Alegeri în Republica Moldova. Președintele Maia Sandu, după ce a votat: ”Putem să facem ordine în țară”

Alegeri în Republica Moldova. Președintele Maia Sandu, după ce a votat: ”Putem să facem ordine în țară”
Alegeri în Republica Moldova. Președintele Maia Sandu, după ce a votat
Publicat: 11/07/2021, 11:41
Actualizat: 11/07/2021, 11:45

În Republica Moldova au loc – duminică, 11 iulie – alegeri parlamentare anticipate. Secțiile de votare s-au deschis la ora 7.00 și vor fi deschise până la ora 21.00, iar președintele Maia Sandu, după ce și-a exercitat dreptul la vot, a transmis că puterea politicienilor este mai puțin importantă decât ”puterea oamenilor”.

Maia Sandu a votat, în jurul orei 11.00, la o secție deschisă într-o școală din Chișinău, capitala Moldovei, transmițând, la ieșire, că se poate face ”ordine în țară”.

”Aceste alegeri sunt despre puterea oamenilor, nu despre puterea politicienilor. Astăzi cetățenii se pot elibera de cozi, pot alege un parlament cinstit care să lucreze în interesul tuturor cetățenilor. Noi putem să facem ordine în țară, am votat pentru un parlament cinstit cu care să pot lucra, trebuie să curățăm parlamentul și celelalte instituții ale statului”, a declarat Maia Sandu, la ieșirea de la urne.

Alegeri în Republica Moldova. Până la ora 11.00, aproximativ 16% dintre cetățenii cu drept de vot și-au exercitat dreptul la vot

La finalul mesajului său, Maia Sandu i-a chemat pe toți moldovenii la secțiile de votare. Conform informațiilor oficiale făcute publice până la ora 11.00, aproximativ 16% dintre cetățenii cu drept de vot și-au exercitat acest drept.

”Am văzut oameni care stau în rânduri mari. Îi îndemn pe cetățeni să voteze un Parlament care să soluționeze aceste probleme, să voteze oameni care să îndeplinească cerințele oamenilor. Vă îndemn să vă faceți timp pentru drumul la vot. De decizia de astăzi depinde cât de repede vom ajunge să construim o țară prosperă”, a spus mai spus Sandu, potrivit informațiilor transmise de Mediafax.

Duminică, în Republica Moldova au loc alegeri parlamentare anticipate. Mai multe secții de votare sunt deschise în România la București, Timișoara, Brașov, Cluj-Napoca, Craiova, Sibiu, Iași, Suceava, Galați, Bacău și Constanța.

Alegeri în Republica Moldova. Maia Sandu: ”Păşiţi cu responsabilitate pe un drum important, drumul către secţia de vot”

Vineri, 9 iulie, Maia Sandu i-a îndemnat pe cetățenii moldoveni să meargă la secțiile de votare – în ziua alegerilor parlamentare anticipate – și să își exercite dreptul la vot.

Este un drum important, a spus Maia Sandu, într-o ”luptă a noastră pentru ordine, bunăstare şi dreptate”.

”Dragi cetăţeni, împreună luptăm împotriva hoţiei de mulţi ani. Am mers cale lungă şi grea până aici. E datoria noastră să mergem până la capăt şi să scoatem ţara din strânsoarea hoţilor. Duminică trebuie să ieşim la vot ca să nu le permitem corupţilor să controleze următorul Parlament. Fiecare vot e important în această luptă a noastră pentru ordine, bunăstare şi dreptate. Stimaţi concetăţeni, avem şansa să scăpăm de hoţi şi să alegem o guvernare integră şi bună. Duminică, pe 11 iulie, pe lângă celelalte drumuri pe care le veţi face – la biserică, la rude, la meci – vă rog să păşiţi cu responsabilitate şi încredere pe un drum important, drumul către secţia de vot. Drumul spre viitorul nostru prosper. Ieşiţi la vot pe 11 iulie!”, a fost mesajul transmis de Maia Sandu, președintele Republicii Moldova (mai multe detalii AICI).

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică – editorialist GÂNDUL.RO, scriind articole de investigație, politică internă, politică citeste mai mult