Prima pagină » Diverse » Avem ETICHETA! Ce conține, de fapt, caltaboșul Aurora din Kaufland

Avem ETICHETA! Ce conține, de fapt, caltaboșul Aurora din Kaufland

Avem ETICHETA! Ce conține, de fapt, caltaboșul Aurora din Kaufland

Caltaboșul este o delicatesă tradițională în bucătăria românească, nelipsit de pe masa de Crăciun. Puțini știu, însă, din ce este făcut.

Caltaboșul Aurora, de la Kaufland, este fabricat din carne de porc, dar are și alte ingrediente.

Iar noi avem dovada, adică eticheta și vă arătăm ce conține, de fapt, caltaboșul Aurora.

Ce conține, de fapt, caltaboșul Aurora

Atunci când cumperi din magazine, este indicat să citești cu mare atenție eticheta pentru a afla ce conține preparatul respectiv.

La o privire mai atentă, descoperim tot felul de ingrediente, care mai de care mai sintetice.

Dar, din ce e făcut, de fapt, caltaboșul Aurora, pe care românii îl cumpără din Kaufland?

Ei bine, iată lista de ingrediente: carne de porc lucru, ceapă, orez, ouă, bulion roșii, piper, sare. Iar membrana este naturală și comestibilă.

Ingrediente și mod de preparare

  • plămâni de porc
  • ficat de porc
  • rinichi de porc
  • inimă de porc
  • ceapă
  • orez
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • mațe de porc

Se pune la fiert apă într-o oală mare. Când a dat în clocot, punem la fiert organele, mai puțin ficatul (se adaugă mai târziu căci, dacă îl fierbem prea mult, devine amar și se întărește) și lăsăm pe foc în jur de o oră și jumătate.

Între timp, curățăm cepele și le taiem julienne, apoi le călim.

După ce au fiert organele, se scot din apă și se pun la răcit, apoi se taie în felii și vor fi măcinate. Se macină și slănina, pentru că trebuie să fie puțin mai grași caltaboșii.

Orezul, spălat, se fierbe cam 15 minute într-un săculeț scufundat în apa în care au stat organele. Apoi, îl scoatem pe o tavă să se răcească, având grijă să nu formeze cocoloașe.

Organele date prin mașina de tocat, ceapa și orezul se amestecă, se condimentează, apoi omogenizăm compoziția și o lăsăm să se odihnească puțin. În final, umblem mațul de porc (membrana) cu această compoziție, iar din loc în loc înțepăm cu un ac, să iasă eventualul aer adunat. Răsucim și facem noduri la capete.

Caltaboșul se fierbe în apă clocotită (aceeași în care au fiert organele) pentru 5-10 minute, având grijă să nu se spargă. Când sunt gata, se așează pe o tavă și se lasă să se răcească.

Recomandarea video

Mediafax
Cu cât s-au scumpit sărbătorile românilor? Fiscaliști: Masa tradițională de Crăciun, bradul și cadourile „modeste” costă 500 de euro în 2025
Digi24
Ordin de arestare pentru Gari Kasparov. Fostul campion de șah este un critic al lui Vladimir Putin
Cancan.ro
Vila Rodicăi Stănoiu ar fi fost jefuită! Ce obiecte lipsesc din averea fostei ministre a Justiției, după ce a fost amplu percheziționată
Prosport.ro
FOTO. Antrenoarea de tenis care predă în rochii îndrăznețe și pantofi cu toc a atras atenția tuturor
Adevarul
Dorinel Umbrărescu anunță public câți kilometri din Autostrada Moldovei vor fi gata în 2026
Mediafax
Nicușor Dan a gustat colăcei în timp ce colindătorii cântau la Cotroceni. Mirabela Grădinaru nu a cedat poftelor
Click
Cum se coace corect cozonacul. Temperatura potrivită pentru cuptorul electric și pe gaz
Digi24
VIDEO. Accident pe noul tronson al Autostrăzii Moldovei, în prima oră de la deschiderea circulației
Cancan.ro
Cum încearcă Vlad Pascu să scape de pedeapsa de 10 ani cu executare! S-a dus direct la CEDO și dă vina pe…
Ce se întâmplă doctore
Cum se menține în formă Ricky Martin, la 53 de ani! Zeul latino care sfidează timpul
Ciao.ro
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Promotor.ro
Cele mai periculoase modificări de soft și simptomele grave pe care le provoacă motorului
Descopera.ro
Structuri misterioase detectate în Cosmos!
Râzi cu lacrimi
BANCUL ZILEI. – Soțul tău are o amantă tânără! Îmi pare rău!
Descopera.ro
Mesele de sărbători sunt momentul potrivit pentru a vorbi și despre istoricul medical al familiei