le „strică combinațiile”. În plus, aceștia s-au oferit să plătească pentru aplanarea a ceea ce ei considerau că este un conflict și se oferea să intervină „în caz că apar probleme”.

Grigoraș a mai arătat că John Smith este doar unul dintre românii care au ales Marea Britanie pentru comiterea de fărădelegi. „În Anglia, legislația este extrem de prietenoasă cu infractorii. Românii certați cu legea au înțeles repede acest lucru și au venit aici din restul țărilor în care operau. Și nu numai ei, este vorba despre infractori din toată lumea”, a mai spus jurnalistul român.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Anunț pentru cei care stau la ultimul etaj din bloc. Toți proprietarii de apartamente trebuie...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Regele Charles al III-lea este „mai bolnav decât lasă să se vadă”