Gândul
  • Publicat:
  • Actualizat:
Diverse

UPDATE | Cardurile de sănătate funcţionează normal. Sistemul picase în această dimineaţă

UPDATE | Cardurile de sănătate funcţionează normal. Sistemul picase în această dimineaţă

Sistemul cardurilor de sănătate a picat în această dimineaţă, în jurul orei 08.00. În acest context, medicii de familie s-au plâns că, în aceste condiții, nu pot prescrie tratamente pacienților. Conform legii, medicii trebuie să verifice în sistemul electronic dacă pacientul este asigurat, pentru a-i putea prescrie reţete decontate de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS).

UPDATE – ora 12.35: Reprezentanții CNAS au confirmat, pentru Gândul, existența unor probleme de funcționare în sistemul cardurilor de sănătate, dar precizează că au fost remediate după aproximativ 15 minute. În acest moment, medicii de familie pot prescrie tratamente pacienților.

Ştirea iniţială: Nu este prima dată când se întâmplă acest lucru, iar medicii se plâng că sistemul dă frecvent erori și acest lucru le blochează activitatea, relatează Mediafax.

Cea mai gravă situație a fost înregistrată în iulie 2019, când sistemul cardurilor de sănătate nu a funcționat timp de mai bine de două săptămâni.

Atunci, reprezentanții CNAS au anunțat că toate serviciile medicale, medicamentele și dispozitivele medicale se acordă în sistem offline, aminteşte sursa citată.

Inchide