ANI: Alin Chirilă, a exercitat simultan funcţia de Secretar de stat şi de director executiv în cadrul CJ Mehedinți

Alin Chirilă, fost Secretar de stat la Ministerul Dezvoltării Regionale, s-a aflat în stare de incompatibilitate, întrucât a exercitat simultan funcţia de secretar de stat şi pe aceea de director executiv adjunct în cadrul Consiliului Judeţean Mehedinţi, a anunţat, luni, ANI.

Potrivit Agenţiei de Integritate, Chirilă a încălcat prevederile legii 161/2003, potrivit cărora calitatea de funcţionar public este incompatibilă cu orice altă funcţie publică, potrivit comunicatului transmis de ANI.

 ”Agenţia Naţională de Integritate a constatat faptul că în perioada 16 ianuarie 2017 – 06 iulie 2018, CHIRILĂ VIRGIL ALIN, fost Secretar de stat la Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene, s-a aflat în stare de incompatibilitate, întrucât a exercitat simultan funcţia publică de conducere de director executiv adjunct în cadrul Direcţiei Managementul Proiectelor, Dezvoltare Durabilă, Turism din cadrul Consiliului Judeţean Mehedinţi şi funcţia de secretar de stat la MDRAPFE.  Persoana evaluată a încălcat astfel dispoziţiile art. 94, alin. (1) şi (2), lit. a) din Legea nr. 161/2003, potrivit căruia „(1) Calitatea de funcţionar public este incompatibilă cu orice altă funcţie publică decât cea în care a fost numit, precum şi cu funcţiile de demnitate publică. (2) Funcţionarii publici nu pot deţine alte funcţii şi nu pot desfăşura alte activităţi, remunerate sau neremunerate, după cum urmează: a) în cadrul autorităţilor sau instituţiilor publice […]”, coroborate cu dispoziţiile art. 34, alin. (2) din Legea nr. 188/1999, în vigoare până la data de 06 iulie 2018, potrivit căruia „(2) Înalţii funcţionari publici şi funcţionarii publici de conducere pot fi numiţi în funcţii de demnitate publică numai după încetarea, în condiţiile legii, a raporturilor de serviciu”, transmite ANI.

Agenţia Naţională de Integritate invocă următoarele prevederi legale:

– „Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat […] încălcarea obligaţiilor legale privind […] starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinară şi se sancţionează potrivit reglementării aplicabile demnităţii, funcţiei sau activităţii respective […]”.

– „Persoana […] faţă de care s-a constatat […] starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică […] pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcţia ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcţie eligibilă, nu mai poate ocupa aceeaşi funcţie pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”.

În comunicat se mai precizează că Alin Chirilă a fost informat „despre declanşarea procedurii de evaluare”, iar acesta a depus „la dosarul de evaluare un punct de vedere în exercitarea dreptului la apărare”

Alin Chirilă a fost numit  în funcția de secretar de stat la Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene la 03 iulie 2017, potrivit deciziei nr. 514/2017, publicată în M.Of. al României.

Aladin Georgescu, preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi şi al PSD Mehedinţi, declara în anul 2017  :

„Numirea lui Alin Chirilă în această importantă funcţie din cadrul Guvernului României, a administraţiei centrale, va fi una de bun augur pentru judeţul Mehedinţi. „L-am propus pe domnul Alin Chirilă să ocupe funcţia de secretar de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene convins fiind că este un câştig pentru judeţul Mehedinţi, în contextul în care atragerea de fonduri europene şi guvernamentale reprezintă o prioritate a Consiliului Judeţean Mehedinţi. Faptul că un mehedinţean va ocupa postul de secretar de stat în acest minister ne poate ajuta foarte mult pe viitor.”, potrivit cafeneauapolitica.ro

ŞOC! Vedeta, pe site-urile de adulţi în ipostaze intime. Nu va mai apărea la TV,...
Doliu uriaș în România. Un nume celebru a murit la Terapie Intensivă, răpus de Covid-19
FOTO. Alexandra Stan, apariție de infarct! Ținuta controversată, fără lenjerie intimă, a lăsat la vedere...
FOTO. Cum arată Larisa Drăgulescu, fosta soție a legendarului gimnast! Trăiește o nouă poveste de...
Anunțul făcut de Lidl pe care nu-l mai găsești nicăieri în România. Ce se va...
Gest radical al lui Nicuşor Dan. Primarul renunţă la poliţiştii care asigurau paza din faţa...
„Tatăl Nostru” se modifică, începând de duminică, la slujbele catolice. Versetul care a fost schimbat
Zăvo l-a dat de gol! Ce făcea Pepe în pat, în timpul partidelor de amor....
Raluca Pastramă l-a înșelat pe Pepe! Dovezile depuse de artist la Tribunal: „Am fost informat....
Descoperire FASCINANTĂ în Polonia! Este asta DOVADA absolută a existenței altor CIVILIZAȚII?
Prăjitură cu mere și scorțișoară, făcută cu foi de casă. Durează foarte puțin și e...
Se DUBLEAZĂ alocațiile! Anunțul în miez de noapte
Ştirea care aruncă în aer planeta. Începe AL 3-lea RĂZBOI MONDIAL?!Totul s-a întâmplat în oceanul...
Simptomul înșelător al COVID-19, pe care pacienții nu-l observă. Semnalul de alarmă tras de medicul...
Industria care explodează în pandemie. Posibilităţile de creştere sunt uriaşe
Motivul pentru care un român a renunţat la viaţa într-unul dintre cele mai mari oraşe...
Cât de norocos ești în funcție de zodie în data de 25 noiembrie. Aceste zodii...
Inchide