POLITIC. Victor Ponta, apel către Cătălin Predoiu după protestele din SUA: Aveți ocazia să le faceți dreptate celor pătați de uscăturile din justiție

POLITIC. Victor Ponta, apel către Cătălin Predoiu după protestele din SUA: Aveți ocazia să le faceți dreptate celor pătați de uscăturile din justiție
Ponta: Voi vota împotriva prelungirii stării de alertă!
Publicat: 02/06/2020, 13:15
Actualizat: 02/06/2020, 13:19

Președintele Pro România, Victor Ponta, a postat luni pe Facebook un apel către ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, în contextul protestelor din Statele Unite față de acțiunile Poliției americane.

Astfel, Ponta i-a transmis lui Predoiu că are ocazia de a le face „dreptate miilor de magistrați onești și muncitori, «pătați» de comportamentul câtorva «uscături»”, dar și acelor români „abuzați și hărțuiți de câțiva interlopi mascați în haine oficiale”.

„Domnule Ministru al Justiției Cătălin Predoiu ! Este un moment important în viața societății noastre! Aveți șansa să faceți dreptate miilor de magistrați onești și muncitori , «pătați» de comportamentul câtorva «uscături» / aveți șansa să faceți dreptate acelor români abuzați și hărțuiți de câțiva interlopi mascați în haine oficiale / aveți șansa să redați oamenilor încrederea în autoritate! Nu o ratați! Opinia publică internațională urmărește în aceste zile gravele tensiuni și violențe provocate de faptele oribile și inacceptabile comise de câțiva polițiști / imaginea și încrederea în milioane de polițiști cinstiți și curajoși sunt afectate pe nedrept / respectul cetățenilor față de lege și de autorități este pus în pericol de câteva «uscături» care murdăresc întreaga pădure! Doar sancționarea exemplară a celor vinovați va restabili ordinea și încrederea că asemenea fapte nu se vor mai repeta!”, a scris fostul premier pe Facebook.

Victor Ponta: Abuzurile unor magistrați au adus un prejudiciu autorității judiciare

Fostul premier Victor Ponta a făcut o paralelă între situația judiciară din Statele Unite și cea din România, susținând că unii dintre reprezentanții autorității publice din România, în special magistrați, au făcut și ei abuzuri care au adus un prejudiciu autorității judiciare din țara noastră.

El acuză că în România au existat „dosare vădit politice”, iar unele persoane „cu mentalitate și comportament de interlopi” au dus la scăderea încrederii cetățenilor față de magistrații onești din sistemul judiciar românesc.

„Și în România abuzurile și comportamentul ilegal, abuziv și vulgar al câtorva magistrați au adus un prejudiciu grav autorității judiciare și imaginii a mii de magistrați corecți, integri și serioși ( eu însumi activând cu mândrie ca magistrat după absolvirea Facultății de Drept din Universitatea București ca și dvs.)! Dosare vădit politice finalizate cu achitări unanime din partea instanțelor de judecată; falsificări de probe materiale deja dovedite în fața judecătorilor; presiuni asupra martorilor; firme românești băgate în faliment fără nicio bază legală; oameni nevinovați hărțuiți ani de zile cu acuzații evident fabricate! Câțiva indivizi cu mentalitate și comportament de interlopi au subminat grav încrederea opiniei publice în autorități și imaginea magistraturii românești ! Și nu au pățit nimic până acum!!!”, a scris Ponta.

Ponta: Nu este nicio diferență între procurorul Negulescu și polițistul criminal din Statele Unite

Victor Ponta a atașat postării sale pe Facebook o înregistrare atribuită procurorului Mircea Negulescu de la DNA Ploiești. El susține că Negulescu încerca, printr-un limbaj vulgar, să convingă un martor să depună mărturie mincinoasă împotriva sa. Potrivit liderului Pro România, Negulescu ar fi comis un abuz asemănător cu cel pe care l-a comis polițistul acuzat de moartea lui George Floyd în Statele Unite.

„Vă atașez mai jos o înregistrare din Dosarul de la DNA Ploiești cunoscut opiniei publice ca «Dosarul Ponta – Blair» / deși este foarte greu trebuie să ascultați până la capăt cum procurorul Negulescu încearcă să convingă un martor să depună mărturie mincinoasă împotriva mea / deși limbajul este de o vulgaritate și agresivitate greu de suportat trebuie să auziți cum și de ce se făceau dosare penale în România/ sper ca niciun minor să nu asculte acestă mostră de ticăloșie – dar dvs trebuie să ascultați – după care trebuie să luați măsuri drastice!

Ce diferență este între acest procuror plătit cu multe milioane din Buget să asigure reepectarea legii în România – și polițistul ucigaș care a stat 8 minute cu genunchiul pe gâtul unui muribund în America???? Nicio diferență!!! Doar că cel din America a fost arestat și va fi condamnat – în timp ce cel din România își vede foarte bine de viața lui!”, mai spune Ponta.

Președintele Pro România și-a încheiat postarea printr-un mesaj în limba engleză adresat ministrului Justiției, căruia îi recomandă să ia măsuri pentru eliminarea abuzurilor din sistemul judiciar din România. „Justice shall be done” (se va face dreptate, n. red.), a scris Ponta.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Regulă pentru absolut toți șoferii din România. Se pedepsește cu închisoarea de la 2 la...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Regele Charles al III-lea este „mai bolnav decât lasă să se vadă”