Cui ar aparține leul văzut plimbându-se liber pe străzile din Târgoviște. Se pare că animalul a „evadat” de la o bază de agrement

Cui ar aparține leul văzut plimbându-se liber pe străzile din Târgoviște. Se pare că animalul a „evadat” de la o bază de agrement
FOTO - cu caracter ilustrativ: Pixabay.com
Publicat: 12/05/2022, 11:33
Actualizat: 12/05/2022, 13:55

Apar primele informații cu privire la proprietarii leului văzut plimbându-se liber pe străzile din Târgoviște. În localitate există o bază de agrement al cărei proprietar are un leu care, potrivit informațiilor Gândul, „a evadat”.

UPDATE: „Când am văzut știrile, ne-am gândit că poate leul nostru o fi evadat și vrea acasă la el”

Contactat de Gândul, fiul proprietarului a spus că leul pe care l-au deținut este de mult timp în custodia unei grădini zoologice și, în urma verificării de joi, au primit confirmarea că este tot acolo.

„Când am văzut știrile, ne-am gândit că poate leul nostru o fi evadat și vrea acasă la el”. Dar am sunat la grădina zoologică și e totul ok. Animalul este în cușca lui. În plus, autoritățile au fost deja în control la noi pentru verificări și s-au convins că nu mai avem nici măcar cușca în care țineam leu”, a declarat pentru Gândul fiul proprietarului.

ȘTIRE INIȚIALĂ

Autoritățile sunt în alertă după ce un leu a fost văzut plimbându-se în apropierea unei stații peco. Oamenii au fost avertizați prin RO-ALERT să nu iasă din case.

Un leu a fost observat, joi, plimbându-se în cartierul Priseaca din Târgovişte, în zona staţiei peco Helene.

Alerta a fost dată de oamenii care l-au văzut liber pe stradă.

Ulterior, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dâmboviţa a transmis un mesaj RO-ALERT pentru a-i avertiza pe oameni.

„A fost semnalată prezenţa unui animal sălbatic (leu) în municipiul Târgovişte, cartier Priseaca, zona staţia peco Helene! Evitaţi zona, rămâneţi în locuinţe! Păstraţi distanţa faţă de animal şi nu încercaţi să vă fotografiaţi cu acesta”, conform mesajului RO-ALERT transmis de ISU Dâmboviţa.

Carla Adamescu
Carla Adamescu este un jurnalist cu experiență în domeniul social. A lucrat în presa locală și, ulterior, la publicații din Capitală. S-a alăturat echipei Gândul în anul 2022 și scrie frecvent articole din domeniile Educație, Sănătate citeste mai mult