Actorul Jonathan Jackson, despre poezia scriitorului român Claudiu Dumitrache: „O explorare poetică, profund personală, a sensului vieții”

Actorul Jonathan Jackson, despre poezia scriitorului român Claudiu Dumitrache: „O explorare poetică, profund personală, a sensului vieții”
Actorul Jonathan Jackson
Publicat: 23/10/2023, 15:03
Actualizat: 23/10/2023, 15:05

Jonathan Jackson, unul dintre cei mai cunoscuți actori de telenovele de la Hollywood, cântăreț în trupa Enation și câștigător a 5 premii Emmy, a scris despre poezia artistului român Claudiu Dumitrache.

Recent, actorul american a notat că „arta este un meta-limbaj” și că „poezia lui Claudiu Dumitrache intră în acest meta-limbaj și invită inima să contemple viața pe cele mai esențiale planuri”.

Jonathan – fratele lui Candice Jackson, fostă secretară de guvern a Departamentului de Educație SUA în administrația Trump – mai scrie despre noul volum în curs de apariție al lui Claudiu Dumitrache că „este o explorare poetică, profund personală a sensului vieții, a relațiilor, a frumuseții, a tristeții și a credinței ancestrale”.

Pe când era nominalizat pentru un premiu muzical în Las Vegas, actorul Michael Airington îl prezenta pe Claudiu Dumitrache nu doar ca pe „un interpret incredibil”, dar și ca pe „un artist cu o perseverență ce l-a dus spre succes”, considerându-l „un pariu grozav”, așa cum arată și o publicație din Los Angeles.

Claudiu Dumitrache, Maia Morgenstern & Sonia Trifan (2023)

”O voce lină, puternică, emoțională”

Claudiu Dumitrache este poet, muzician, scriitor și jurnalist român. În ultimii ani, a devenit cunoscut nu doar în România, ci și în cercurile artistice sau de business din Europa și America.

După cum relatează mai multe reviste de cultură, alte personalități de nivel mondial care și-au exprimat aprecierea creațiilor sale au fost și Miley Cyrus, Michaela Rose (ex. Arabesque), afaceristul Michael Koch din consiliul Forbes, Cheryl Shuman (CEO Beverly Hills Cannabis), Isaac Cates (din comisia de vot a Premiilor Grammy), Michael James Down, Jakob Petrén, Kaven Girouard (chitaristul lui Celine Dion) și Eb Davis, care afirmă că Dumitrache este „o voce lină, puternică, foarte emoțională, și o adevărată prezență scenică”.

Deși recunoscut ca muzician promițător, susținând peste două mii de spectacole și câștigând premii importante în domeniu, Claudiu Dumitrache s-a evidențiat în ultimii ani ca poet și eseist.

În anul 2019, Claudiu Dumitrache își publica autobiografia – la vârsta de 20 de ani -, stabilind recordul literar național de cel mai tânăr autor de autobiografie, record omologat de Asociația Cartea Recordurilor din România. Mihai Claudiu Dumitrache este, de asemenea, cel mai tânăr laureat al premiilor UZPR și Cetățean de Onoare în Costeștii din Vale, Dâmbovița.

Claudiu Dumitrache

Unele dintre creațiile lui Dumitrache au devenit teme în cadrul Universității București și Universității Hyperion în anii trecuți, fiind incluse și în dicționare enciclopedice sau antologii.

Cercetătoarea Galina Martea, de la Academia Româno-Americană de Științe și Arte, într-un articol publicat în 2021 într-un ziar din Canada, scrie că textele scrise de Claudiu Dumitrache ”sunt lucrări prețioase, opere inedite care, cu certitudine, vor rămâne înscrise pentru totdeauna în tezaurul cultural românesc”.

Din anul 2021, Claudiu Dumitrache este invitat în școli și licee pentru a susține în fața elevilor elevilor conferințe pe teme legate de cultură și originea artei.

Președintele Academiei Române: ”Duce literatura română și artele mai departe”

Academicianul Ioan-Aurel Pop, președintele Academiei Române, considera, în anul 2021, că „Dumitrache este un simbol pentru viitorul creației intelectuale […] El va duce literatura română și artele mai departe. Acum este multă umbră, dar va veni lumina. Claudiu Dumitrache este un intelectual care poate coagula suflete, ceea ce nu este puțin lucru.”

Cu ocazia Forumului Național Cultural Brâncoveniana de anul acesta, academicianul mai menționează că acesta este „un purtător și un făuritor de cultură cum rar se mai găsesc astăzi în Țara Românească”.

Din anul 2020, Claudiu Dumitrache este Ambasador al Culturii Euro Education Federation și, din 2022, președintele comisiei Premiilor Radar de Media. Anul acesta a publicat cărțile „Albert Einstein și dorul firesc de Ortodoxie”, „Reverberații Claudiene”, „Poezii alese” și „Înfrățirea cu Eminescu și Serbarea Zilei Culturii Naționale”, fiind unul dintre cei mai prolifici și apreciați tineri scriitori din spațiul românesc.

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O celebră influenceriţă pe TikTok a fost asasinată în fața casei sale. Atacatorul s-a prefăcut...
Povestea care a făcut ocolul lumii. Ce au găsit părinții în camera fiicei lor, în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Vești proaste pentru șoferi! Riscă amenzi de cinci ori mai mari. Greșeala care le poate...
Dieta Monicăi Anghel. A slăbit enorm în ultimii ani: alimentele la care a renunțat total!...
Cine sunt românii care trebuie să plătească "taxa pe lux" pentru locuinţele şi maşinile pe care...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
O cisternă cu etanol s-a răsturnat pe carosabil, în Vrancea! Șoferul a decedat
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
INTRĂ BANI mai mulți în conturi. Vestea cea mare pentru MILIOANE de români
Ce mai face și cum arată acum fosta ispită masculină de la Insula Iubirii, Sorin....
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Cum au trecut razele cosmice prin atmosfera Pământului acum 41.000 de ani?