Austriecii de la S&T Romania, campionii contractelor IT cu statul român! Firma e favorită la afacerile cu statul, în timp ce politicienii de la Viena blochează intrarea României în Schengen!

Austriecii de la S&T Romania, campionii contractelor IT cu statul român! Firma e favorită la afacerile cu statul, în timp ce politicienii de la Viena blochează intrarea României în Schengen!
Austriecii de la S&T Romania, campionii contractelor IT cu statul român! Firma e favorită la afacerile cu statul, în timp ce politicienii de la Viena blochează intrarea României în Schengen!
Publicat: 07/12/2022, 13:14

După refuzul categoric al Austriei de a vota pentru intrarea României în Schengen încep sa apară din ce in ce mai multe voci in spațiul public care le explica romanilor motivele pentru care politicienii de la Viena votează împotriva lor. Cancelarul Karl Nehammer a transmis deja public faptul ca parlamentul austriac nu va susține intrarea României si a Bulgariei in spațiul Schengen si ca aceasta decizie este una finala.

Influenta mediului de afaceri in sfera politica a Austriei este una uriasa, dar totusi companiile austriece din Romania nu au facut absolut nimic sa susinta Romania in acest demers, lasand politicienii de la Viena sa cada prada intereselor Moscovei.

S&T Romania este cea mai mare companie austriaca din domeniul IT&C prezenta in Romania unde majoritatea cifrei de afaceri a obtinut-o din contracte cu statul. Puteti gasi mai jos o lista impresionanta a contractelor de aproximativ 100.000.000 de euro cu statul roman pe care compania austriaca le-a desfasurat de-a lungul timpului. Atentie acestea sunt doar cateva dintre contractele pe care compania le-a avut cu institutii de stat. In realitate cifra totala a tuturor contractelor pe care S&T Romania le-a avut in tara noastra cu statul depaseste 150 de milioane de euro, scrie România Tv.

Ministerul Finantelor, Hidroelectrica, Inspectoratul General al Politiei de Frontiera, CNAS, Universitatea Bucuresti, sunt doar cateva companii de stat care au apelat la serviciile companiei austriece S&T atat prin incredintare direcata cat si prin licitatii.

Vă recomandăm să citiți și:  A rămas doar o zi până când cererea României de aderare la Schengen va fi analizată / Ziua de miercuri e decisivă: Aflăm dacă țara noastră rămâne pe ordinea de zi a Consiliului JAI

Cele mai mari contracte ale S&T cu statul roman:

  • Agentia de Administrare a Retelei Nationale de Informatica pentru Educatie si Cercetare (Ministerul Educatiei EduLib) – 182.964.068,00 (aproximativ 36 de milioane de euro)
  • SRI – 122.977.000,00 (aproximativ 25 de milioane de euro)
  • Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie – 44.136.987,00 (aproximativ 9 milioane de euro)
  • Transgaz – 42.381.616,86 (aproximativ 8 milioane de euro)
  • MAI – 39.177.805,25 (aproximativ 7,8 milioane de euro)

Creștere de 400% într-un singur an!

Compania austriaca S&T profituri record cu afacerile din Romania! Crestere de 400% intr-un singur an!

S&T Romania este unul dintre cei mai mari integratori de solutii IT&C din Austria care opereaza in Romania. Directorul general al societatii, Nicoleta Macovei se lauda la inceputul anului 2022 intr-un interviu ca cifra de afaceri a companiei a crescut in 2021 cu aproximativ 50%, iar avansul profitului net fiind de peste 400%.

Tot in cadrul interviului acordat pe Profit.ro, directorul general al S&T Romania vorbea deschis despre contractele cu statul din care compania austriaca isi obtine profiturile record: „Majoritatea instituțiilor și companiilor din România caută soluții ca să-și adapteze procesele interne pentru a permite o mai bună colaborare între departamente. Prin această linie de business, S&T oferă o multitudine de soluții care să ajute la transformarea digitală, cu tehnologii de dezvoltare software bazate pe diferite platforme.”

