Boris Johnson le spune părinților din Marea Britanie să-și trimită copiii la școală: „Nimic nu va avea un efect mai mare asupra șanselor de viață ale copiilor noștri decât să ne întoarcem la școală”

Boris Johnson le spune părinților din Marea Britanie să-și trimită copiii la școală: „Nimic nu va avea un efect mai mare asupra șanselor de viață ale copiilor noștri decât să ne întoarcem la școală”
Publicat: 24/08/2020, 10:24
Actualizat: 24/08/2020, 10:39

Prim-ministrul britanic, Boris Johnson, cere părinților să-și lase deoparte temerile și să-și trimită copiii înapoi la școală luna viitoare, când școlile din Marea Britanie se vor redeschide complet pentru prima dată de când pandemia coronavirusului a fost închisă.

Boris Johnson: „Nimic nu va avea un efect mai mare asupra șanselor de viață ale copiilor noștri decât să ne întoarcem la școală”

Primul ministru Boris Johnson a declarat că este „datoria morală” a guvernului de a redeschide școlile, întrucât a subliniat că autoritățile știu acum mai multe despre COVID-19 decât au făcut-o atunci când țara a intrat în blocaj pe 23 martie.

Comentariile lui Johnson au venit la câteva ore după ce cei mai buni oficiali din domeniul sănătății publice din Marea Britanie au emis o declarație comună în care spunea că copiii aveau mai multe șanse de a fi răniți de șederea în afara școlii decât de a fi expuși la COVID-19, transmite Euronews.

„Acesta este motivul pentru care este extrem de important să îi aducem pe copiii noștri în sala de clasă să învețe și să fie cu prietenii lor”, a spus Johnson într-un comunicat lansat duminică târziu. „Nimic nu va avea un efect mai mare asupra șanselor de viață ale copiilor noștri decât să ne întoarcem la școală.”

Declarațiile apar în timp ce părinții și profesorii și-au exprimat îngrijorarea cu privire la redeschiderea școlilor, pe fondul temerilor că măsurile de distanțare socială nu vor păstra copiii în siguranță. Sindicatele au solicitat guvernului conservator Johnson să se asigure că există măsuri de distanțare socială și alte proceduri de protecție pentru a asigura siguranța studenților și a personalului.

Școlile din U.K. s-au închis în martie, în timp ce guvernul a încercat să controleze răspândirea coronavirusului. Unii studenți au avut voie să se întoarcă la începutul lunii iunie, dar orele nu erau obligatorii și au participat doar aproximativ 18% dintre studenți la nivel național.

Daune pe termen lung

Ofițerii medicali din Anglia, Scoția, Irlanda de Nord și Țara Galilor au declarat că copiii sunt mai puțin susceptibili să se infecteze cu  COVID-19 decât adulții și că au „un risc excepțional de scăzut” de a muri de boală.

În schimb, au spus că studiile arată că a nu merge la școală limitează capacitatea copiilor de a avea succes în viață și ar putea agrava problemele de sănătate fizică și psihică.

Ofiteri medicali: ”Copii sau adolescenți vor suferi daune pe termen lung din cauza participării la școală”

„Foarte puțini, dacă există, copii sau adolescenți vor suferi daune pe termen lung din cauza participării la școală”, au spus ofițerii medicali. „Acest lucru trebuie să fie stabilit împotriva unei certitudini de daune pe termen lung pentru mulți copii și tineri care nu participă la școală.”

Marea Britanie are cea mai mare rată de decese confirmată de virus din Europa, la 41.515 persoane, iar guvernul Johnson a fost puternic criticat pentru că nu a luat masuri timpurii, nu a primit angajații medicali suficient echipament de protecție și nu a protejat în mod corespunzător persoanele în vârstă din casele de îngrijire împotriva virusului.

Mii de călători britanici au fost nevoiți să-și anuleze vacanțele la începutul acestei luni, după ce guvernul a anunțat brusc că va aplica carantine de 14 zile pentru oamenii care se întorceau din Franța.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Peste 1,5 miliarde de oameni din întreaga lume trăiesc cu durere cronică