Boris Johnson le spune părinților din Marea Britanie să-și trimită copiii la școală: „Nimic nu va avea un efect mai mare asupra șanselor de viață ale copiilor noștri decât să ne întoarcem la școală”

Redactor:
Florentina Dinu
Boris Johnson le spune părinților din Marea Britanie să-și trimită copiii la școală: „Nimic nu va avea un efect mai mare asupra șanselor de viață ale copiilor noștri decât să ne întoarcem la școală”

Prim-ministrul britanic, Boris Johnson, cere părinților să-și lase deoparte temerile și să-și trimită copiii înapoi la școală luna viitoare, când școlile din Marea Britanie se vor redeschide complet pentru prima dată de când pandemia coronavirusului a fost închisă.

Boris Johnson: „Nimic nu va avea un efect mai mare asupra șanselor de viață ale copiilor noștri decât să ne întoarcem la școală”

Primul ministru Boris Johnson a declarat că este „datoria morală” a guvernului de a redeschide școlile, întrucât a subliniat că autoritățile știu acum mai multe despre COVID-19 decât au făcut-o atunci când țara a intrat în blocaj pe 23 martie.

Comentariile lui Johnson au venit la câteva ore după ce cei mai buni oficiali din domeniul sănătății publice din Marea Britanie au emis o declarație comună în care spunea că copiii aveau mai multe șanse de a fi răniți de șederea în afara școlii decât de a fi expuși la COVID-19, transmite Euronews.

„Acesta este motivul pentru care este extrem de important să îi aducem pe copiii noștri în sala de clasă să învețe și să fie cu prietenii lor”, a spus Johnson într-un comunicat lansat duminică târziu. „Nimic nu va avea un efect mai mare asupra șanselor de viață ale copiilor noștri decât să ne întoarcem la școală.”

Declarațiile apar în timp ce părinții și profesorii și-au exprimat îngrijorarea cu privire la redeschiderea școlilor, pe fondul temerilor că măsurile de distanțare socială nu vor păstra copiii în siguranță. Sindicatele au solicitat guvernului conservator Johnson să se asigure că există măsuri de distanțare socială și alte proceduri de protecție pentru a asigura siguranța studenților și a personalului.

Școlile din U.K. s-au închis în martie, în timp ce guvernul a încercat să controleze răspândirea coronavirusului. Unii studenți au avut voie să se întoarcă la începutul lunii iunie, dar orele nu erau obligatorii și au participat doar aproximativ 18% dintre studenți la nivel național.

Daune pe termen lung

Ofițerii medicali din Anglia, Scoția, Irlanda de Nord și Țara Galilor au declarat că copiii sunt mai puțin susceptibili să se infecteze cu  COVID-19 decât adulții și că au „un risc excepțional de scăzut” de a muri de boală.

În schimb, au spus că studiile arată că a nu merge la școală limitează capacitatea copiilor de a avea succes în viață și ar putea agrava problemele de sănătate fizică și psihică.

Ofiteri medicali: ”Copii sau adolescenți vor suferi daune pe termen lung din cauza participării la școală”

„Foarte puțini, dacă există, copii sau adolescenți vor suferi daune pe termen lung din cauza participării la școală”, au spus ofițerii medicali. „Acest lucru trebuie să fie stabilit împotriva unei certitudini de daune pe termen lung pentru mulți copii și tineri care nu participă la școală.”

Marea Britanie are cea mai mare rată de decese confirmată de virus din Europa, la 41.515 persoane, iar guvernul Johnson a fost puternic criticat pentru că nu a luat masuri timpurii, nu a primit angajații medicali suficient echipament de protecție și nu a protejat în mod corespunzător persoanele în vârstă din casele de îngrijire împotriva virusului.

Mii de călători britanici au fost nevoiți să-și anuleze vacanțele la începutul acestei luni, după ce guvernul a anunțat brusc că va aplica carantine de 14 zile pentru oamenii care se întorceau din Franța.

FOTO-ŞOC! Şi-a înşelat iubita însărcinată, cu o bombă sexy de doar 18 ani. Cum arată...
Bătrână bolnavă de COVID-19, legată de pat de asistente, plină de fecale. Atenție, VIDEO cutremurător
FOTO. Imagini incendiare cu Andreea Antonescu! S-au văzut formele generoase în toată splendoarea lor
FOTO. Larisa Iordache, imagini incendiare pe Instagram! Cum arată gimnasta, la 3 ani de la...
Scandalul incredibil între patriarhul Daniel și fratele său. De ce acesta din urmă a spus...
Un fost premier, după atacurile din Franţa: ”Musulmanii au dreptul să omoare milioane de francezi”
FOTO – VIDEO: Cutremur cu magnitudinea 6,7 în Turcia și Grecia. 4 oameni au murit...
Bătrână bolnavă de COVID-19, legată de pat de asistente, plină de fecale. Atenție, VIDEO cutremurător
O echipă de specialişti a stabilit finalul pandemiei. Când se va termina coşmarul pentru România
Și-a luat o NOUĂ amantă pentru a se distra. TÂNĂRA i-a venit însă de hac...
Secretul bine ascuns din vila Elenei Ceaușescu. Cum își teroriza angajații. Viclenia ei nu avea...
O femeie a pus bicarbonat de sodiu la flori. Este incredibil ce s-a întâmplat după...
Moşii de Toamnă 2020: Ce NU este bine să dai de pomană în Sâmbăta Morţilor?
15 semne că femeia te înșală. Una dintre cele mai mari „minciuni” pe care mulți...
SITUAŢIA ALARMANTĂ pe judeţe. Bucureştiul rămâne pe PRIMUL la numărul de infectări. Lista completă cu...
Când alţii se gândeau la ce petrecere să mai meargă, doi tineri au ales să...
Tzancă Uraganu, petrecere cu sute de invitați în plină pandemie. Nimeni nu a respectat regulile:...
Inchide