Analistul politic Anton Pisaroglu: „Asasinarea Dariei Dughina este un eveniment care va schimba cursul războiului din Ucraina”

Analistul politic Anton Pisaroglu: „Asasinarea Dariei Dughina este un eveniment care va schimba cursul războiului din Ucraina”
Publicat: 25/08/2022, 20:11

Analistul politic Anton Pisaroglu susține, într-o postare pe pagina sa de Facebook, că asasinarea Dariei Dughina va avea un impact puternic asupra conflictului din Ucraina.

Acesta susține că acest eveniment le oferă autorităților de la Moscova oportunități mediatice și propagandistice colosale.

„Rapiditatea impresionantă cu care autoritățile ruse au «identificat» autorii asasinatului, atât în componenta de ordonare/planificare (Serviciile secrete ucrainene) cât și în cea de execuție (o oarecare Natalia Vovk) este cel mai clar indiciu că nu a avut loc o investigație imparțială, serioasă, fiind posibil să asistăm la o intoxicare a spațiului media cu o contra-propagandă menită să mai atenueze din vinovăția agresorului: victima este, în mod simbolic o tânără femeie, jurnalist și filosof, crescută de părintele său, ideologul Alexander Dughin, în credința ortodoxă și în dragostea sacrificială pentru mama-Rusia, serviciile ucrainene de informații ucigând-o cu sânge rece.

E foarte clar că serviciile secrete ucrainene nu și-ar fi făcut acest major deserviciu în economia situației, Daria Dughina nefiind în sine o țintă a cărei îndepărtare să incapaciteze, măcar parțial, leadership-ul rus pentru a influența soarta războiului”, scrie Pisaroglu pe Facebook.

Anton Pisaroglu: Marele perdant al acestei situații este Uniunea Europeană

Analistul politic adaugă că „acest eveniment are capacitatea de a distrage atenția de la injustețea acțiunilor Rusiei și de a îndepărta și mai mult momentul de soluționare a conflictului, de a produce victime în continuare, de a prelungi decimarea unei țări, de a adânci criza energetică și economică a Europei, și, paradoxal, la adăpostul sancțiunilor internaționale, de a permite Rusiei să speculeze prețul energiei și să își extindă influența în Africa”.

Pisaroglu mai spune că românii ar trebui să dea dovadă de patriotism, mai ales în contextul în care România are un război chiar la granițele sale, motiv pentru care țara noastră ar trebui să fie foarte concentrată asupra securității regionale.

Totodată, specialistul atrage atenția că războiul din Ucraina ar putea avea un efect important asupra viitoarelor alegeri prezidențiale din Statele Unite, dar spune că Uniunea Europeană va fi marele perdant al acestei situații.

„Cât despre marele perdant al întregii situații, aceasta este Uniunea Europeană. Măsurile de sancționare a Rusiei au împins Europa într-o spirală a crizei energetice și economice care mai are mult până când va atinge finalul. Să nu pierdem din calcul un alt aspect extrem de important, acela că teritoriul Ucrainei este un spațiu în care s-au acumulat cantități impresionante și periculoase de armament care poate trece oricând în posesia Rusiei sau a diverselor brigăzi de separatiști din regiunile așa-zis autonome, create de Rusia în scopul destabilizării regiunii.

Așadar, asasinarea Dariei Dughina, în măsura în care escaladează conflictul din punctul de vedere al Rusiei, lărgind paleta de acțiuni considerate justificabile de către Kremlin, pune și mai multă presiune indirectă pe autoritățile din România pentru a gestiona abil criza de securitate, geopolitică și energetică, a cărei victimă este și România, laolaltă cu restul statelor europene”, scrie Anton Pisaroglu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Trecutul întunecat al lui Mirel, criminalul Andreei: şi-a agresat şi fostele iubite. Reacţia mamei sale,...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Mama Andreei Morega, studenta ucisă la Timișoara, a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Protejarea demnităţii lui David a lui Michelangelo: O luptă pentru libertatea de exprimare
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Anunțul care O DĂRÂMĂ pe Simona Halep. Sportiva NU SCAPĂ nici acum: Dopajul a existat
Scandalul puilor vopsiți. Ce ascund autoritățile
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Topirea calotelor glaciare modifică forma Pământului și îi accelerează rotația