(P) Ai un minut să vorbim despre sănătate?

(P) Ai un minut să vorbim despre sănătate?
Numeroase studii au demonstrat cât de diferit sau de-a dreptul greșit înțeleg oamenii noțiunea de spălat pe mâini
Publicat: 17/05/2021, 12:54
Actualizat: 20/05/2021, 18:39

De-a lungul timpului, numeroase studii au demonstrat cât de diferit sau de-a dreptul greșit înțeleg oamenii noțiunea de spălat pe mâini. În Statele Unite, spre exemplu, un studiu din 2019 arăta că doar 5% dintre americani știu cum să se spele corect pe mâini (pentru a îndepărta virusuri sau bacterii) și cum doar una din patru persoane folosește săpunul după utilizarea toaletei sau înainte de a găti.

În ultimul an însă, virusul SARS-CoV-2 ne-a învățat regula celor 20 de secunde, iar dezinfectantul a devenit aproape la fel de indispensabil precum portofelul și telefonul.

De la declanșarea pandemiei, auzim doar mesaje care ne îndeamnă să ne spălăm mâinile cu săpun cât mai des, de minimum șase ori pe zi, și să folosim dezinfectantul pentru a ne asigura că nu luăm sau nu transmitem virusul. Măsuri necesare și obligatorii, dar care, din păcate, au un efect major asupra sănătății pielii mâinilor.

Cine mai are timp și de îngrijire

E drept că de mai bine de un an ne gândim mai rar la ritualuri de îngrijire decât la ritualurile de igienă și siguranță. Însă utilizarea dezinfectantului și spălarea constantă pot irita pielea mâinilor, ducând la distrugerea barierei protectoare.

În ultimul an, numărul persoanelor care au avut efecte adverse în urma utilizării produselor de dezinfectare aproape că s-a dublat. Deoarece majoritatea produselor pe care le folosim în lupta cu noul Coronavirus conțin ingrediente care pot declanșa dermatite, eczeme, uscăciune, roșeață, mâncărime, descuamare și, în unele cazuri, chiar fisuri.

Laboratoarele dermatologice Bioderma au făcut un studiu pe piața din Franța, în urma căruia a rezultat că 97% din personalul medical francez raportează probleme dermatologice, iar 84% din populație a observat apariția uscăciunii pielii mâinilor, însoțită de mâncărime (30%), crăpături (26%) și iritații (24%).

Iar în contextul în care peste 70% dintre persoane sunt de părere că gelurile dezinfectante sunt esențiale în rutina zilnică, specialiștii subliniază importanța hidratării pielii mâinilor pentru evitarea declanșării problemelor menționate. Dar cine mai are grijă și de mâini în pandemie?

Soluția cu efect 2 în 1

În martie anul trecut, la debutul pandemiei, NAOS și laboratoarele sale dermatologice Bioderma au contribuit la eforturile naționale din Franța producând dezinfectanți pe bază de alcool și distribuindu-i gratuit personalului din spitale.

În același timp, specialiștii din cadrul companiei au analizat efecte nocive ale utilizării regulate a dezinfectantului pentru mâini, efecte resimțite de toată lumea. Astfel, a luat naștere soluția Biphase Lipo-alcoolique, primul produs care dezinfectează și hidratează, compensând reducerea lipidelor cauzată de alcool, datorită formulei sale îmbogățite cu un conținut de grăsimi.

Dezinfectant, protector, nutritiv

Soluția Biphase Lipo-alcoolique s-a născut dintr-o observație făcută de dermatologi și de o comunitate largă de profesioniști din domeniul sănătății: spălarea frecventă a mâinilor și utilizarea repetată a igienizantelor pe bază de alcool slăbesc efectul de barieră a pielii, crescând prevalența iritării acesteia.

Biphase Lipo-alcoolique este un produs care, după cum dictează chiar denumirea, acționează în două faze: cea alcoolică (90%), care elimină virusurile, bacteriile și microbii, îmbogățită de cea lipidică (10%), ce păstrează lipidele din epiderm, având un efect nutritiv.

Studiile au demonstrat că Biphase Lipo-alcoolique elimină peste 99,9% dintre virusurile încapsulate, inclusiv Covid-19, bacterii și Candida albicans, în 30 de secunde, având totodată un efect nutritiv și protector.

Spălarea frecventă și utilizarea soluțiilor dezinfectante pentru mâini au devenit măsuri de prevenție vitale. Însă, ca urmare a acestor măsuri, pielea are de suferit. Această observație a avut drept rezultat o idee simplă, acum protejată de un brevet mondial: o alternativă la soluțiile dezinfectante pentru mâini, definită ecobiologic, astfel încât să respecte ecosistemul pielii și să îi mențină funcția de barieră, fără a o slăbi”, a declarat Roxana Ștefan-Negulescu, Business Unit Manager NAOS Skin Care România.

Inspirată de NAOS și creată de laboratoarele sale dermatologice Bioderma, soluția Biphase Lipo-alcoolique vine la momentul potrivit, pentru că pandemia a schimbat comportamentul nostru cu privire la frecvența spălatului pe mâini sau utilizării dezinfectanților, obiceiuri la care nu vom renunța prea curând.

Inventatorul vaccinului anti-COVID a murit în condiţii misterioase! Descoperire frapantă despre vaccin
Motivul pentru care Reghe a băgat divorț. Ce i-a făcut Prodanca! Ea și Gigi Becali
FOTO. Anna Lesko, o nouă apariție interzisă! Cum s-a afișat în fața fanilor: i-a căzut...
Serena Williams a fost surprinsă pe plajă, în costum de baie. Câte kilograme are sportiva
Andreea Mantea NU mai tace! Adevărul despre relatia cu Cristi Mitrea: „…câte BĂTĂI am îndurat,...
Ce avere îi lasă Prodanca lui Reghecampf! Ce se va întâmpla la partaj, după divorț
CAZ HALUCINANT în România! Un doctor a anunţat că NU mai consultă pacienţi nevaccinaţi. Poziţia...
Cabluri roase de şoareci în Bucureşti. Rozătoarele au întrerupt funcţionarea unor semafoare
BANCUL ZILEI – Darul iubitei și bikinii buclucași
Viitorul val de cancer din Europa. Avertismentul experților: „Rezultatul este o bombă cu ceas”
Motivul pentru care Reghe a băgat divorț. Ce i-a făcut Prodanca! Ea și Gigi Becali
AVERTISMENT lansat de președintele Micrososft: Există deja sistemul „O persoană, un dosar”
Vine URGIA. Alertă de cod roşu în Ilfov, Prahova şi Dâmboviţa. Capitala, sub cod portocaliu
Au sau nu voie medicii de familie să refuze pacienții nevaccinați? Colegiul Medicilor răspunde (exclusiv)
Heidi Klum și-a arătat susținerea pentru Germania în „cel mai mic bikini”. Puține femei ar...
Se spală de Moșii de vară 2021? Ce spun, de fapt, tradiția străveche și preoții
ȘOC TOTAL la Euro 2020! Un nou incident șocant s-a întâmplat chiar acum
Plan diabolic al Rusiei. Putin a stabilit cum atacă Kiev şi Odesa
S-a prăbuşit City Insurance, cea mai mare companie de RCA! Tot managementul este suspendat, Fondul...
Povestea tânărului din România care şi-a deschis prima afacere căutând-o pe Google. Acum face milioane...