Prima pagină » Diverse » Cel mai bun parmezan din lume, protejat în „banca de brânzeturi” cu alarmă și sistem cu infraroșu: „Valoarea totală a brânzei pe care o avem aici este estimată la 120-130 de milioane de euro”

Cel mai bun parmezan din lume, protejat în „banca de brânzeturi” cu alarmă și sistem cu infraroșu: „Valoarea totală a brânzei pe care o avem aici este estimată la 120-130 de milioane de euro”

Cel mai bun parmezan din lume, protejat în „banca de brânzeturi” cu alarmă și sistem cu infraroșu: „Valoarea totală a brânzei pe care o avem aici este estimată la 120-130 de milioane de euro”

Aceste seifuri de înaltă tehnologie găzduiesc cel mai bun parmezan din lume.

Alarme si camere cu infraroșu pentru protejarea celui mai bun parmezan din lume

În regiunea italiană Emilia-Romagna, producătorii închiriază „banca de brânzeturi” pentru a-și proteja comoara de hoți și o ascund în seifuri climatizate, înarmate cu alarme, camere cu infraroșu și echipamente antiseismice.

Aceste seifuri de înaltă tehnologie găzduiesc cel mai bun parmezan din lume, potrivit Eurinews.

Foto: Euronews

Regiunea din nordul Italiei este singura din lume care poate folosi legal numele Parmigiano-Reggiano. Nu este surprinzător că brânza tare, uscată, făcută din lapte degresat, este o marfă locală profitabilă.

„Valoarea totală a brânzei pe care o avem aici este estimată la 120-130 de milioane de euro”, explică Roberto Frignani, directorul băncii CREDEM.

Roberto Frignani, directorul băncii CREDEM. Foto: Euronews

”Acest aur comestibil” a fost vizat atât de des de hoți, deoarece fiecare rundă de brânză valorează până la 400 de euro.

Angajații băncii joacă un rol important în depozitarea acestuia în condiții optime.

„Temperatura nu trebuie să depășească 20 de grade, dar nici prea rece. Idealul este între 16 și 18 grade. Umiditatea trebuie să fie, de asemenea, ridicată, dar nu prea mare, între 70% și 80%, astfel încât parmezanul să poată respira și să-și elimine gras ”, spune angajatul băncii Federico Rotelli.

Foto: Euronews

Cu un preț atât de ridicat datorită timpului de maturare îndelungat, care poate dura de la unu la trei ani, este unul dintre cele mai valoroase alimente din lume!

Recomandarea video

Mediafax
Știri false despre „alimente contaminate din Ucraina” se răspândesc în mediul online din Polonia
Digi24
Cea mai mare problemă cu care se va confrunta noul primar al Bucureștiului. „Nu e normal să nu ai căldură iarna. E strigător la cer”
Cancan.ro
BREAKING | Anunț de ultimă oră despre starea lui Dan Petrescu! Familia antrenorului a venit de urgență în țară
Prosport.ro
FOTO. Catrinel Menghia și Diana Munteanu, vizite în apartamentul lui Adi Mutu: „Mi-a spus să-i zic că sunt vărul lui”
Adevarul
Britanicii susțin că România și Danemarca sunt în primejdie. Expert român: „Pericolul real există și se manifestă deja”
Mediafax
Veste bună! Sumele pentru unele beneficii sociale, virate în avans de ANPIS. Când vor ajunge banii la beneficiari
Click
Roxana Călin, doctoriţa care a îngrozit România în anii ’90. Și-a ucis şi tranşat rivala în dragoste
Digi24
Cele trei puncte la care țarul nu va renunța. Consilierul lui Putin dezvăluie liniile roșii peste care Rusia nu va trece
Cancan.ro
Totul despre Cristina Simona Ciucu, soţia primarului Capitalei. Ce firmă deține împreună cu Ciprian Ciucu
Ce se întâmplă doctore
Transformarea uluitoare a prezentatorului celebru, după ce a slăbit spectaculos! Acum e alt om, abia l-au recunoscut apropiații
Ciao.ro
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Promotor.ro
E legal să oprești cu avariile în fața unei farmacii sau brutării? Răspunsul oficial
Descopera.ro
Ce spune ȘTIINȚA despre oamenii care ADORĂ sensurile giratorii?
Râzi cu lacrimi
BANCUL ZILEI. BULĂ nedumerit: - Iubita mea s-a întins pe canapea, şi-a dat fusta jos, şi-a smuls...
Descopera.ro
Consumul zilnic de cafea ar putea avea un efect asupra bolilor psihice, relevă un studiu