Cel mai tare test de personalitate | Care familie nu este una reală?

Cel mai tare test de personalitate | Care familie nu este una reală?
Publicat: 15/05/2022, 12:12

Cu ocazia Zilei Internaționale a Familiei, Gândul vă propune un test care poate scoate la iveală modul în care relațiile din primii ani de viață alături de părinți și frați au modelat unele trăsături ale personalității dumneavoastră.

Relațiile interumane sunt la fel de importante pentru sănătatea fizică, la fel ca un regim alimentar corect și un stil de viață activ, cu exerciții fizice. Conform unui studiu, adulții izolați social se confruntă cu același risc de inflamație ca și cei care sunt inactivi fizic.

Mai mult, primele noastre relații se formează întotdeauna cu familiile noastre în timpul copilăriei și determină adesea modul în care vedem lumea, așa cum arată teoriile dezvoltate de-a lungul ultimelor secole de psihologi.

Duminică este Ziua Internațională a Familiei. Organizația Națiunilor Unite a stabilit, în anul 1993, ca în fiecare an, la 15 mai, să fie această sărbătoare, pentru a sublinia atenția pe care comunitatea internațională o acordă familiei. La propunerea Institutului Român pentru Drepturile Omului și a Patriarhiei Române, tot în 15 mai sărbătorim Ziua Familiei Române.

Alegeți o imagine și aflați ce spune despre dumneavoastră

Următorul test psihologic vă poate arăt modul în care propriile dvs. relații v-au modelat personalitatea, potrivit site-ului stiai.net.

Privește atent imaginea de mai jos. Ce familie credeți că nu este una reală? Nu vă gândiți prea mult la asta, mergeți pe instinct. După ce ați terminat, derulați în jos pentru a vedea dacă ați ghicit și aflați și câte ceva despre voi.

Dacă răspunsul dvs. este familia nr. 1, probabil nu sunteți o persoană orientată spre familie – cel puțin nu în sensul tradițional. Îți tratezi prietenii ca pe adevărata ta familie, iar ajutându-i te face fericit. Întotdeauna te străduiești să aduci ceva bun în viața tuturor. Poate ai crescut fără figura unui tată puternic, motiv pentru care faci tot timpul tot posibilul să fii acolo pentru persoanele care au nevoie de tine – la fel cum a făcut-o mama ta.

S-ar putea ca această familie să nu fie cea mai fericită, dar pentru tine este o familie adevărată. Mama are grijă, evident, de copilul său, ținându-l de mână și protejându-l în timp ce tatăl pare mai detașat. Nu vrei să crească și alții ca tine, motiv pentru care ai ales această familie drept cea falsă.

Dacă răspunsul tău este familia nr. 2, ești puternic orientat către familie – nu este nimic mai important pentru tine decât familia ta. Crezi în construirea unor relații stabile și durabile bazate pe încredere și angajament. Puneți pe primul loc nevoile familiei dvs., uneori chiar vă neglijați pe dvs. doar ca să îi puteți face pe cei dragi fericiți.

Probabil ați observat că oamenii din imagine nu arată ca o familie adevărată. Adulții nu acordă nicio atenție copilului și copilul nu încearcă să țină de mână pe unul dintre cei doi – asta însemnând, de asemenea, că ar putea fi un simplu grup de străini care se plimbă împreună. Fiind o persoană cu o familie reală, ai putut să observi imediat familia falsă.

Dacă răspunsul dvs. este familia nr. 3, probabil că proveniți dintr-o familie disfuncțională. Datorită copilăriei tale traumatice, ai cu greu încredere în oameni. Ești neliniștit și interacțiunea cu ceilalți este adesea o provocare pentru tine. În mod constant îngrijorat de viitor, ai tendința de a complica lucrurile.

Oamenii din imagine arată ca o familie iubitoare, fericită. Sunt o adevărată familie. Părinții se îmbrățișează aproape în timp ce merg, iar tatăl ține mâna copilului. Creșterea într-o familie disfuncțională ți-a format opiniile într-un anumit fel și te face să suspectezi relațiile sănătoase. Nu crezi că există ceva de genul acesta, de aceea ai ales această familie drept cea falsă.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Ana Porgras, descalificată de la Survivor All Stars. Imaginile încă nu au fost difuzate de...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O femeie era milionară de cel puțin o lună, dar nu și-a dat seama. Descoperirea...
Familia Regală a Marii Britanii, lovită de o nouă tragedie. A fost găsit mort, în...
Regele Charles e din ce în ce mai rău! S-au activat planurile de înmormântare! Apropiații...
Craterul din Slănic Prahova s-a mărit cu 20 cm. Oamenii trăiesc cu groază, nu ştiu...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Ultimele informații despre starea de sănătate a Regelui Charles. Palatul Buckingham se așteaptă la ce...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Decizie definitivă pentru cei cu CARDURI de ENERGIE. Legea promulgată azi, 26 aprilie, de Iohannis
Alertă maximă la Palatul Buckingham. Ce se întâmplă cu Regele Charles
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Lovitură CRUNTĂ pentru Ion Iliescu! Breaking news
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Criza climatică crește frecvența valurilor oceanice mortale, indică un studiu