Ultimele detalii despre asasinatul de la Arad. Cu cine a fost surprins afaceristul Ioan Crișan, în ultimele minute înainte de asasinatul cu bombă (EXCLUSIV)

Ultimele detalii despre asasinatul de la Arad. Cu cine a fost surprins afaceristul Ioan Crișan, în ultimele minute înainte de asasinatul cu bombă (EXCLUSIV)
Ioan Crișan, afaceristul ucis din Arad. Sursă foto: Colaj GÂNDUL
Publicat: 31/05/2021, 16:54
Actualizat: 31/05/2021, 18:47

Ioan Crişan, omul de afaceri arădean care a murit în explozia produsă sâmbătă într-o parcare din municipiul Arad, a fost surprins cu alți trei bărbați la o cafea, chiar cu câteva minute înainte de asasinatul cu bombă, spun surse din anchetă pentru GÂNDUL.RO.

Imaginile de pe camerele de supraveghere arată că, în momentul exploziei, cei trei plecau în direcții total diferite, simultan și nu au reacționat în niciun fel, potrivit surselor meționate mai sus.

Toți trei au fost deja audiați de anchetatori de mai multe ori. Aceștia ar fi fost prieteni cu Ioan Crișan și cu toții obișnuiau să aibă acest ritual matinal.

Explozibilul provine din străinătate

În ceea ce privește proveniența explozibilului, anchetatorii care încearcă să facă lumină în cazul morții omului de afaceri  susțin că acesta provine din străinătate. În continuare, expertiza are loc la Institutul Naţional de Expertize Criminalistice (I.N.E.C).

Totodată, sursele mai spus că ipoteza cum că bomba ar fi fost pusă în momentul în care mașina lui Crișan se afla într-un service auto nu se confirmă.

Cu cinzi zile înainte să moară, Ioan Crişan a mers la o vulcanizare unde a stat 15-20 de minute ca să schimbe două anvelope. Marius Stoia, proprietarul vulcanizarii, a povestit, într-un interviu la Aleph News, că mecanicii atelierului au lucrat doar la roți, fără a interveni în interiorul mașinii: „În interior nu aveam de ce să umblăm. Noi am lucrat doar la roţi. Nu aveam ce să căutăm în interiorul maşinii”, a spus acesta.

Cazul morții omului de afaceri Ioan Crișan a fost preluat ieri de Parchetul General. Mașina omului de afaceri a explodat sâmbătă dimineața, în mers, în parcarea unui supermarket.

Ioan Crişan deţinea una dintre puţinele ferme de somn african din Europa de Est, amenajată de mai mulţi ani în perimetrul unei foste fabrici de cânepă situată la câţiva kilometri de municipiul Arad.

Citește Și O nouă ipoteză în cazul asasinatului cu bombă de la Arad. Ce legătură ar avea afaceristul cu traficul ilegal de țigări

Bode, despre asasinatul de la Arad: „România e o țară sigură”

Ministrul de Interne, Lucian Bode, spune că anchetatorii nu exclud nicio ipoteză, dar nu a dat detalii despre pistele luate în considerare. Bode adaugă că „România este o țară sigură”.

„Împreună cu conducerea MAI am decis să trimitem la Arad cei mai buni specialişti din Poliţia Română. Am luat legătura cu instituţiile partenere şi aici mă refer la SRI, MApN, Parchetul General, care de îndată a preluat acest caz şi împreună am gestionat sâmbătă şi duminică cercetările la faţa locului astfel încât cei mai buni specialişti pe care îi are Poliţia Română să reuşească într-un timp cât mai scurt posibil să identifice o pistă, astfel încât autorul sau autorii să fie prinşi şi aduşi în faţa instanţei de judecată”, a spus ministrul Lucian Bode.

Ina Stoica
Este absolventă a Facultății de Litere-Limbi și Literaturi Străine din București. Are un masterat în domeniul jurnalismului și cel al comunicării mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Detalii halucinante au ieșit la iveală în cazul presupusului criminal din Orhei. Bărbatul este bănuit...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
Decizie finală pentru plata cu BANCNOTE. Noua regulă devine OBLIGATORIE
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Începând de astăzi, turiștii trebuie să plătească taxă de intrare în Veneția