ANUNȚ. Două linii de tramvai vor circula non-stop în București de la 1 iunie

Redactor:
Gandul

STB a anunțat că începând cu data de 01.06.2020, programul de funcționare a liniilor de tramvai 1 şi 10 va fi prelungit pe toată durata nopții, funcționând astfel 24/24. 

De la aceeași dată, la secțiunea „Trasee” vor fi publicate graficele de circulație actualizate.

Liniile 1 și 10 au un traseu circular, desfășurat pe Inelul Principal de Circulație din București, și reprezintă o parte dintre cele mai lungi și importante trasee de tramvai din Capitală.

Primăria Capitalei a anunţat că din 18 mai Societatea de Transport Bucureşti va scoate în traseu toate autovehiculele din parcul auto circulant, astfel că transportul în comun va funcţiona la capacitate maximă.

Reguli pentru transportul în comun

„Pentru siguranţa călătorilor vă asigurăm că toate vehiculele sunt dezinfectate cu substanţe care distrug virusurile. STB dezinfectează şi staţiile de aşteptare, cu mobilierul aferent, aflate în administrarea sa.

Pentru a preveni infectarea cu noul coronavirus, recomandăm tuturor bucureştenilor care folosesc mijloacele de transport în comun să îşi protejeze nasul şi gura cu măşti medicale sau confecţionate din material de bumbac, dar şi ochii, cu ochelari (de vedere sau de soare). Călătorii sunt rugaţi să respecte de asemenea şi noile reglementări privind distanţarea socială”, au transmis reprezentanții.

Accesul în mijloacele STB va fi limitat, călătorii vor putea ocupa numărul de scaune din autobuze, troleibuze, tramvaie, precum şi un rând în picioare, respectând distanţa regulamentară de 1,5 m.

Urcarea călătorilor în autovehiculele STB se va face DOAR prin uşa din faţă, iar coborârea pe celelalte uşi.

Pentru respectarea noilor reguli de acces în mijloacele de transport în comun, în punctele de transbordări masive şi cu trafic intens, călătorii vor fi îndrumaţi la accesul în vehicule de către controlorii STB, sprijiniţi de Poliţia Locală.

Recomandări de plată

Având în vedere situația generată de răspândirea COVID-19 (coronavirus) și măsurile impuse de starea de alertă la nivel național, vă recomandăm ca în această perioadă să utilizați preponderent modalitățile alternative de achiziție și de plată a călătoriei:

Inchide