Vă recomandăm să citiți și: Nicolae Ciucă: Vom cere vot pe aderarea la Schengen în Consiliul JAI. Blocarea aderării României nu va aduce răspunsurile căutate de Austria. Suntem hotărâți să mergem până la capăt

60% din cifra de afaceri vine exclusiv din afaceri cu statul roman!

Desi pare halucinant, mai bine de jumatate din intreaga cifra de afaceri a compeniei austriece S&T vine exclusiv din afaceri cu statul. 60% din totalul contractelor pe care compania le-a desfasurat in anul 2021 sunt doar cu institutii ale statului roman. Ministerul Educatiei, SRI, Autoritatea Nationala pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilitati, Copii si Adoptii (ANDPDCA) si Imprimeria Nationala. Si mai interesant este faptul ca in anul 2019 compania austriaca avea o pondere si mai mare de 60% in ceea ce priveste afacerile cu statul. Surse avizate din piata sustin ca inainte de pandemie S&T Romania avea 75% din cifra de afaceri exclusiv din contracte cu statul.

Compania S&T AG are in Romania 250 de angajati si opereaza in total in 32 de tari din intreaga lume, in total avand 5.000 de angajati. Majoritatea acțiunilor S&T AG sunt deținute în regim de freefloat (68%), o parte sunt detinute de fonduri de investitii precum Allianz Global Investors GmbH si BNP Paribas Asset Management iar restul se află în proprietatea Ennoconn Corporation, subsidiară a companiei taiwaneze Foxconn – în prezent cel mai mare producător mondial de componente electronice pentru companii de tehnologie din intreaga lume. Printre clientii Foxconn se numara companii precum Apple, Hewlett Packard și Dell.

România va cere un vot pe aderarea la Schengen la Consiliul Justiţie şi Afaceri Interne de joi, afirmă surse guvernamentale care subliniază că negocerile se vor desfăşura până în ultimul moment. „România va cere un vot pe aderarea la Schengen la Consiliul JAI de joi. Rămânem ferm implicaţi şi angajaţi în negocieri”, au precizat surse guvernamentale.

Aceleaşi surse au mai afirmat că autorităţile de la Bucureşti vor negocia ”până în ultimul moment”. ”Austria este complet izolată la nivel european şi vom continua toate demersurile posibile pe care le putem face”, au mai afirmat sursele citate.

Agenda Consiliului Justiţie şi Afaceri Interne din 8-9 decembrie are ca punct pe ordinea de zi joi: ”Miniştrii vor discuta despre aplicarea integrală a acquis-ului Schengen în Bulgaria, Croaţia şi România şi vor urmări să adopte decizii în această privinţă. ”Miniştrii vor evalua, de asemenea, situaţia generală a spaţiului Schengen, ca parte a ciclului anual al Consiliului Schengen. Aceştia se vor concentra în special pe combaterea introducerii ilegale de migranţi şi pe interoperabilitatea sistemelor informatice”, conform agendei evenimentului.

Carla Adamescu
Carla Adamescu este un jurnalist cu experiență în domeniul social. A lucrat în presa locală și, ulterior, la publicații din Capitală. S-a mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
Cum să evitați epuizarea la locul de muncă: sfaturile utile de la specialiști
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte;...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Mesajul cutremurător postat de Mihaela înainte de a se arunca de la etajul 15 al...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Ciucă a dat VESTEA CEA MARE pentru milioane de români. Decizia care ar putea fi...
O salată ce pare banală, dar are multe secrete. Radu Anton Roman o prepara impecabil
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Imagini exclusive de la priveghiul lui Costel Corduneanu. Berbecuții se rumenesc la proțap, prietenii din...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Cum va arăta nunta lui Pepe cu Yasmine Oddy: "E la alt nivel, e sinucidere...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
2023 a fost cel mai bun an pentru bănci din istoria României