Caz ireal în Huși! S-a scos la vânzare un apartament din 1954, an în care în oraș nu era construit niciun bloc

Caz ireal în Huși! S-a scos la vânzare un apartament din 1954, an în care în oraș nu era construit niciun bloc
SURSA FOTO: Facebook
Publicat: 08/09/2022, 16:33

O consilieră din Huși a descoperit în documentele primăriei, respectiv un proiect de hotărâre din cea mai recentă ședință de a Consiliului Local Huși, că se propunea vânzarea unui apartament al Executivului către actualul chiriaș, care ar fi fost dat în folosință pe 1 aprilie 1954, an în care nu era nici umbră de bloc prin oraș.

Când consiliera liberală Cătălina Popa a scos la iveală această informație ireală, aleșii hușeni cu rădăcini locale au zâmbit, pentru că în 1954 nu exista niciun bloc în localitate, scrie presa locală. Aceasta poate ar fi rămas doar o gafă ridicolă, dacă nu ar fi vorba si despre sume de bani, care duc și ele în derizoriu inventarul Primăriei. De pildă, în documentele oficiale sunt acum apartamente care ar valora 19.000 lei, ba chiar si unul de 4.000 de lei. „Nu se poate să rămână în domeniul privat apartamente cu valoare de 4000 de lei”, a atras atenția consiliera Cătălina Popa.

„Da, vă dau dreptate cu anul 1954, dar să știți că, dacă vine vorba să înstrăinăm, facem o expertiză, o evaluare, nu dăm nimic cu 4.000 de lei”, a spus primarul Ioan Ciupilan.

Potrivit sursei citate, mai mult decât atât, apartamentul respectiv a fost amortizat integral în 1 ianuarie 2010. „Ca atare, ceea ce este considerată valoare de inventar, în momentul de fată, respectiv, 19.561 lei, este o valoare reziduală care a rezultat în urma reevaluărilor care s-au făcut din… anul 1900 vara”, a spus consiliera, care a propus ca Executivul să emită o decizie de corectare a tuturor acestor poziții din inventarul domeniului privat al localității și să fie aduse la valorile reale.

„Doamna Cătălina, actualizările acestea se mai fac cu niște expertize… Atâta timp cât acele apartamente nu a fost în interesul nostru să le vindem, atâta timp cât ele au rămas în proprietatea noastră, nu plătea nimeni impozit la ele, iar noi, ca proprietari, nu le-am înstrăinat… Iar când a fost să înstrăinăm, am făcut o reactualizare , o evaluare ”, a spus primarul Ciupilan, conform sursei citate.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase