ACUZAȚII. Victor Ponta, declarație dură: „Există o înțelegere între PNL și PSD. Trebuie să facem acea lege, cum a decis ieri CCR”

ACUZAȚII. Victor Ponta, declarație dură: „Există o înțelegere între PNL și PSD. Trebuie să facem acea lege, cum a decis ieri CCR”
GÂNDUL LIVE. Ponta: Noaptea cu incendiul de la „Colectiv” a fost cea mai grea pentru mine / Din păcate, lucrurile nu s-au schimbat în bine...
Publicat: 04/06/2020, 20:36

Liderul Pro România, Victor Ponta, a declarat că există „o înțelegere între PSD şi PNL de a nu avea alegeri în două tururi pentru primari și președinte de Consiliu județean dintre consilieri”.

Victor Ponta a făcut afirmațiile dure la o dezbatere online, intitulată „Organizarea alegerilor în timpul pandemiei. Scenariile partidelor politice”.

„Dacă apare un al doilea val de epidemie, noi, politicienii, trebuie să luăm decizia de a amâna alegerile până când trece al doilea val, dacă apare. (…) Din punctul de vedere al Pro România, faptul că există această înţelegere între PNL şi PSD de a nu avea alegeri în două tururi la primari şi de a nu avea preşedintele de Consiliu judeţean dintre consilieri este o gravă deturnare a ceea ce ne dorim să facem în viitor.

Eu am susţinut şi public şi i-am spus şi domnului prim-ministru Orban că orice formulă prin care propune alegeri în două tururi şi preşedinte de Consiliu judeţean dintre consilieri, Pro România nu va vota nicio moţiune a PSD şi UDMR. După care, mi-am dat seama că şi PNL îşi doreşte sistemul acela şi cred că o să avem mari dezamăgiri legate de aleşii locali”, a declarat Ponta.

Victor Ponta, despre alegerile locale și parlamentare: Să fie cât mai apropiate

Victor Ponta a spus că, dacă nu va mai fi un al doilea val de pandemie Covid-19 și alegerile se vor desfășura în acest an, Pro România vrea ca localele și parlamentarele să fie cât mai apropiate, în jur de două săptămâni între ele.

„Dacă le faci la două săptămâni, o săptămână între ele, este cel mai logic şi din punctul de vedere al cheltuielilor, al organizării, al riscului de răspândire a virusului, dar şi politic are foarte mare sens. În felul acesta, vom vota şi în Parlament. Trebuie să facem acea lege, cum a decis ieri CCR, prin care să prelungim mandatele aleşilor locali şi să şi stabilim ce facem cu data alegerilor. (…) În ceea ce priveşte votul prin corespondenţă, susţinem orice fel de măsură modernă de vot, sigur cu toate garanţiile de securitate, pentru că acum e prima dată când avem acelaşi partid care deţine practic toate pârghiile politice şi atunci e nevoie de nişte garanţii suplimentare că nu se fraudează votul”, a conchis liderul Pro România.

Liderul Pro România: „Domnilor Klaus Iohanis și Marcel Ciolacu! Opriți MASCArada acestui Guvern!”

Victor Ponta, liderul Pro România, a reacționat acid pe Facebook, după apariția fotografiei de la ziua de naștere a premierului Ludovic Orban, care a sărbătorit alături de colegi, deși ordonanțele militare interziceau acest lucru, din cauza pandemiei de coronavirus.

Ponta face apel la președintele Klaus Iohannis și liderul PSD Marcel Ciolacu să oprească „mascarada” Guvernului Orban. Fostul premier critică persoanele din fotografia în care apare premierul Ludovic Orban, cu țigara aprinsă în mână și mai mulți miniștri care au în mână pahare sau țigări. Imaginea a devenit virală pe rețelele de socializare și a fost comentată chiar de Orban.

Apel către Cătălin Predoiu după protestele din SUA

Președintele Pro România, Victor Ponta, a postat luni pe Facebook un apel către ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, în contextul protestelor din Statele Unite față de acțiunile Poliției americane.

Astfel, Ponta i-a transmis lui Predoiu că are ocazia de a le face „dreptate miilor de magistrați onești și muncitori, «pătați» de comportamentul câtorva «uscături»”, dar și acelor români „abuzați și hărțuiți de câțiva interlopi mascați în haine oficiale”.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă este editor la GÂNDUL.RO și are o vastă experiență, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Patru tineri germani s-au dus până în Austria ca să pună flori la casa lui...
A pierdut la Marriott banii de la cămătari și... De ce a cedat Mititelu Jr.?!...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Misterul unei crime a fost elucidat după 30 de ani. Mărturia unui copil de 4...
EXCLUSIV | Adrian Mititelu și-a pulverizat copilul aflat pe patul de spital: „E un escroc!...
Declarațiile SFÂȘIETOARE ale unei vedete: de ce nu a devenit mamă până acum!
Tradiţii, obiceiuri şi superstiţii de Sfântul Gheorghe. Ce să faci astăzi, în ziua Purtătorului de...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Alertă! Cutremur de 6.3 grade pe scara Richter! Unde s-a produs și ce magnitudine a...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Preț în România pentru cel mai interesant SUV din 2024
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul...
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Obligație pentru români. Plata impusă de stat de care nu pot scăpa: E pentru nimic
Întrebarea la care Florin Piersic n-a primis răspuns niciodată. A rămas cu o mare durere...
Ce a putut să pună Regina Întunericului în farfuria Iuliei, atunci când ea nu era...
EL e ucigașul Ana-Mariei?! Gravida, găsită îngropată în pădure! Dezvăluiri de ultimă oră
De ce crede Patrick despre Ștefan că este un pârâcios. Rebecca și Roberta au ajuns...
Primele declarații ale Ancăi Dumitra despre sarcină. Actrița nu își mai încape în piele de...
BANCUL ZILEI. Bubulina:- Iar pleci la cârciumă derbedeule, săptămâna viitoare trebuie să plătim și întreținerea!
Test de cultură generală. De ce miros urât câinii uzi?