Ce spune Ioan Holender, directorul Festivalului „George Enescu”, despre proiectul de la Roșia Montană

Ce spune Ioan Holender, directorul Festivalului „George Enescu, despre proiectul de la Roșia Montană
Publicat: 18/09/2013, 14:28
Actualizat: 29/07/2014, 19:42

Invitat marți seară la emisiunea Gândul LIVE, Ioan Holender, directorul artistic al Festivalului „George Enescu”, și-a exprimat părerea despre proiectul de exploatare minieră de la Roșia Montană.

VEDEȚI AICI PARTICIPAREA LUI IOAN HOLENDER LA GÂNDUL LIVE

Holender a criticat în primul rând incapacitatea de decizie a autorităților, precum și lașitatea celor care, spune el, ar trebui să-și asume răspunderea pentru măsurile luate.

„Eu nu sunt în stare să judec, știu prea puțin despre acest proiect. Dar ca cetățean sunt absolut contra acestor refendumuri. Politicienii sunt aleși pentru a ști ce este bine și ce nu este bine pentru oamenii pe care îi conduc”, a spus Holender.

„Roșia Montană este un exemplu”, a adăugat el, făcând referire la faptul că anumiți politicieni au ales să „plece cu coada între picioare pentru că unii sunt ” sau pentru că „s-au prefăcut că nu-i văd și nu-i aud pe cei care sunt ”.

„Nu pot să judec dacă este necesar proiectul de la Roșia Montană, dar dacă ne gândim la tragedia mondială de la Fukushima… Asta nu înseamnă că nu mai întrebuințezi energia atomică și te întorci la aburi”, a conchis Ioan Holander, la Gândul LIVE.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase