Prima pagină » Actualitate » Avem eticheta! Din ce e făcută, de fapt, toba de porc pe care românii o cumpără din Auchan

Avem eticheta! Din ce e făcută, de fapt, toba de porc pe care românii o cumpără din Auchan

Avem eticheta! Din ce e făcută, de fapt, toba de porc pe care românii o cumpără din Auchan

Toba de porc, o delicatesă tradițională în bucătăria românească, este fabricată din diverse părți ale porcului, care sunt fierte și apoi amestecate cu condimente și gelatină pentru a obține o textură specifică.

Însă, atunci când cumperi din magazine, este nevoie să citeșri eticheta pentru a descoperi ceea ce conține preparatul. La o privire atentă, unul dintre sortimentele de tobă de porc – atât de căutată în această perioadă – conține o mulțime de ingrediente, care mai de care mai sintetic.

Așadar, din ce e făcută, de fapt, toba de porc pe care românii o cumpără din Auchan?

Iată lista de ingrediente: ciolan de porc fără șorici, apă, gelatină, antioxidant (acid ascorbic), dextroză, sare, arome naturale, arome, condimente, conservant (nitrid de sodiu).

Însă, în varianta naturala toba de porc conține cu totul altceva. Iată o rețetă de tobă de porc clasică, așa cum fac gospodinele din România.

Ingrediente

700 g şorici;
3 bucăţi de urechi de porc;
300 g piept de porc;
3 bucăţi rinichi porc;
2 bucăţi picioare porc;
2 bucăţi limbă de porc;
400 g spată de porc;
500 g ficat de porc.

Condimente

boabe de piper;
piper proaspăt măcinat;
foi de dafin;
2 buc usturoi;
sare după gust;
enibahar şi coriandru.

Mod de preparare

Pune ingredientele într-o oală mare și acoperă-le cu apă rece.  Fierbe la foc mic până când carnea este foarte fragedă și se desprinde ușor de pe oase. Acest proces poate dura câteva ore, depinde de tipurile de carne folosite. Bucătarii profesioniști recomandă să folosești din plin condimentele care vor da gust preparatului. Aceștia adaugă din plin foi de dafin și în oala în care fierbi organele. De asemenea, este indicat să utilizezi puțin usturoi pentru ca aroma sa să nu acopere celelalte ingrediente sau alimente.

Așază amestecul într-o formă de toba și nivelează-l. Poți adăuga fasii de coaja de lamaie deasupra pentru un plus de arome. Lasă toba la rece, în frigider, până când se întărește complet. Toba de porc poate fi tăiată în felii și servită rece, de obicei, cu muștar și pâine proaspătă.

Recomandarea video

Mediafax
„Cel mai frumos loc de pe Pământ” – destinația europeană aproape lipsită de turiști, cu hoteluri de la 35 de euro pe noapte
Digi24
Cele două probleme care țin pe loc încheierea unui acord de pace Rusia - Ucraina, dezvăluite de Keith Kellogg
Cancan.ro
Motivul real pentru care Mirabela Grădinaru nu a votat. Răspunsul BIZAR oferit de Nicușor Dan
Prosport.ro
FOTO. Cea mai frumoasă fotbalistă din lume a primit o ofertă de nerefuzat
Adevarul
Trucul românesc care reduce cheltuielile de iarnă. „Am 21 de grade în casă și nu am dat drumul la căldură”
Mediafax
Alegeri Primăria București 2025. Prezența crește pe seară. Director INSCOP: Va câștiga cine a făcut ceva treabă în București / Cum arată situația în prezent
Click
Roxana Călin, doctoriţa care a îngrozit România în anii ’90. Și-a ucis şi tranşat rivala în dragoste
Digi24
O crimă care pune gaz pe foc în procesul de mobilizare din Ucraina, în criză de soldați. „Sunt incredibil de ruşinată”
Cancan.ro
Și-a părăsit iubita medic pentru Rodica Stănoiu! Noi detalii despre 'puiuțul' fostei ministrese a Justiției
Ce se întâmplă doctore
Ce se întâmplă cu pensiile din ianuarie 2026? Ministrul Muncii a clarificat situația
Ciao.ro
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Promotor.ro
Tesla Model 3 Standard, disponibilă și în România. E cea mai ieftină Tesla și poate fi luată în rate
Descopera.ro
Cel mai bătrân STRĂMOȘ al RECHINILOR înota în apele Australiei pe vremea dinozaurilor
Râzi cu lacrimi
BANCUL ZILEI. BULĂ nedumerit: - Iubita mea s-a întins pe canapea, şi-a dat fusta jos, şi-a smuls...
Descopera.ro
Un nou studiu sugerează că oamenii arhaici erau vânători pretențioși