Alegerea Irinei Rimes ca ambasador al Zilei Brâncuşi şi declaraţiile ei despre artist au stârnit controverse. Cum se apără artista

Redactor:
Gândul

Irina Rimes a fost aleasă, ieri, ambasadorul Zilei Brâncuși de către Ministerul Culturii, dar această numire şi declaraţiile sale despre artist au stârnit multe controverse în spaţiul virtual.

Numai pe pagina sa de Facebook au fost numeroase comentarii nefavoriabile, dar a primit şi mesaje de încurajare. Dar a şi fost apărată de un artist, care recunoaşte că a refuzat să fie ambasadoul Zilei Brâncuşi, dar dintr-un motiv întemeiat.

Azi, artista a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj prin care scrie că titlurile apărute în presă, distribuite pe reţelele se socializare, sunt „cuvinte scoase din context” şi că în curând va începe promovarea evenimentului pentru care a fost desemnată

„Nu mai citiţi toate articolele care circulă pe net cu titluri din cuvinte scoase din context. Mâine, după ce trece febra, vom vorbi şi noi despre lucruri relevante, cum ar fi evenimentul de pe 19 februarie la Muzeul National de Artă”, este mesajul publicat de Irina Rimes pe Facebook.

Iată doar câteva dintre mesajele primite de Irina pe contul ei de Facebook:

  • Trebuia sa te documentezi înainte de apariție (nu te poți risca din poziția ta… …🤪 initiativa e buna
  • Fereascaaaa…mi se pare o blasfemie!!Rimes, ambasadoarea marelui Brancusi. Daca nu ar fi de plans, zau ca as rade!!!
  • Gresit din partea lor ca te au ales pe tine,din moment ce nu ai habar de viata ta
  • Poate te documentezi cum se cuvine si salvezi situatia! Si daca tot ai pretentii de artista, poate faci ceva frumos! E printre somitatile lumii, omul asta, tu! Francezii i-au facut muzeu !
  • Succes si va fi bine, nimeni nu sa nascut invatat stiind de toate !!!
  • Ai să te descurci! Succes!
  • Nu mai judecati inainte sa stiti si sa realizati ce de intampla. Din moment ce a fost nominalizata undeva,e si normal ca are habar de ‘acel ceva’ .

Actorul Marius Manole sare în apărarea artistei, prin intermediul unui mesaj postat tot pe Facebook.

„Vad ca toata lumea face glume pe seama Irinei Rimes. Mie mi se pare foarte draguta si e un om de bun simt. S-a ajuns la Irina si pentru ca multi artisti au refuzat… unii din lipsa de timp, altii pentru ca actiunea trebuie facuta benevol .. 🙂 .. eu am refuzat din lipsa de timp. oricum nici eu nu eram mai potrivit decat Irina. Daca e cineva de acuzat poate Ministerul Culturii.. Dati in ei , lasati-o pe biata fata, ca n-are nicio vina si mai recita si frumos”, a scris Marius Manole.

Cântăreața Irina Rimes a fost prezentată drept ambasadorul zilei Brâncuși, care va avea loc pe 19 februarie 2020, când se vor împlini 144 de ani de la nașterea marelui sculptor.

Potrivit Culturaladuba.ro, Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, a motivat alegerea făcută prin intenția de a aduce tinerii mai aproape de cultură. Cântăreața din Republica Moldova a povestit și ce știe ea despre Constantin Brâncuși, fapt ce a dus la apariția unor reacții negative.

„Eu sunt mai mainstream. De mică am știut de Coloana Infinitului și m-a fascinat. Am fost la Târgu Jiu, am vizitat unele dintre lucrările domnului sculptor. N-am avut mereu tangență foarte foarte mare cu cultura, cu cultura ne-contemporană pentru că am fost și eu copil, am crescut la țară. În momentul când am început să-l descopăr pe Brâncuși, m-au fascinat lucrările lui că nu reprezentau neapărat cum se numesc. Se numește Poarta Sărutului, dar parcă nu înțelegeam de ce se numește așa”, a declarat Irina Rimes.

Despre Coloana Infinitului, aceasta a zis:

„Nu știam ce reprezintă, nu înțelegeam această abordare și când am văzut Coloana Infinitului pentru prima oară am avut impresia că mă întâlnesc cu ceva care nu era din lumea mea, dar parcă mereu a fost prezent în lumea mea”.

FOTO: Facebook.com/Irina Rimes Oficial

Inchide