• Publicat:
  • Actualizat:
Diverse

Al doilea elicopter al armatei siriene a fost doborât într-o săptămănă, într-un atac atribuit Turciei

Al doilea elicopter  al armatei siriene a fost doborât într-o săptămănă,  într-un atac atribuit Turciei

Un elicopter al armatei siriene a fost doborât, vineri, în apropierea oraşului Alep, într-un atac atribuit Turciei, ucigând doi piloți, în al doilea incident din această săptămână.

Potrivit OSDO, elicopterul a fost lovit de o rachetă lansată de artileria turcă.

„Corpurile celor doi piloţi au fost găsite”, a declarat pentru Agenţia France-Presse, Rami Abdel Rahmane, directorul OSDO. Administraţia de la Ankara nu a confirmat încă incidental, transmite Mediafax.

Armata turcă a intensificat în ultimele zile operaţiunile militare în provincia siriană Idlib, în contextul confruntărilor directe cu armata siriană, care vrea să elimine grupurile insurgente.

Marţi, un alt elicopter al armatei siriene a fost doborât în nord-vestul Siriei, într-un atac atribuit armatei turce, iar cei doi piloţi au murit.

Atacul de marți a avut loc la o zi după ce cinci soldați turci au fost uciși într-un atac guvernamental – ceea ce a determinat Ankara să se răzbune.

Luni seară, ministerul turc al Apărării a anunţat  că trupele turce au eliminat peste 100 de militari sirieni în operaţiuni lansate ca reacție la moartea a 13 militari turci în nord-vestul Siriei.

Monitorul din Marea Britanie a blamat Turcia, dar nu a existat nicio cerere imediată de responsabilitate, potrivit english.alarabiya.ne.

 

Sursă FOTO: Shutterstock.com

Inchide