Bancomate aruncate în aer, noaptea trecută, în Arad și Timiș. Poliția îi caută pe suspecți

Redactor:
Gândul

Două bancomate au fost arucate în aer, noaptea trecută, în Arad și Timiș (localitatea Belinț). În Arad, suspecții au produs o explozie la un ATM situat pe Calea Timișorii, în jurul orei 03.30, și au furat casetele cu bani.

Doi indivizi cu fețe acoperite, au pulverizat, cu ajutorul unui spray, vopsea pe camerele de supraveghere, iar apoi au aruncat în aer ATM-ul. După ce l-au distrus, hoții au luat casetele cu bani și au dispărut cu o masină de teren de culoare închisă. Polițiștii de la Investigații Criminale au început cercetările și incearcă să dea de urma lor.

Momentan nu se știe suma exactă de bani pe care au reușit să o fure hoții, dar o anchetă este în desfășurare, scrie aradon.ro.

Atacul a avut loc la adăpostul nopții, exact așa cum s-a întâmplat și în alte două cazuri asemănătoare din oraș.

În urmă cu aproximativ o lună, mai multe persoane au încercat să fure bancomatul amplasat în incinta unui magazin de bricolaj situat la ieșirea din municipiul Arad spre Nădlac. Hoții au încercat să smulgă ATM-ul, legându-l de un autoturism BMW X6, amintește sursa citată.

Anul trecut, în luna mai, un bancomat de pe Calea Aurel Vlaicu a fost aruncat în aer, dar nu s-au înregistrat decât pagube materiale. Banii din ATM fuseseră retrași de către angajații băncii, după ce – cu o zi înainte – au observat că fanta bancomatului a fost distrusă în încercarea, cel mai probabil, de a ajunge la banii aflați în interior.

Explozie și la un bancomat din județul Timiș

La Belinț, în județul Timiș, tot noaptea trecută, în jurul orei 04.00, un bancomat aparținând CEC a fost distrus prin aceeași metodă, explozie. În acest caz, hoții ar fi fugit cu suma de 100.000 de lei, relatează opiniatimisoarei.ro.

Polițiștii au prelevat probe și vizionează imaginile surprinse de camerele de supraveghere, pentru identificarea și prinderea suspecților.

În ambele cazuri, dacă vor fi prinși, hoții vor fi cercetați pentru furt calificat și distrugere.

 

Inchide