Marina Almășan, despre colegul Mircea Radu: ”L-am compătimit sincer! Trebuie să fi fost într-o situație tare disperată” (DECLARAȚII EXCLUSIVE)

Marina Almășan, despre colegul Mircea Radu: ”L-am compătimit sincer! Trebuie să fi fost într-o situație tare disperată” (DECLARAȚII EXCLUSIVE)
Publicat: 16/09/2020, 11:14
Actualizat: 16/09/2020, 11:29

Prezentatorul TV Mircea Radu se află, zilele acestea, în mijlocul unui mega-scandal. El a fost acuzat că și-a falsificat declarația de avere pentru a ascunde faptul că încasează sume consistente de la TVR ca moderator al emisiunii ”Down The Road”, dar și pentru funcția de consilier de comunicare.

În urma dezvăluirilor făcute de MediaSind, Mircea Radu a depus la Agenția Națională de Integritate o declarație de avere rectificativă în care a recunoscut că suma reală totală primită este de 112.564, dublu față de 64.670 lei, suma declarată anterior. În acest context, sindicaliștii MediaSind au cerut „demiterea de urgență” a lui Mircea Radu din toate funcțiile pe care le deține în TVR.

Contactată de reporterii GÂNDUL.RO, vedeta TVR Marina Almășan a acceptat să vorbească despre fostul coleg de emisiune, Mircea Radu.

“Cu toate că lumea – mai ales cea din TVR – știe în ce condiții a părăsit Mircea Radu, cu trei ani în urmă, Televiziunea Română , eu nu-i port ranchiună și în niciun caz nu mă pot bucura de momentele nefaste pe care le traversează, în aceste zile.

Ba, mai mult, împreună cu echipa noastră, din care Mircea a făcut parte câțiva ani buni, l-am compătimit sincer: trebuie să fi fost într-o situație tare disperată, ca să accepte să se reîntoarcă în instituția de care spunea că îi este silă și, mai mult, de a face echipă cu inși care se știe că o distrug sistematic”, a declarat Marina Almășan în exclusivitate pentru GÂNDUL.RO.

Marina Almășan amorsează ”bomba” din TVR: ”Nu a beneficiat, probabil, decât de o parte din ei…”

De altfel, cunoscuta prezentatoare a Televiziunii naționale, susține că ”Nu-i înțeleg nici pe cei care-l invidiază, pentru banii halucinanți, primiți de la TVR, pentru că nu-ti trebuie prea multă imaginație, ca să-ți dai seama că Mircea nu a beneficiat, probabil, decât de o parte din ei…

Oricum, și eu și colegii mei am fost șocați și de banii halucinanți, primiți de Mircea la TVR, dar mai ales de gafa impardonabilă, pe care a făcut-o, tăinuindu-și veniturile, în declarația de avere.

Din toată povestea asta, sper ca fostul nostru coleg să rămână cu regretul plecării din echipa noastră, unde principiul după care funcționam – poate nu foarte atractiv – era: “sărac, dar cinstit”!”, mai spune Marina Almășan.

Conducerea Televiziunii publice amenință cu instanța!

În timp ce sindicaliștii din TVR cer îndepărtarea lui Mircea Radu, conducerea televiziunii acuză MediaSind de propagarea de „fake news” și amenință cu instanța:

”Un sindicat nereprezentativ la nivel de SRTv pune un titlu-şoc „Mircea Radu, şeful Comunicării din Televiziunea Naţională, recunoaşte că şi-a falsificat declaraţia de avere!

Pe scurt, suma trecută în precedenta declaraţie de avere a fost greşită. A fost o eroare omenească, neintenţionată şi reparată în termen legal. Atât şi nimic mai mult. Pentru cei interesaţi pe larg de subiect, există site-ul Secretariatului General al Guvernului unde e scris în clar că Rectificarea declaraţiei de avere şi/sau a declaraţiei de interese poate fi iniţiată şi de către angajaţii care au obligaţia depunerii acestora, în termen de 40 de zile de la depunerea iniţială (pagina 10, cap. 5.11, punctul 5).

”Reamintim însă:
• Prin propagarea constantă de informaţii false, neverificate, acest sindicat nereprezentativ, MediaSind, devine un periculos colportor de minciuni şi sursă de fakenews;
• Acţiunile acestui sindicat nereprezentativ, MediaSind, pot fi calificate drept grave şi periculoase iar Televiziunea Publică are dreptul, dar şi obligaţia, să ceară în instanţă încetarea acestor abuzuri şi corectarea nedreptăţilor şi a prejudiciilor aduse SRTv”, se arată în comunicatul transmis de conducerea Televiziunii publice.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O fetiță de 4 ani a murit după ce ar fi mâncat macrou congelat. Bunica...
Medicul Tudor Ciuhodaru, dezvăluiri de ultimă oră despre Florin Piersic: 'Prognosticul este rezervat' 😢
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Florin Piersic, internat în stare gravă la Terapie Intensivă! Infecția s-a extins, iar actorul ar...
De ce a murit fiul luptătorului Francis Ngannou? Micuțul avea doar 1 an și 3...
ANIMAŢIE. Accidentul teribil din Mangalia. Şoferul a murit, iar pasagerul şi-a pierdut o mână: "Mamă,...
Florin Piersic, în stare gravă! Breaking news!
Sicriu în formă de mașină, trandafiri albi și dedicații pe bandă rulantă! Imaginile durerii de...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Cum poți stinge martorul pentru sonda Lambda? Ce alte probleme indică „check engine”?
Ursula von der Leyen întinde mâna extremei drepte pentru o colaborare după alegerile europarlamentare
Simbolul ASCUNS în logo-ul NASA! Spune TOTUL despre adevăratul scop al agenției
NOILE NORME pentru posesorii de autovehicule. S-A ANUNȚAT clar de când devin obligatorii
Exclusiv: Imagini de colecție cu Aliona Bostan. Cum s-a afișat ”regina” Purcari în Nordul Capitalei
Program magazine 1 mai 2024. Orarul Lidl, Kaufland, Auchan, Penny, Carrefour, Profi, Mega Image și...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
Horoscop zilnic, 2 mai 2024: Berbecii primesc propuneri interesante de colaborare. Scorpionii vor lua o...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Ţara în care dacă reuşeşti să îţi iei o casă nu poți ști dacă o...