Ucraina neagă orice implicare în atentatul în urma căruia a murit fiica lui Alexander Dughin

Ucraina neagă orice implicare în atentatul în urma căruia a murit fiica lui Alexander Dughin
Efectele exploziei asupra autoturismului Toyota Land Cruiser, condus de Daria Dughina (FOTO - Profimedia)
Publicat: 21/08/2022, 22:10
Actualizat: 21/08/2022, 22:32

Un consilier al preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski a negat, duminică, implicarea Kievului în atentatul cu maşină capcană de sâmbătă seara în care şi-a pierdut viaţa fiica ultranaţionalistului rus Aleksandr Dughin.

„Subliniez că Ucraina nu are nimic de-a face cu asta, pentru că nu suntem un stat criminal ca Federaţia Rusă şi nici nu suntem un stat terorist”, a declarat Mihailo Podoliak, unul dintre consilierii lui Zelenski, într-o intervenţie televizată, citată de Digi 24.

Daria Dughina, în vârstă de 30 de ani, a fost ucisă sâmbătă seara în maşina în care se afla, într-un presupus atentat cu bombă, la periferia Moscovei.

Explozia s-a produs la ora locală 21:00 și, potrivit autorităților ruse, a fost detonat un presupus dispozitiv exploziv la bordul maşinii Toyota Land Cruiser cu care circula femeia. Maşina era, însă, a lui Aleksandr Dughin şi probabil că el a fost ţinta atacului.

Tatăl şi fiica participaseră la un festival în afara Moscovei, iar Dughin s-a hotărât în ultimul moment să ia altă maşină, a relatat cotidianul guvernamental „Rossiskaia Gazeta”.

Anchetatorii ruși au transmis că iau în calcul „toate ipotezele” pentru a stabili cine este răspunzător pentru crimă.

Marian Popescu
Marian Popescu este pasionat de tot ce înseamnă jurnalism, de-a lungul timpului activând în tv, radio și mai ales în presa online. După ce a absolvit o facultate de profil, a scris pentru site-uri precum antena1.ro (a1.ro), Observator.tv (actualulciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase