Adrian Streinu-Cercel: „Pacientul cu coronavirus este tratat cu CIORBĂ!”

Adrian Streinu-Cercel: Pacientul cu coronavirus este tratat cu CIORBĂ!
Publicat: 27/02/2020, 22:06

Managerul Institutului de Boli Infecțioase „Matei Balș”, Adrian Streinu-Cercel, a declarat, joi, într-o conferință de presă, că italianul confirmat cu coronavirus era bolnav când a ajuns pe teritoriul României și „a plecat pe o perioadă de acalmie”.

„Contactul (românului confirmat cu infecție cu coronavirus – n.red.) a fost destul de mare. S-a spus că lucra la restaurant. Nu lucra la restaurant, ci într-o hală cu materiale tehnice, metale. Italianul s-a dus la hala respectivă. După care el a plecat și și-a văzut de treabă. Cert e că acest italian era bolnav când era pe teritoriul României. A fost făcută o anamneză acolo, în care italianului i s-au pus întrebări cât se poate de clare. El a venit bolnav pe teritoriul României și a plecat pe o perioadă de acalmie. Eu speram să fie înainte de apariția bolii, pentru că atunci șansa noastră să scăpăm era foarte mare. Am pus și eu aceleași întrebări anterior și mi s-a spus că nu era bolnav când a venit în țară, ca apoi să se confirme în acest interviu că era bolnav atunci când a venit în țară”, a explicat Streinu Cercel, în conferința de presă.

Medicul a adăugat că pacientul de 25 de ani internat la „Matei Balș”, cu diagnosticul de coronavirus, nu urmează, în prezent, niciun fel de tratament.

„Cel mai bun tratatement e că nu primește nimic pentru că e sănătos. Ce avem felul 1, felul 2, ciorbă, de toate”, a spus managerul Institutului „Matei Balș”.

Primul caz de infecție cu coronavirus a fost confirmat, miercuri seara, în județul Gorj. El a fost dus la Institutul Matei Balș din Capitală, cu un echipaj SMURD, care a ajuns joi dimineața la București. Este vorba despre un tânăr de 25 de ani care a intrat în contact cu italianul de 71 de ani, confirmat, de autoritățile din italia, cu această boală.

foto: Digi 24

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase