Adina Buzatu: ”Jos cu prejudecățile vestimentare!”

Adina Buzatu: ”Jos cu prejudecățile vestimentare!”
Adina Buzatu: ”Jos cu prejudecățile vestimentare!”
Publicat: 07/11/2020, 10:00

Hainele pe care le purtăm vorbesc despre noi, felul în care ne îmbrăcăm spune multe despre cum suntem în interior, despre personalitatea, stilul și chiar domeniul de activitate al fiecăruia. Putem afirma că suntem ceea ce purtăm!

Ideile despre vestimentație, regulile de stil, modul de abordare a anumitor piese, toate s-au concluzionat în timp. Cum asimilăm noi toate aceste informații și cum le aplicăm pe propria piele, ține de instinctul, educația și pregătirea fiecăruia. Unii dintre noi, ne alegem hainele intuitiv, după viziunea estetică personală și după felul cum ne simțim în timp ce ne privim în oglindă. Alții urmează cu strictețe anumite pattern-uri, din dorința de a fi politically correct, de a nu fi judecați, chiar dacă nu se simt bine în ținutele alese.

Astăzi vreau să vă vorbesc despre prejudecățile vestimentare, despre cum ne pot acestea știrbi identitatea și să vă motivez să fiți liberi și asumați în alegerile pe care le faceți. De ce? Cu toții știm că oamenii te judecă în doar câteva secunde după felul cum ești îmbrăcat, și toți o facem, uneori inconștient. Iar acest lucru creează frustrare, nesiguranță și îi determină pe mulți să rămână într-o zonă vestimentară neutră, de frică să nu fie considerați penibili.

Contează ca acele culori să te reprezinte, să îți vină bine și să le porți natural

De exemplu, mulți oameni renunță la a mai purta culori odată ce înaintează în vârstă. Dacă un bărbat trecut de 50 de ani va apărea în pantaloni roșii sau portocalii, imediat se vor crea despre el scenarii referitoare la orientarea sexuală.

Însă nu piesa în sine creează aceasta situație, ci felul cum este purtată. Nu contează dacă ai 20, 40 sau 60 de ani și porți culori aprinse, contează ca acele culori să te reprezinte, să îți vină bine și să le porți natural. Atunci și percepția celor din jur se schimbă. Dacă hainele pe care le porți îți dau sentimentul de încredere, vei afișa acea nonșalanță fermecătoare cu care nu dai greș niciodată.

Un alt aspect de luat în calcul legat de impactul pe care îl are vestimentația asupra celor din jurul nostru este calitatea hainelor și felul cum acestea se așază pe corp.

Oamenii care se îmbracă bine, cu haine de calitate sunt mai apreciați și prezintă mai multă încredere. Din nou, o prejudecată indusă de faptul că oamenii care poartă haine scumpe au venituri mari și implicit o poziție socială mai bună decât ceilalți. Desigur, calitatea hainelor este importantă, însă poți fi bine îmbrăcat și dacă știi să alegi piesele de mass market potrivite.

Este important să îți upgradezi constat garderoba și să îmbini armonios piese vechi cu piese noi

De asemenea, bărbații care urmăresc tendințele și se îmbracă conform acestora sunt mai atrăgători decât cei care poartă piese vechi, demodate. Însă și în acest caz, nu hainele vechi creează această impresie, ci abordarea lor. Poți păstra o piesă dintr-o colecție mai veche dacă o combini cu elemente de noutate.

Este important să îți upgradezi constat garderoba și să îmbini armonios piese vechi cu piese noi, în ținută. Sau poți merge pe piese clasice precum cămășile Oxford sau blazerele, de exemplu, care își păstrează nota de actualitate mai mult timp.

Accesoriile joacă și ele un rol important în definitivarea impresiei sociale. De exemplu, un ceas bun te poziționează în lumea celor cu stil, care apreciază valorile, ochelarii de vedere evidențiază inteligență, cei de soare îți dau un aer cool, iar accesorii precum butoni, batistă de buzunar sau pălărie accentuează rafinamentul și te scot din mulțime.

Nu vă ghidați după clișee vestimentare, nu luați repere pe care nu le puteți imita

Ceea ce trebuie să rețineți din toate aceste exemple este faptul că hainele vă reprezintă atât timp cât le alegeți și vă îmbrăcați după cum simțiți, în acord deplin cu personalitatea fiecăruia. Exagerările de orice fel, care nu au legătură cu felul vostru de a fi, vă vor pune într-o lumină nefavorabilă, mergând până la penibil.

Nu vă ghidați după clișee vestimentare, nu luați repere pe care nu le puteți imita. Purtați ceea ce vă reprezintă pe voi, nu ceea ce vedeți la alții. Un bărbat de 60 de ani îmbrăcat cu jeans, sacou colorat și eșarfă poate fi plin de stil, iar altul, în aceeași ecuație vestimentară poate arăta ridicol. Nu uitați că pentru a arăta bine la exterior, trebuie să vă simțiți bine în interior.

Mizați pe intuiție, chiar și atunci când vă îmbrăcați. Fiți atenți la detalii. Acestea pot consolida stilul ținutei și percepția oamenilor despre voi, sau pot distruge tot outfit-ul clădit, creând o impresie falsă despre ceea ce sunteți.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
''Să-i fie țărâna ușoară!'' Dana Roba, mesaj neașteptat despre Daniel Balaciu. Cum a amenințat-o soțul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Anunțul momentului pentru cei cu PENSII SUB 2.000 DE LEI. Este obligatoriu până pe 31...
Chec de post. Rețeta ideală pentru iubitorii de cafea
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Fanii din Anglia și Scoția, avertizați înainte de Euro 2024 că berea germană e mai...