Ce înseamnă ”coordonatorul de intimitate”. Noul job apărut pe platourile de filmare

Ce înseamnă ”coordonatorul de intimitate”. Noul job apărut pe platourile de filmare
Publicat: 13/10/2022, 15:11
Actualizat: 13/10/2022, 15:12

Un nou job a apărut la Hollywood, după mișcarea #MeToo care a dus la dezvăluirea a sute de acuzații despre abuzuri sexuale. Astfel, a apărut jobul de ”coordonator de intimitate”, care se ocupă de planificarea scenelor de sex în filme, relatează The Brussels Times.

Această nouă profesie a devenit esențială pe platourile de filmare, unde noi profesioniști plănuiesc scenele de sex, analizează consimțământul actrițelor și le oferă echipament pentru a se asigura că demnitatea lor este respectată.

Coordonatorul de intimate din New York, Clair Warden vede o ”diferență incredibilă” începând de la mișcarea #MeToo. Anterior, ”era multă reticență în industrie, la regizori, unii actori, producători”, a declarat aceasta pentru AFP.

Potrivit lui Warden, un număr între 60 și 80 de astfel de coordonatori lucrează în prezent în SUA iar un program al Coordonatorilor și Regizorilor de Intimitate, din care face parte, pregătește din ce în ce mai mulți nou-veniți. Profesioniștii din cinematografie încep să se pună la curent, ”după ani de țipat în gol și punerea de cât mai multă presiune pentru a educa industria”, a spus Warden.

Ce înseamnă jobul ”coordonator de intimitate”

Ca urmare a scandalului cu Harvey Weinstein, (care a fost acuzat de 90 de femei de abuzuri sexuale și violuri), numeroase persoane se tem să nu fie percepuți drept prădători, explică Jessica Steinrock, un coordonator urmărit de mai mult de 500.000 de oameni pe TikTok, scrie digi24.ro. Potrivit acesteia, jobul de coordonator de intimitate nu are nimic de-a face cu procedurile de resurse umane, fiind mai mult despre reducerea riscului și îmbunătățirea actului artistic în fața camerei, așa cum sunt coordonatorii de cascadorii.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase