BURSA DE VALORI BUCUREȘTI: Agricover Holding va lansa prima emisiune de obligațiuni pe BVB în valoare de 40 milioane euro

BURSA DE VALORI BUCUREȘTI: Agricover Holding va lansa prima emisiune de obligațiuni pe BVB în valoare de 40 milioane euro
Publicat: 30/03/2021, 14:20

După Norofert Group, Lăptăria cu Caimac și Agroland, a venit și rândul Agricover Holding Voluntari, principalul jucător din agribusiness-ul românesc, să debuteze pe Bursa de Valori București (BVB). Prima emisiune de obligațiuni Agricover Holding intră la tranzacționare pe Piața Reglementată în data de 31 martie.

Compania a derulat în perioada 25 – 29 ianuarie 2021 un plasament privat prin care a atras 40 milioane euro de la investitori, în urma vânzării unui număr de 800 obligațiuni denominate în euro, cu o valoare nominală de 50.000 de euro, anunță BVB.

Obligațiunile sunt negarantate, au o maturitate de cinci ani și o dobândă de 3,5% pe an. Fondurile atrase prin emisiunea de obligațiuni vor fi utilizate pentru finanțarea subsidiarei Agricover Credit IFN în vederea susținerii strategiei sale de creștere, care preconizează menținerea unui ritm alert de creștere al creditării fermierilor, comparabil cu cel înregistrat anterior anului 2020.

Plasamentul privat și listarea obligațiunilor la BVB au fost intermediate de BCR si BRD-Groupe Societe Generale (BRD).

Compania are o cotă importantă pe mai multe piețe

Grupul Agricover este unul dintre cei mai importanți jucători din agribusiness-ul românesc, cu o activitate de peste 20 de ani. Cu un model de business puternic integrat și original, Agricover susține eficiența întregului lanț valoric din agricultură, oferind soluții specializate pentru dezvoltarea afacerilor fermierilor din România.

Agricover Holding SA este acționar majoritar și investitor în activitățile de Agri-Business, Agri-Finance, Agri-Food și Agri-Technology derulate prin subsidiarele sale, Agricover SA, Agricover Credit IFN SA, Abatorul Periș SA și Agricover Technology SRL. Acționarii principali ai Agricover Holding SA sunt Jabbar Kanani, cu o participație de 87,27% și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), cu o deținere minoritară de 12,73%, în urma unei tranzacții realizate în noiembrie 2017.

În prezent, în cadrul subsidiarelor Agricover Holding SA își desfășoară activitatea peste 1.050 de angajați. Grupul deservește un portofoliu de peste 6.500 de clienți fermieri, care exploatează peste 2,5 milioane de hectare de teren arabil la nivel național.

Agricover Credit IFN SA, înființată în anul 2007, este prima instituție financiară din România care oferă produse financiare exclusiv fermierilor din sectoarele vegetal și zootehnic. Cel mai important produs din portofoliu, cu o pondere de peste 60% în creditele totale brute, este reprezentat de creditul pentru asigurarea capitalului de lucru al fermierilor pe termen mai mic de un an, în timp ce creditele pentru capital de lucru pe termen de peste un an reprezintă peste 20% din portofoliu.

Citeste si https://bit.ly/39rYKjM

Agricover SA, înființată în anul 2000, este entitatea exclusiv dedicată activității de distribuție a tehnologiilor agricole (produse pentru nutriția plantelor, produse pentru protecția plantelor, semințe certificate) și combustibil (motorină). Numărul de clienți activi la data de 30 iunie 2020 a depășit 6.000, ponderea cea mai ridicată în afaceri fiind reprezentată de fermierii care administrează suprafețe de peste 500 de hectare. În octombrie 2019, Agricover Holding SA a finalizat o tranzacție în urma căreia ADAMA, membră a Grupului Syngenta, a devenit acționar minoritar în cadrul subsidiarei, cu o participație de 10%.

Abatorul Periș SA este una dintre cele mai mari și moderne unitatăți de abatorizare și procesare a cărnii de porc din România. Încă de la preluarea ei în 2015, unitatea de producție a trecut printr-un proces susținut de modernizare și retehnologizare, efortul investițional derulat până în prezent depășind 50 de milioane de lei. La data de 1 aprilie 2019, activitățile entității au fost externalizate de către Agricover SA.

Agricover Technology SRL, înființată în octombrie 2020, oferă fermierilor români acces la cele mai inovatoare soluții din agricultura mondială.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Documentul ce trebuie depus de proprietarii de TEREN. Este obligatoriu până pe 7 iunie
Viața la bloc. Activitatea banală pentru care poți fi amendat
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Regele Charles al III-lea este „mai bolnav decât lasă să se vadă”